До када мислите да ме пљујете?

Зашто мрзите нас комунисте

• не знам само мрзим

• Не мрзим

• Немам мишљење

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
e pa mrzimo vas zbog betoniranja jama gde su hrvati pobacali decu za vreme ww2 . Zbog prikrivanjahrvatskih i muslimanskih zlocina nad Srbima u WW2 . Zbog stvaranja dve pokraine na teritoriji Srbije , posle ww2 . Zbog naredbe da Bunjevci moraju da budu hrvati , posle ww2 , zbog unistqavanja srpske kulture i laganja o sprkoj istoriji . Zbog proterivanja sropskog kralja i dovodjenja hrvatskog cara . Zbog anacionalnosti ( koja se plasirala samo i iskljucivo srbima , dok se na hrvatsku i slovenacku gledalo sa simpatijama . Zbog stvaranja nekoliko nacija od Srba . Zbog favorizovanja solovenacke i hrvatske privrede u odnosu na srpsku .
Zbog ubijanja srpskog svestenstva . Zbog naseljavanja ogromnog broja siptara na KiM . Zbog zabrane da se Srbi vrate na KiM , posle WW2 . Zbog ubijanja velikiog broja sropskih intelektualaca posle ww2.

Mogao bi ovako jedno 15 strana . Pa ti vidi . A i ovo je dovoljno .

Mrziš Ruse.O sramoto

Ajde da si rekla Lenjin,al Staljin :lol: :mrgreen:

vladimir-lenin.jpg

Poslednja izmena:
Никада нисам мењала своје мишљење, нити овде писала
сад` једно, сад` друго!

Молим, пронађи било шта,....па да онда разговарамо!

Једино, кога сам поштовала и кога се са сетом сећам је
Милошевић Слободан,....ови остали му никада неће моћи
"прићи ни на километар" ни по интелигенцији, ни по харизми,
а ни по лепоти.....( све сами комплексаши)

milo3.span.jpg
Hehehe

Ja sam napisao sta meni najvise smeta :)

Ajd onda cu i ja :)

Sama ideja komunizma je lose koncipirana. "Uzmi koliko ti je dovoljno", "Zadovolji se onim sto imas" itd.

To mu dodje da ljudi u Sibiru treba da se programiraju tako, da im recimo banane nikad ne padnu na pamet, nego da koriste samo ono cega ima u Sibiru, ili u zemlji ciji je Sibir deo. :)

Tako smo mi ovde u Jugoslaviji imali (nesto sto sam mnogo puta pominjao), gomilu projekata, koji su se radili samo da bi postojalo nesto u sta bi se ulilo proizvedeno u zemlji...

Jedan od takvih projekata je kanal Dunav-Tisa-Dunav, koji je klasicno presipanje iz supljeg u prazno.
Projekat Dunav-Tisa-Dunav je jedan od najvecih projekata komunisticke Jugoslavije, a sam kanal se ni dan danas ne koristi...

Komunizam propagira taj zacarani krug, u kom recimo zelezara proizvodi gvozdje, koje za automobil da fabrici automobila...
Gde recimo JP Sume, daju drva nekoj drvnoj industriji za stolice koje ce ta industrija da proizvede...
Dakle robna razmena... Novac je postojao, ali se islo ka tome da se ukine, jer novac kao takav u komunizmu ne postoji...

Znaci, zemlja se zatvara. Proizvodni pogoni posluju medju sobom. Nema izlazaka na medjunarodno trziste i razmene sa onima koji proizvode nesto za sta komunisticka zemlja nema mogucnosti...

U jednom trenutku dolazi do zasicenja, jer vise nema gde da se prespe ono sto se proizvodi, pa dolazi do nagomilavanja proizvoda, pa do nepotrebnog raspinja... Ono cemu smo svi bili svedoci. Uzima se "nepotreban visak" kancelarijskog materija, iznosi se stolarija iz drvnih industrija, jer su sve firme u zemlji obezbedjenje stolarijom i ne postoji mesto gde bi se sta prodalo, pa se daje zaposlenima...

Sa druge strane, zbog nedostatka razmene, ni sama firma se ne razvija, vec se rasipa, unistava i propada...

Kada sve to dodje skoro do dna, desava se ono sto se na kraju kod nas desilo. Dodju stranci koji nisu ziveli u komunizmu i kupe propale fabrike koje je upropastilo komunisticko vaspitanje...

Komunizam je jednostavno tako organizovan da je osudjen na Orvelovu zivotinjsku farmu i na propadanje...

