ДНК ПРОЈЕКАТ: Сваки десети Србин је Герман, нема Срба турског порекла, Хрвати и Бошњаци имају скоро исти ДНК као Срби

Тихи

Starosedelac
Poruka
167.948
ДНК ПРОЈЕКАТ: Сваки десети Србин је Герман, нема Срба турског порекла

Половина Срба има словенско порекло, док је у другој половини највише оних с генима староседелаца Балкана, каже руководилац Српског ДНК пројекта Милан Рајевац поводом Светског ДНК дана и додаје да су се у генетски код Срба „уписали“ и Германи и Келти, али и народи са Кавказа и Блиског истока.

„Хаплогрупа И1, која се везује за германске народе, присутна је код скоро девет одсто становништва, тако да сваки 10 или 11 Србин има германско ..
Serrem im se u Projekat. Vezuju je sad, kad su svi pogermanjeni, a do 13. veka Danskom vladali slovenski kraljevi. Ovo je haplogrupa baltičkih Slovena nastala na Balkanu.

TRB_culture.png

ДНК ПРОЈЕКАТ: Сваки десети Србин је Герман, нема Срба турског порекла

Половина Срба има словенско порекло, док је у другој половини највише оних с генима староседелаца Балкана, каже руководилац Српског ДНК пројекта Милан Рајевац поводом Светског ДНК дана и додаје да су се у генетски код Срба „уписали“ и Германи и Келти, али и народи са Кавказа и Блиског истока.

Nemoguce je da posle 600 godina pod turcima nemamo turskih DNK ostataka,jer se znalo da mlada mora prvu noc da prespava sa nekim turskim vodjom u selu,ili gradu.Da je 60 pa da kazemo da smo omanuli,ali 600 g. je veoma dug period.Razumem za teritorije koje su bile pod Austro-Ugarskom.Vojvodina,Bosna,Hrvatska,ali je ipak i pored toga ostao veliki procenat starih slovena.
Turske vođe u selu su bili Mujo i Haso Petrović.

Nemoguce je da posle 600 godina pod turcima nemamo turskih DNK ostataka,jer se znalo da mlada mora prvu noc da prespava sa nekim turskim vodjom u selu,ili gradu.Da je 60 pa da kazemo da smo omanuli,ali 600 g. je veoma dug period.Razumem za teritorije koje su bile pod Austro-Ugarskom.Vojvodina,Bosna,Hrvatska,ali je ipak i pored toga ostao veliki procenat starih slovena.

Ovo boli koliko ne znas. Prvo ne znam odake ti ni manje ni vise nego 600 godina pod Turcima, zar je moguce da nisi u stanju za toliko da izbrojis. Cinjenica je da smo bili pod Turcima 350 godina. Izracunaj sam koliko ima od 1459 pa do pocetka 19. veka.

Druga stvar to sto ti kazes da se znalo je najobicniji mit. Ne postoji apsolutno nijedan istorijski izvor za to takozvano pravo prve bracne noci. To je cista izmisljotina.

Možda je ta bračna noć bila običaj, i nije logično da tako nešto stavljaju u dokumente. To ti je kao kad danas glavni baja u kraju kontroliše sve žene, šta ima to stavljati u zakon. Nešto kao i kad Jutka pravi harem u Brusu.

Možda je ta bračna noć bila običaj, i nije logično da tako nešto stavljaju u dokumente. To ti je kao kad danas glavni baja u kraju kontroliše sve žene, šta ima to stavljati u zakon. Nešto kao i kad Jutka pravi harem u Brusu.

A ko prica o zakonu? Da je tako nesto postojalo i trajalo vekovima moralo bi biti nekog svedocanstva. Zao mi je sto ti rusim iluzije i mitove, ali tako je :)

A ko prica o zakonu? Da je tako nesto postojalo i trajalo vekovima moralo bi biti nekog svedocanstva. Zao mi je sto ti rusim iluzije i mitove, ali tako je :)
Sotire postoje nepisana pravila koja se ne sačuvaju. A naravno da se to potiskivalo kod naroda i da niko o tome nije pravio pesme ali Turad i poturice su koristile svoje položaje da imaju što više žena, nije ti to ni danas drugačije. Ko je u vrhu, ko je na poziciji koristi to da ucenjuje i prevrće ženske, danas se mogu i pobuniti što je svakako napredak ali u principu u to vreme teško da su žene i muškarci mogli dići bunu. U istoriji sigurno imaš na hiljade običaja koji su užasni i naravno da ne postoje svedočanstva o njima, em Turci neće u dokumente da stave a ni Srbi u narodnu pesmu.

U istoriji sigurno imaš na hiljade običaja koji su užasni i naravno da ne postoje svedočanstva o njima, em Turci neće u dokumente da stave a ni Srbi u narodnu pesmu.
Ali ti znaš.

Još ovo da napomenem, ne smatram se svakim desetim po ovom istraživanju.

Takođe sam negde čitao da su Korzikanci po DNK jako slični ljudima sa postora Bosne šta god to značilo.
To ne znači ništa. Jedna velika bosanska glupost.

Još ovo da napomenem, ne smatram se svakim desetim po ovom istraživanju.

Takođe sam negde čitao da su Korzikanci po DNK jako slični ljudima sa postora Bosne šta god to značilo.
Tixi je tek danas shvatio da je Hrvat, nemoй ga pretrpavati dodatnim istraživanjima.

Back