Добар дечко је синоним за слабића?

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Одакле потиче и зашто данашње схватање већине младих девојака а и момака се базира на томе да ако је неко миран, повучен, "добар", да је слабић и инфериоран у односу на "лоше момке" на које се момци угледају а девојке фурају?

Зашто се не поштује израз добар и лош - добро је што је добро а лоше је што је лоше?!

Добар момак је онај који већином својих дела и радњи чини добро за околину и себе, у најгорем случају бар не чини лоше. Лош момак је обратно, и зато је лош.

Не мора добар момак да буде шоња, слабић, како се обично интерпретира. Да, неки људи јесу "добри" јер су слабићи али ајде да дефинишемо шта је то кад је неко добар а шта је то кад је неко лош

Добар је поштен, емпатичан, праведан. Наравно нису сви људи 100% добри и 100% лоши али добри људи су они који осећају и воле свет око себе, нису лицемери, проблематични, лажови, нити било шта што би их као особина начинило лошима.

А лош је све супротно.

Зашто је лош бољи од доброг? Зар то није апсурд?

Зашто девојке воле да се ложе а момци да се угледају на лоше момке који имају неку особину добрих момака па се за то ухвате?

Није ли то све мало апсурд?

Mene više brine što ti pišeš između 150 i 200 poruka dnevno ovde na forumu. To je ozbiljan broj sati i ozbiljna posvećenost. Mlad si. Nemoj da postaneš "dobar dečko" pre vremena. Upotrebi nešto od tog elana za društveni život in RL.
Ма употребљавам ја тај елан за неке друге ствари. Друшттвени живот у RL ме не занима у овом тренутку.

Прошо сам што сам прошо са 19 година, што се друштвеног живота тиче, неки ће рећи мало је, за мене је доста

A sve zavisi šta je za tebe "loš momak" ili kako već češće kažu bad boy 🤣 Ja sam se uvek više ložila na takve jer su mi dobri dosadni, e sad kako ti definišeš uopšte lošeg momka, ja ga zamišljam kao nekog lika koji ima samopouzdanje, ali nije neki egoista, sebičnjak, ima svoje ja, svoj stav, iskren je, zna da se izbori za sebe, jak fizički i psihički, zna šta želi, zna da prihvati odbijanje, ne zanima ga šta će reći okolina o njemu... A "dobar momak" je sve to suprotno on je pametan, empatičan, ali stidljiv, nesiguran itd itd

Mene više brine što ti pišeš između 150 i 200 poruka dnevno ovde na forumu. To je ozbiljan broj sati i ozbiljna posvećenost. Mlad si. Nemoj da postaneš "dobar dečko" pre vremena. Upotrebi nešto od tog elana za društveni život in RL.
Ma dobro to sad nije tema, svakako je internet sastavni deo svačijeg života i svi smo malo zavisni, neko malo neko puno, ali to je njegova stvar, dečko je pokrenuo temu, ako ćeš pisati nešto nevezano za to onda nema smisla

Bas sam pomislila da mu isto kazem, onako dobronamerno. Svaka cast za posvecenost forumu, primecuje se i ok je to ali sto ga vise ima ovde nema ga u RL.

A sve zavisi šta je za tebe "loš momak" ili kako već češće kažu bad boy 🤣 Ja sam se uvek više ložila na takve jer su mi dobri dosadni, e sad kako ti definišeš uopšte lošeg momka, ja ga zamišljam kao nekog lika koji ima samopouzdanje, ali nije neki egoista, sebičnjak, ima svoje ja, svoj stav, iskren je, zna da se izbori za sebe, jak fizički i psihički, zna šta želi, zna da prihvati odbijanje, ne zanima ga šta će reći okolina o njemu... A "dobar momak" je sve to suprotno on je pametan, empatičan, ali stidljiv, nesiguran itd itd
A замисли добар момак јак физички има самопоуздање поштен осећајан, није себичњак....

Е баш је у томе поента. Ти лошег момка дефинисала као све,само није лош🤣

Е то је и тема

Ma dobro to sad nije tema, svakako je internet sastavni deo svačijeg života i svi smo malo zavisni, neko malo neko puno, ali to je njegova stvar, dečko je pokrenuo temu, ako ćeš pisati nešto nevezano za to onda nema smisla
Ма боље и да сам овде јер сваки дан научим много нових ствари него на инста и тиктоку, па је л де?🤭

A замисли добар момак јак физички има самопоуздање поштен осећајан, није себичњак....

Е баш је у томе поента. Ти лошег момка дефинисала као све,само није лош🤣

Е то је и тема
Ne, ne ti "dobri momci" o kojima ti pričaš su oni stidljivi bez samopouzdanja

Bas sam pomislila da mu isto kazem, onako dobronamerno. Svaka cast za posvecenost forumu, primecuje se i ok je to ali sto ga vise ima ovde nema ga u RL.
Нема ме кад ми је најбољи друг отишо у немачку а радим пројекте од куће и сад сам се томе посветио

Продуктиван сам и обавезе завршим за мање од 2 сата и онда имам времена колко оћеш

И ово време не гледам као протраћено. Но, није теме

Slažem se skroz
Овде пре свега научиш да доведеш неке ствари у свест и логички и аргументовано доносиш закључке. Људи причају о општој култури и својим животима. Научиш пуно, а тема има о спорту политици љубави сексу, све оно што сам рекао у видеу оном😆

Не знаш колико сам неких нових знања покупио, сваки дан по неко ново

Па да то је оно што и ја помислим ал није ли то апсурд некако?
Mnogo toga je apsurd danas.
Treba ocuvati samosvest,biti bez predrasuda,bez gordosti,istrazivati i hraniti svoju radoznalost,uciti i moze da ti nalepi bilo ko bilo kakvu etiketu generalno( dobar,los,zao😁) svakako ces privlaciti i imati ono sto zelis

Mnogo toga je apsurd danas.
Treba ocuvati samosvest,biti bez predrasuda,bez gordosti,istrazivati i hraniti svoju radoznalost,uciti i moze da ti nalepi bilo ko bilo kakvu etiketu generalno( dobar,los,zao😁) svakako ces privlaciti i imati ono sto zelis
Слажем се скроз

Но некако ме увек, признајем, комплексирало "зашто се Миа ложи на оног кретена што се курчи, а не на мене "савршеног""🤣

Слажем се скроз

Но некако ме увек, признајем, комплексирало "зашто се Миа ложи на оног кретена што се курчи, а не на мене "савршеног""🤣
Pa mozda "Mia" ima problem😁Fazon...mozda je pod kletvom " Dabogda ziveo u zanimljivim vremenima" 😈
Kad tad ce( kad nauci) zatraziti "mirnija" na duze staze👀✅😎

Па ваљда треба да ми буде на понос ако сам добар момак

Но нешто ми у глави говори да мислиш на гејевe
Ne može čovek da postane gej ako nije gej... to sa ovim o čemu pričamo nema veze.

Mislio sam na ove "dobre momke" iz uvodnog posta.

Ne može čovek da postane gej ako nije gej... to sa ovim o čemu pričamo nema veze.

Mislio sam na ove "dobre momke" iz uvodnog posta.
Па поента свега је да је то апсурд
Ја бих да постигнем да сам добар поштен , да нисам лажов, лицемер тј да имам што више добрих а што мање лоших особина

Back