U najvecem broju drzava se odmah moze poceti sa izgradnjom pravednog i uspesnog drustva,ali to treba hteti i znati kako da se to radi.To bi bio proces koji bi negde trajao krace a negde duze.Sve to moze da se ostvaruje bez nasilja.Novo drustvo bi moralo da bude antibirokratsko i zasnovano na slobodama.
Svi oni koji zive od svoga rada morali bi postupno da preuzmu sve bitne poluge kojima se upravlja drustvom.Jednom recju moraju istovremeno biti kapitalisti,radnici i vlast i to u uslovima trzisne ekonomije.Uloga placenih politicara,tehnokrata,birokrata i ostalih koji zive bez opravdanih razloga na teret drugih mora biti svedena na najnuzniju meru.
Napred izlozeno bi se ostvarivalo u kapitalistickim sistemima kao novo i uspesnije od istih.Komunisti su do sada to nastojali da ostvare putem revolucionarnog nasilja a socijaldemokrate uz preveliku i rasipnicku birokratiju.

U najvecem broju drzava se odmah moze poceti sa izgradnjom pravednog i uspesnog drustva,ali to treba hteti i znati kako da se to radi.To bi bio proces koji bi negde trajao krace a negde duze.Sve to moze da se ostvaruje bez nasilja.Novo drustvo bi moralo da bude antibirokratsko i zasnovano na slobodama.
Svi oni koji zive od svoga rada morali bi postupno da preuzmu sve bitne poluge kojima se upravlja drustvom.Jednom recju moraju istovremeno biti kapitalisti,radnici i vlast i to u uslovima trzisne ekonomije.Uloga placenih politicara,tehnokrata,birokrata i ostalih koji zive bez opravdanih razloga na teret drugih mora biti svedena na najnuzniju meru.
Napred izlozeno bi se ostvarivalo u kapitalistickim sistemima kao novo i uspesnije od istih.Komunisti su do sada to nastojali da ostvare putem revolucionarnog nasilja a socijaldemokrate uz preveliku i rasipnicku birokratiju.

Ovakav nacin koji ti propagiras, propagirale su i socijal-demokrate, koje je Marks opasno pljuvao zbog njihovog nerevolucionarnog stava, a koji je bio zlatna sredina izmedju komunistickog i kapitalistickog drustva.

Komunizam kao ideja -ajde de, ništa mi ne smea tuđe mišljenje, ali vođe su te koji su na osnovu te idekje došli na vlast i posle zavele diktaturu na sve strane. Pokojni deda mi je bio član partije od 1935- kada je stvarno bilo imati petlju za to, učestvovao u ratu od 41pa do kraja i 46 vraća knižicu i kaže da se on za to nije borio kada je video šta su počeli da rade kako su došli na vlast. Protiv tebe nemam ama baš ništa- ali vođe su te koje su vas upropastile sa tim silnim konc logorima, cenzurom, diktaturom, jednopartijskim sistemom i u svakom građaninu su gledali protivnika ili stranog špijuna, pa je tajna policija i njeni doušnici imala pune ruke posla- a usput trpala u zatvore. I na kraju iznošenje javnog mišljenja ili ti verbalni delikt- ćorka. A gde je i razvijen kult Velikog Broza- gde ni protiv njegove slike nisi smeo ništa reći a kamoli politike koju je vodio. Zatvor zagarantovan.

Poznajem ODLIČNO čoveka koji je pivskom flašom pogodio brozovu sliku u kafani 1988-e godine (nenamerno)...***,bila lumperajka u kafani i tako flaša polomi broza...osam meseci u Mitrovici...

Pa, imali smo već ovo. To se kod nas zvalo socijalističko samoupravljanje. Samo što smo još pored toga imali birokratiju, ali u suštini to je isti program. I, šta se pokazalo? Tropa... radnik je da radi, a ne da upravlja.

Уааа!комунисткиња ,уаааа Стаљин !

Па да је Стаљина и комунизам живели би као људи и ја и ви и били би једнаки
И нећу да станем осим ако ме модови не пошаљу на" Голи Оток"

Što se mene lično tiče, ja te ne mrzim, niti imam razloga. Poštujem te kao sagovornika. Ono što je u stvari problem je npr. što podržavaš Staljina, a onda se protiviš Golom Otoku. Šta god ti mislila o Staljinu, ovo što si rekla je nekako kontradiktorno. ;)

Inače i sam sam ideološki za komunizam, ali drugim putem (zbog kojeg sam danas za socijaldemokratiju). ;)

А после Голог Оотка бар нисмо славили Тита као ви ,него смо остали доследни својих ставова до данас.

Moj pokojni teča je delio tvoje mišljenje.... samo znaš on je STVARNO bio na Golom.

Gde si ti bila?

Ja ne mrzim komuniste, naprotiv iz te sam porodice. Volim ideju i danas, ali je smatram za utopiju.
Staljinove zasluge u drugom svetskom ratu su ogromne. Ono što je činio sa svojim političkim protivnicima ga je definitivno svrstalo i u zlikovce.
Debilno je veličati Staljina.

