Добар дечко је синоним за слабића?

Па поента свега је да је то апсурд
Ја бих да постигнем да сам добар поштен , да нисам лажов, лицемер тј да имам што више добрих а што мање лоших особина
Pa to je sve legitimno, pitanje je zašto ti misliš da je to loše.... očigledno imaš pogrešnu percepciju, ili pogrešno društvo, čim je tako nešto ispalo nešto loše.

Pa,sto da cekas, imas druge Mie koje znaju znanje😎✅
Има ал ја нисам предатор не волим сваку

Зато сам још неевин

Мене може само премиум девојка🤣🤭

Ал да је премиум у души

Шалим се наравно, још да не испадне као "невин сам па се правдам да не могу са сваком" али ств је истина и избевао сам свесно 2 или 3 пута

Pa to je sve legitimno, pitanje je zašto ti misliš da je to loše.... očigledno imaš pogrešnu percepciju, ili pogrešno društvo, čim je tako nešto ispalo nešto loše.
Ненене, не ја. Него у генералу друштво тако размишља

Добар = шоња, несигуран, уплашен

@marija288 је лепо објаснила

Ненене, не ја. Него у генералу друштво тако размишља

Добар = шоња, несигуран, уплашен

@marija288 је лепо објаснила
Na koji način izvlačiš zaključak kako "društvo razmišlja"? Da li misliš na tvoje društvo, društvo 20-to godišnjaka?

Pošto u mom društvu (40+) sinonim "dobar momak" ima pretežno pozitivnu konotaciju.

Зато сам још неевин

Ал да је премиум у души

Шалим се наравно, још да не испадне као "невин сам па се правдам да не могу са сваком" али ств је истина и избевао сам свесно 2 или 3 пута
Premium na svim nivoima nije nesto na sta ces se saplitati iza svakog coska, inace ne bi bilo premium.
U medjuvremenu,uzivas u zivotu na svim drugim poljima i budes otvoren za mogucnosti i ne bude te briga za nepisana pravila koja se kose sa zdravim razumom

Одакле потиче и зашто данашње схватање већине младих девојака а и момака се базира на томе да ако је неко миран, повучен, "добар", да је слабић и инфериоран у односу на "лоше момке" на које се момци угледају а девојке фурају?

Зашто се не поштује израз добар и лош - добро је што је добро а лоше је што је лоше?!

Добар момак је онај који већином својих дела и радњи чини добро за околину и себе, у најгорем случају бар не чини лоше. Лош момак је обратно, и зато је лош.

Не мора добар момак да буде шоња, слабић, како се обично интерпретира. Да, неки људи јесу "добри" јер су слабићи али ајде да дефинишемо шта је то кад је неко добар а шта је то кад је неко лош

Добар је поштен, емпатичан, праведан. Наравно нису сви људи 100% добри и 100% лоши али добри људи су они који осећају и воле свет око себе, нису лицемери, проблематични, лажови, нити било шта што би их као особина начинило лошима.

А лош је све супротно.

Зашто је лош бољи од доброг? Зар то није апсурд?

Зашто девојке воле да се ложе а момци да се угледају на лоше момке који имају неку особину добрих момака па се за то ухвате?

Није ли то све мало апсурд?
Dobri decaci su se uvek smatrali streberima,ali nije uvek tako bilo.bilo je i medju njima velikih mangupa,ali su se krili,iza takve slike.

Na koji način izvlačiš zaključak kako "društvo razmišlja"? Da li misliš na tvoje društvo, društvo 20-to godišnjaka?

Pošto u mom društvu (40+) sinonim "dobar momak" ima pretežno pozitivnu konotaciju.
Размишљам о друштву у ком се највише крећем, и ком припадам, млађој популацији

Дефинитивно је да постоје разлике у некој средини или просеку схватања по генерацијама

Зато сам још неевин

Ал да је премиум у души

То је филозофија мастурбанта, жена мора бити премијум, иначе ништа.Има девојака које нису премијум(по изгледу) и "добар" младић може ту да покуша.Битно је прихватити народне мудрости "за добру свињу нема лоших сплачина", "рђавом милоклизу свака длака смета" и "године милоклизу пролазе".Човек који се креће у овом референтном систему не може да остане сам.

