mojakokiko
Početnik
- Poruka
- 41
Koji je to datum negde 15 septembar?Ja cekam od 21 septembra,za par dana 7 meseci,ima li kraja ovome?
To je 18.septembar..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koji je to datum negde 15 septembar?Ja cekam od 21 septembra,za par dana 7 meseci,ima li kraja ovome?
Nisam ispratio, kad ti je bio termin? Koji NOKS?

Ma ja Sam bila u aprilu,Al nesto se nadam valjda zbog zelje da sto pre odem,da ce biti brzo,jer I'ma slucaja iz minhena sto je ista pokrajina kao I Ludwigsburg da su dobili obavestenje nakon 10 dana
Jeste pogresio sam noks jer tada nisam znao gde da se informisem i sada ne znam kako da ispravim to. Da li je dovoljno uputiti im mail i da li ce to uvaziti i ispraviti ? Ako hoce da saljem molbu sto pre ????
Noks 1-2. Osim ako nije pored gimnazije zavrsio vandredno drzavnu srednju skolu smer frizer. Pa ima tu diplomu.
Ambasada kurseve ne priznaje....
Dokle su stgli za NOKS1-2?
Majku mu al se ceka
Lakse bi bilo da idemo bez vize da vucic to sredi sa Merkelovom i da smanji zaposlenost :-D
pocela polako nervoza da hvata Ja cekam od 22.1. za NOKS 6-8/ausbildung, koliko znam stigli su do negde 15.1 za ausbildung, za plavu kartu su podelili do kraja januara. A koliko sam čuo podelili su termine do 28.4 tako da tesko da ce ranije nova podela.
Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka
To je 18.septembar..
1.Ako si to završio u srednjoj školi onda tako.
2. Sa "da". Priložićeš putno osiguranje pri podizanju vize
3. Ili samo Gehalt.
Bilo bi dobro da ti roditelji ispišu neku izjavu da ćeš stanovati kod njih i da će ti pomoći finansijski (Ausbildung Plate su da se ne lažemo male). Veruj da će značiti puno u ambasadi.
P.S: Danas sam se malo raspitivao po turistickim agencijama u gradu, i najbolja ponuda je ponuda Milenijum osiguranja, 6800 dinara, 180 dana, osigurana suma do 15 000evra.
Pozz
Hvala za ovu informaciju, uštedeo si svima mnogo vremena i truda.
Ja cekam od 22.1. za NOKS 6-8/ausbildung, koliko znam stigli su do negde 15.1 za ausbildung, za plavu kartu su podelili do kraja januara. A koliko sam čuo podelili su termine do 28.4 tako da tesko da ce ranije nova podela.
Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka
Valjda nema puno ljudi za Ausbildung.
Jer i ja cekam, ali od 08.02.. Sve se nadam sledecoj poceli. Ipak je i semestar poceo.
Ludim...
Intresuje me kada da ocekujem termin za spajanje porodice prijavila sam se za termin 01.02.2018 i intresuje me koliko se ceka od podnosenja papira do viziranja pasosa?
Ja sam posla bezvizno, imala sam rok za upis na faks (i to sam cekala zadnji dan nadajuci se necemu), ali stvarno me ovo muci, jer sam ovde maksimalno ogranicena bez vize...ni studentski posao da trazim, cak nece ni boravak da mi prijave, kazu da se vodim kao turista (u studentskom domu) itd...Bas nemam ideju sta bi se moglo uraditi, prosto mi je nelogicno da BAS TOLIKO ljudi ima za obrazovanje da bi to moralo da se ceka 4 meseca....-.-
Odavno sam ja mog Noksovca ispratila i imala termin da se spojim s njim 14.03.![]()
Nema ih toliko za obrazovanje, ali malo vas, malo ovih iz drugih noksova i nakupi se...
Mada, čak i ako uzmemo sve noksove, da li je moguće da se dnevno prijavi mnogo više od 20-30 osoba (ili koliko već ambasada može dnevno da primi)?
A to tek...nego sam bila pod utiskom (sudeci po nacinu na koji je na sajtu predstavljeno) da imaju posebno odeljenje za obrazovanje (young and foolish).
Samo mogu da se nadam da ce me izvuci u sledecoj podeli >.<

Ahaaa. Znaci duze od mesec se ceka viza.
hvala na sugestijama. I mi smo tako razmisljali jer nismo ni sigurni da postoji drzavna skola za frizere, a sa 20 god iskustva s obzirom da je zanat u pitanju je itekako nego kvalifikovani radnik. Nisu problem pare, para nema, ali cekati 5 meseci termin i odbiti vas zbog pogresnog noksa je strasno. zvali smo i ambasadu kaze lik morate upitati meilom. Poslali meil nista posebno nisu odgovorili uzassss.Postoje zanimanja u gradjevini za koje ne postoje obrazovni smerovi u srednjoj skoli. Na osnovu cega da konkurisu za ta zanimanja? Naravno potvrda o ranijem obavljanju posla se podrazumeva . Pokusajte sa kursnom diplomom, osim novca nista ne mozete da izgubite.
I meni se ista misao 'vrzma' po glavi ovih dana... To bi bila najlepsa vest posle rodjenja detatapocela polako nervoza da hvata
P.S: Danas sam se malo raspitivao po turistickim agencijama u gradu, i najbolja ponuda je ponuda Milenijum osiguranja, 6800 dinara, 180 dana, osigurana suma do 15 000evra.
Pozz

Noks 1-2. Osim ako nije pored gimnazije zavrsio vandredno drzavnu srednju skolu smer frizer. Pa ima tu diplomu.
Ambasada kurseve ne priznaje....
hvala na sugestijama. I mi smo tako razmisljali jer nismo ni sigurni da postoji drzavna skola za frizere, a sa 20 god iskustva s obzirom da je zanat u pitanju je itekako nego kvalifikovani radnik. Nisu problem pare, para nema, ali cekati 5 meseci termin i odbiti vas zbog pogresnog noksa je strasno. zvali smo i ambasadu kaze lik morate upitati meilom. Poslali meil nista posebno nisu odgovorili uzassss.
- - - - - - - - - -
Hvala na odgovoru ima logike al kako biti kvalifikovan za zanat kad skola ne postoji osim mozda nekih privatnih tipa "Akademija Panjkovic" koja je i nastala da bi uzela ljudima pare a diploma ne vredi ni ovde kamoli u inostranstvu. Stvarno nisam pametna sta i kako.
Dragi forumasi,
Posto cu da trazim na svom terminu da dete ide sa mnom prilozila bih i izjavu roditelja koji ostaje. Da li se izjava pise u slobodnoj formi da li znate i na kom jeziku?
Pisana izjava roditelja koji ostaje u Srbiji da je saglasan da dete putuje u Nemačku radi trajnog preseljenja (uz prevod sa apostilom i po dve fotokopije).
Pogledajte prilog 487528
Evo. Nadjite kontakt i pokušajte nešto. Da položi razliku predmeta (ne verujem da ima i šta polagati, gimnazija je mnogo jača od ovoga), a prakse ima i više nego dovoljno. Ovo je samo moja preporuka, ne garantujem da će uspeti. Ali garantujem da je diploma iz državne škole za frizera.
Ja znam gde ima škola za frizera, državna. Verujem da ima još negde. Ja htela da upišem kad sam bila klinka, pa "moji nisu dali"![]()
Proveriću da li još uvek imaju taj smer pa javljam. Možda možete nešto "srediti" sa njima.