Poznajem ODLIČNO čoveka koji je pivskom flašom pogodio brozovu sliku u kafani 1988-e godine (nenamerno)...***,bila lumperajka u kafani i tako flaša polomi broza...osam meseci u Mitrovici...

Koji ****** su mu svugde slike kačili?

Sećam se kao klinac, mislim negde 7. razred osnovne ili 8., ne sećam se, učili smo mi o Staljinu iz istorije, i o Titovom NE 48., i tako ta sranya. I, između ostalog, tu su nas, Titovu omladinu, učili zašto je Staljin bio loš komunista, za razliku od Tita, i jedna od tih stvari je "stvarao je kult ličnosti".
Ja sam bio prvo zbunjen, a onda sam mom ćaletu napravio veliki problem, nakon čega je izbačen iz partije. Ja se javim da prokomentarišem da je i kod nas prisutan kult ličnosti. Nastavnica me razrogačenih očiju pitala kako to mislim. Pa, lepo - rekoh - Evo u svakoj učionici ima Titova slika, u svakoj kancelariji, po svim gradovima su njegove biste, po brdima je belim kamenjem ispisano "TITO" ili čak "DRUŽE TITO MI TI SE KUNEMO DA SA TVOGA PUTA NE SKRENEMO", imamo obavezna školska takmičenja "Titovim stazama revolucije", pravi se slet na njegov rođendan, itd., a uz sve to on više nije ni živ.

Kakva je to jeres bila u ono vreme. U, smrznem se kada se setim... Poziv da se javim kod direktorke škole...tamo sede meni nepoznati ljudi, a direktorka naoštrena kao kobac na pile... Krene da mi čupa zulufe, da se dere na mene, a onda joj onaj jedan nepoznati kaže: "Neka, nema potrebe za tim", pa se okrene meni i kže mi da sednem na stolicu preko outa njega, pa mi krene blagim glasom "Sine, hajde ti nama lepo kaži... ali iskren da budeš... ja znam kada me neko laže, a onda sam jako ljut... kaži, gde si, od koga si ti to čuo... je si li to čuo od oca" Ja kažem "nisam". "Kako nisi", pita on. "Pa, nisam..." "Pa šta si čuo od oca za druga Tita" "Ništa" "Eh, ništa... Pa nije valjda da ti otac ne priča ništa o drugu Titu?" "Pa, ne, ne priča mi" "Pa, sramota za tvog oca."- zaključi on.
"A, jesi li čuo od nekog drugog...od gostiju koji vam dolaze u kuću... jel pričaju tvoji mama i tata sa gostima o politici"... I tako dalje, i tako dalje...

Nisam neprijatelju ništa rekao što je želeo da čuje, ali svejedno je moj matori najebo. Na sledećem partijskom sastanku je osuđen na sudu partije za neprimereno vaspitavanje dece. Bio je kriv što me nije vaspitavao u revolucionarnom duhu. I ode njemu crvena knjižica. Sa knjižicom i dobro radno mesto...

A biće. Inače jesi u pravu Kihote. U Titovoj eri jeste vladao kult ličnosti i jeste se gušilo svako drugačije mišljenje.

Sećam se da je jedan jedini put, i pored svih kaka koje sam mu složila, moj stari OZBILJNO razmatrao to DA ME SE ODREKNE - zbog Golubnjače.
On je bio na kursu, a ja mu rekla da lupa sve zajedno sa paranojom partije :mrgreen:

I, u to ime:

Delovanje na forumu nije zabranjeno, ali to ne znaci da ce svaka iznesena ideja da ima bezrezervnu podrsku. Kao sto drugarica vidi, podrska za ponovnu komunisticku revoluciju je ovde ravna nuli (otprilike kao i broj onih koji iskreno podrzavaju paradere).

Prema tome, ne treba da se cudi uopste. I naravno, mnogo ima u nacinu pristupa temi. Ne mogu da se promovisu ideje od pre 50 ili 100 godina na isti nacin na koji su reklamirane onda.

И товариш Сталин и српски хероји јер су се и један и други борили против фашизма

Staljin nikad nije bio bolji od Hitlera. U biti obojica su bili isti tip megalomana, diktatora i tiranina. Jedino što je ovaj ispao pametniji kad je odlučio da posluša Žukova i druge generale, dok se Hića i dalje igrao Rizika.

A u Srbiji i dalje postoji kult ličnosti, iako je Tile odavno otišao, samo što sad u fokusu nije samo jedna osoba, već više njih: Mladić, Šešelj, Putin, Nikolaj, Sloba...

Back