- Poruka
- 18.464
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prelepo biće plemenite krvi i duše...On je najprizemniji, rekao bih i najbolji covek od stranih glumaca.
Prizeman znaci prost(ak)... pravilno je reci - stoji cvrsto na zemlji, sa obe noge na zemlji (ako vec hocemo da kazemo za nekog da nije nadmen, pokondiren, da *ne para nosom oblake*...) a nikako - prizeman.On je najprizemniji
Ne slazem se , vise opisuje da je neko, sto kazes, sa obe noge na zemlji, realan.Prizeman znaci prost(ak)... pravilno je reci - stoji cvrsto na zemlji, sa obe noge na zemlji (ako vec hocemo da kazemo za nekog da nije nadmen, pokondiren, da *ne para nosom oblake*...) a nikako - prizeman.
Ne znam kako se ta nepravilna upotreba pojma *prizeman* zapatila i uslo u masovnu POGRESNU upotrebu poslednjih godina?
I ne treba da se slazes (cepanice se slazu a mi nismo cepanice), kaze se - *Nisam saglasan*.Ne slazem se , vise opisuje da je neko, sto kazes, sa obe noge na zemlji, realan.
Nego da je prost, zemlja nije prosta , onaj blizu nje nije prost
Ma vidim i sam, *nisam saglasan* to sto je neko naopako nesto uradio ne treba da znaci da ne trebamo ispravitiI ne treba da se slazes (cepanice se slazu a mi nismo cepanice), kaze se - *Nisam saglasan*.
A za tu *prizemnost* kao atribut za ljude nadji nekog filologa i pitaj - ne moras da verujes meni na rec... Taj termin do pre nekoliko godina niko nije koristio u tom znacenju... a sad se siri kao pozar (posebno na internetu - ljudi imaju sklonost da sve te naopake izraze vrlo lako prihvataju a posto malo ljudi danas bilo sta cita od prave knjizevnosti to im onda i ne *para usi*)
https://nova.rs/magazin/lifestyle/r...snom-znacenju-magnovenje-nije-to-sto-mislite/* Pri zemlji * tj * prizeman* nema nijedan razlog da se to vezuje za nesto lose, za losu osobinu
Prizeman stan nije los stan nego stan u prizemlju zgrade.
Ma video sam al se ne sla
Onda procitaj i post br. 14 - tu sam ti citirao profesorku filoloskog fakulteta (na istu *prizemnu* temu)Ma video sam al se ne sla
pardon, nisam saglasan
Da. Šta sa njim?What about Christian Slater?
I meni... ako ne i najgotivniji od svih ponuđenih...Meni je on gotivan lik.
Kad je nesto nelogicno ne tice me se ko sebe smatra autoritetom, ajmo da ispravimoOnda procitaj i post br. 14 - tu sam ti citirao profesorku filoloskog fakulteta (na istu *prizemnu* temu)
Evo ti i treci autoritet -
*Lingvista Vlada Đukanović za MONDO kaže da reč dubiozan sigurno upotrebljate pogrešno, da reč ignorant ima drugačije značenje nego što mislimo...
... Dok budete nekome govorili da je prizman, proverite pravo značenje, dodaje on.Reč prizeman možemo da čujemo u kontekstu da je neko skroman što je pogrešno. U pravom smislu te reči prizeman znači prost, nemoralan čovek", dodaje on.
Eto, oni kazu tako... ali ti (i hiljade drugih po mrezama valjda *bolje* znate)
Koje mu pravo ime?Momci, hajde da nastavimo o Kianu Rivsu...
Lekcije iz pravopisa idu na pp.
Znaš li kako se prezivao Irfan Mensur?Koje mu pravo ime?
Holivud klepa veštake po milozvučnosti
Dovoljno je da obrneš "prezime" pa "ime" i odmah glupo zvči...
što reče Ajs Nigrutin:
"Gledali smo film od Džonsona Dona
sutra me je zvala preko mobil telefona"