DNK je kriva za sve...

...da sve bude savrseno....Trudis se u zivotu maksimalno, dajes sve od sebe. Neko primeti, neko ne. Ali, nije u tome stvar...danas te niko nece potapsati po ramenu i odati priznanje, uruciti orden...svesna sam toga.
Ja zaista zelim, kao i vecina ljudi, da sve bude ok., ali bas kad se trudim, uvek ispadne obrnuto, ljudi to pogresno protumace....naljute se...ili napravim jos veci haos nego sto je bio. Baksuz ! Cesto se desava da ono sto je meni bitno, sto mislim da ce olaksati mnoge stvari, sto sam sretna zbog toga, ljudi prihvataju kao najnormalniju stvar, kao nesto sto se podrazumeva...a ja sam toliko dala sebe u to....Onda mi bude tesko...pomislim, " a sto ja to sebi radim ?" . Ne mogu da se prepustim zivotu. Smatram da sam ja ta koja ga kroji, koja upravlja njime u situacijama koje to dozvoljavaju. Pustiti sve da tece svojim tokom i samo slegati ramenima je meni nepojmljivo...ne mogu tako.
Kako uciniti stvari boljim u svoju i tudju korist, a pri tom odraditi to na najbezbolniji nacin?
Imati previse odgovornosti koja u mnogo cemu sputava...sta raditi sa viskom? Amputirati ?

Kako da odstranim deo sebe koji mi samo stvara probleme?
I onda...bude mi krivo...

Teska zavrzlama. No ako si mislila da ce ti neko na forumu dati resenje prevarila si se. A, ako ti je ovo mesto za utehu onda ok. A i to koliko smo sami krojaci svoje sudbine je diskutabilno. Kad bi dala neki konkretan primer pa da vidimo...

Ne, nisam trazila resenje...dovoljno sam ovde da znam situaciju...ovo je bio pokusaj da se otresem tih misli, i da mozda kucajuci tekst samo do necega dodjem...ali, nista...moracu da napisem nesto drugo...E sad, u vezi sa krojackim zanatom...vidim da si poistovetio zivot kao svakodnevnicu i sudbinu...Ja to razdvajam...uvek se setim komentara jednog....Uzecu zivot za revere i protresti svu perut...To ja pokusavam da radim...

Svako od nas nosi svoj krst... I ja sam isto mislio da sam koliko je moguce sam krojac svoje sudbine, ali na zalost, ma koliko se trudio, neke stvari ne mogu da popravim... Iako sam mnoge stvari popravio, i izbacio svoje neke demone sa kojima vec dugo zivim... Ipak, "svi mi delimo ovu planetu i vazduh koji disemo... I svi smo smrtnici..." Zato treba svaki novi dan da docekujemo kao priliku i da je iskoristimo i unapredimo....

Poslednja izmena:
Kombajne...hvala za ribu....hehe...podseti me na ono ..." necu da budem riba, hocu da budem macka"....nego..malo sam se dovela u normalu, bar ja tako mislim...vise ne pravim s.ranja....sad sam dobra devojcica

Back