Ма употребљавам ја тај елан за неке друге ствари. Друшттвени живот у RL ме не занима у овом тренутку.

Прошо сам што сам прошо са 19 година, што се друштвеног живота тиче, неки ће рећи мало је, за мене је доста
ma to bre baki. samo forum, manga i picimo :cool:

Предвидивост је оно што мушкарца, код неких жена, прави слабићем, а не то што су добри момци. Буди инвентиван, осмисли и изненади своју девојку/жену. Нека то буде и на граници безобразлука, слободно. Видећеш како ће очи да јој се цакле. 🙂

То је филозофија мастурбанта, жена мора бити премијум, иначе ништа.Има девојака које нису премијум(по изгледу) и "добар" младић може ту да покуша.Битно је прихватити народне мудрости "за добру свињу нема лоших сплачина", "рђавом милоклизу свака длака смета" и "године милоклизу пролазе".Човек који се креће у овом референтном систему не може да остане сам.
Слажем се али ја овде нисам мислио на премиум девојке по изгледу

Просто ми се те девојке нису свиђале и ниссам са њима могао имати ништа, није се довољно дизо

Предвидивост је оно што мушкарца, код неких жена, прави слабићем, а не то што су добри момци. Буди инвентиван, осмисли и изненади своју девојку/жену. Нека то буде и на граници безобразлука, слободно. Видећеш како ће очи да јој се цакле. 🙂
Знам то. Ја сам бившој мало мало па неко изненађење правио

Па ме откачила. Шмрк

Ježim se od ovako pogrešnih stavljanja znakova jednakosti. Na primer, ja ne bih mogla da zavolim nekog ko nije dobar dečko (sto podrazumeva da je dobar i posten covek pre svega) ali to naravno nije dovoljno, to je neophodan, ali ne i dovoljan uslov, potrebno je da se pronadjemo, da imamo ista interesovanja, isti smisao za humor, da se smejemo zajedno, da se osecamo voljeno jedno pored drugog.

A slabic je neko ko na primer udarana slabijeg od sebe, tzv. piiiip. I nije nesto narocito dobra osoba.

Ježim se od ovako pogrešnih stavljanja znakova jednakosti. Na primer, ja ne bih mogla da zavolim nekog ko nije dobar dečko (sto podrazumeva da je dobar i posten covek pre svega) ili to naravno nije ni dovoljno, to je neophodan ali ne i dovoljan uslov, potrebno je da se pronadjemo, da imamo ista interesovanja, isti smisao za humor, da se smejemo zajedno, da se osecamo voljeno jedno pored drugog.

A slabic je neko ko na primer udarana slabijeg od sebe, tzv. piiiip. I nije nesto narocito dobra osoba.
Слажем се од а до ш! Од ј до а.

Upravo sam htela da napisem da „dobar decko“ nema isto znacenje za ljude od 20 i ove od 40.
Dobar decko za mlade obicno znaci nekog dobrog, saosecajnog, ali smotanog decka.

Mene više brine što ti pišeš između 150 i 200 poruka dnevno ovde na forumu. To je ozbiljan broj sati i ozbiljna posvećenost. Mlad si. Nemoj da postaneš "dobar dečko" pre vremena. Upotrebi nešto od tog elana za društveni život in RL.
Ma to je za njegove godine normalno. :) To, da puno vremena provode online.
Za njega je zapravo iznenadjenje da je na forumu. Obicno je njegov uzrast vise na tik-toku, instagramu i sl.

A sve zavisi šta je za tebe "loš momak" ili kako već češće kažu bad boy 🤣 Ja sam se uvek više ložila na takve jer su mi dobri dosadni, e sad kako ti definišeš uopšte lošeg momka, ja ga zamišljam kao nekog lika koji ima samopouzdanje, ali nije neki egoista, sebičnjak, ima svoje ja, svoj stav, iskren je, zna da se izbori za sebe, jak fizički i psihički, zna šta želi, zna da prihvati odbijanje, ne zanima ga šta će reći okolina o njemu... A "dobar momak" je sve to suprotno on je pametan, empatičan, ali stidljiv, nesiguran itd itd
Ok, tvoj izbor. Samo da li pametan i empatičan moze da se stavi isto u karakter bad boya?

Back