Dobijanje radne/boravišne vize u Nemačkoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prilikom rezervacije termina za NOKS 1-2, izašlo mi da popunim polja: ime, prezime, mejl, broj pasoša i broj Zustimmunga (ako ga imaš). Sve je pisalo na nemačkom jeziku. Sada sam videla da je jedna žena isto popunjavala i bilo joj da popuni ista polja, plus da izabere zanimanje od ponuđenih 5-6. Njoj na engleskom. Mada sam dobila odmah povratni mejl da je registracija uspešno urađena. Kako je bilo kod vas?

Ne brini, sve si odradila kako treba (inače ne bi ni dobila mail sa registracionim brojem). Sada predstoji najteži deo - čekanje :(

Lep pozdrav.Svima zelim sto pre termine,vize,stalni boravak...
Na veliku zalost mnogi moraju pisati zalbe na Ambasadu da bi dobili vize i to uglavnom po sistemu samo to fali (naravno neka glupost...)...Poceli su prilicno fantazirati...Ko pise zalbu?Da li mora advokat ili moze podnosilac vize?Da li se pise dvojezicno?Kako se dostavlja?Licno?Postom?Da li ne neko slao na E-Mail?

Prva i jako bitna stvar je da sa tom diplomom pripadaš noksu 3-5, što je trenutno privilegija. Druga stvar je da ti treba B1 sertifikat.
Slobodno se zaposli i ne daj otkaz dok ne budeš imao vizu u džepu. Ali pre svega ti je potreban B1 sertifikat jezika sa Goethe, Ösd, telc ili DaF instituta.
I za poslodavca ćeš lako, to je deficitarni kadar u Nemačkoj.

A taj OSD sertifikat pise nesto za Austriju, ne razumem se toliko, mozes mi objasniti? Imam u mom gradu skolu za strane jezike i pise to polaganje OSD, jel mogu tamo da idem da ucim jezik i da polazem?

Unapred hvala na odgovorima.Ambasada trazi zavrsen Anerkennung medicinskoj sestri,koja je aplicirala po clanu 26.2 bez kvalifikacije (ohne Anerkennung)...E-mail za termin nalaze informator NOKS 1-2...Predato sve po redu i prihvaceno po clanu 26.2...Posle nekog vremena stize zahtev od Ambasade zahtev da se naknadno dostavi Urkunde...Da li je to normalno?Treba pisati zalbu?

A taj OSD sertifikat pise nesto za Austriju, ne razumem se toliko, mozes mi objasniti? Imam u mom gradu skolu za strane jezike i pise to polaganje OSD, jel mogu tamo da idem da ucim jezik i da polazem?
ÖSD je Institut stranih jezika sa sedistem u Becu.Odlican je. Priznat je kao sto je vec objasnjeno.Skola verovatno organizuje i sprema za polaganje na ÖSD Institutu.Najbolje je pitati u toj skoli stranih jezika gde se polaze,a ucenje jezika moze u skoli sigurno.Sajt ÖSD Instituta je koristan.

Jel zna neko da mi objasni kako se zakazuje termin za prof.vozace na sajtu ambasade
Meni je izaslo samo da ukucam ime i prezime i mail adresu
Sta ide u prvo polje sa zvezdicom?
U drugom polju sa zvezdicom ima da se selektuje Kraftfahrer-prof.vozac
Ja sam to kucao ali nije mi otvorilo dalje nista, jel se kuca br pasosa ili ne?
Molim vas za pomoc...

Tako je. Pošto imaš SSS negovatelj i lako ćeš naći poslodavca u Nemačkoj u svojoj struci pripadaš noksu 3-5.
Kao što ti reče timeiris, ösd je medjunarodni priznati sertifikat za nemački jezik i masa nas je polagala kod njih ispit. Konsultuj se u školi u svom gradu kako se organizuju, verovatno imaš i kurs koji će te pripremiti za polaganje. Trebaceš malo da zagreješ stolicu ali isplati se. Mlad si, ne bi trebalo da ti bude teško.

Lep pozdrav.Svima zelim sto pre termine,vize,stalni boravak...
Na veliku zalost mnogi moraju pisati zalbe na Ambasadu da bi dobili vize i to uglavnom po sistemu samo to fali (naravno neka glupost...)...Poceli su prilicno fantazirati...Ko pise zalbu?Da li mora advokat ili moze podnosilac vize?Da li se pise dvojezicno?Kako se dostavlja?Licno?Postom?Da li ne neko slao na E-Mail?

Žalba se piše isključivo na Nemačkom jeziku. Ako imate nekoga ko zna dobro nemački može pomoći ili da ispises na srpskom pa kod tumača. S tim da kad tumač prevede ne stavlja svoje pečate i vezicu.
Žalba mora biti poslata poštom (obavezno preporučeno) ili lično. Negde sam videla da može i faxom, ali to mi deluje nesigurno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back