Knjiga je na danskom, izdata 60 i neke, provericu pa ti saljem, mada stvarno mislim da nije bitno. Ruzno, anyway! Pozdrav
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To se zove temeljno! Svaka cast! Nemam prigovor!mystical_ocean:hm...knjigu sam procitala tek prije jedno 10-tak dana...od vas sam cula nekoliko verzija o dogadjajima(Anina smrt itd.)Evo,sta sam ja nasla na internetu,i sto se podudara sa onim sto pise na kraju moje knjige:
"Born on June 12, 1929, Anne Frank was a German-Jewish teenager who was forced to go into hiding during the Holocaust. She and her family, along with four others, spent 25 months during World War II in an annex of rooms above her father’s office in Amsterdam, the Netherlands.
After being betrayed to the Nazis, Anne, her family, and the others living with them were arrested and deported to Nazi concentration camps. In March of 1945, nine months after she was arrested, Anne Frank died of typhus at Bergen-Belsen. She was fifteen years old.
Her diary, saved during the war by one of the family’s helpers, Miep Gies, was first published in 1947. Today, her diary has been translated into 67 languages and is one of the most widely read books in the world. "
ovo je s jedne druge web stranice,ali je otprilike isto:
"...On August 4, 1944 the Secret Annex is raided by the Grüne Polizei (Security Police). Anne Frank and the seven others in hiding are arrested. What follows are long journeys to concentration camps in Holland, Poland, and Germany. Of all those in hiding only Otto Frank survives the camps.
The eight residents of the Secret Annex are transported to Auschwitz on the last train leaving the transit camp Westerbork. After a month at Auschwitz, Anne Frank and her sister Margot are transported to Bergen-Belsen Concentration Camp, where thousands of people are dying of hunger and sickness everyday. Margot and Anne both contract typhus and die within a short time of each other in March 1945, only a few weeks before the liberation"
nadam se da vas nisam smorila...toliko za sada od mene....pozdrav!
p.s. moja mladja sestra je otvorila temu.nabavila je knjigu,pa sam i ja iskoristila priliku da je procitam,i "oglasim" se na ovoj temi. :wink:
tirionelf:Ma znas ti da te tvoj Tirionelf voli... :wink:
i ocean voli takodje... :wink: mystical_ocean:tirionelf:Ma znas ti da te tvoj Tirionelf voli... :wink:
znam...i ocean voli takodje... :wink:

mystical_ocean:

Mada, iskreno, pojedini delovi mog dnevnika tokom proleca 99. po malo podsecaju na ovo.. ipak, nemoguce ih je porediti..ja imam da napisem za domaci pismo ani frank.... i nznm kako da pocnem... jel ima neko nequ ideju?:???:
Knjiga zbog koje sam i sama pocela da pisem svoj dnevnik ...I u svakom mom pismu u dnevniku, mozda ce ovo zvucati smesno, bilo je upuceno toj Ani i uvek sam na pocetku pisanja naznacavala sa "Draga Ana ".Njen dnevnik me je toliko dirnuo duboko, da sam eto dobila tu zelju za obracanje njoj.I ako sam je bas davno procitala knjiga mi je ostala urezana u secanju.
Mislim da je to dobro... Čovek nikada ne sme da zaboravi šta je sve morao da pretrpi...Imam i ja svoje ratne dnevnike koje sam uredno vodio godinama i koji dobrim dijelom podsjećaju na dnevnik Ane Frank. Razlika je u tome što ja srećom nisam bio nigdje sakriven ili zarobljen, ali osjećaj bijede, straha, neizvijesnosti, oskudice u svemu je sveprisutan. Svoje dnevnike nikad nečitam, nevolim se toga podsjećati, ali sam nedavno pročitao dnevnik Ane Frank i nekako mi je to teško palo.![]()