Đukić Dejanović poslala dopis direktorima škola uoči početka drugog polugodišta

Sutra se ne ide u školu. To je već objavljeno roditeljima preko vajber grupa.

Pitanje je samo od utorka, da li skraćenje časova ili obustava.
Kakve vajber grupe? To ne može da bude zamena za zvanično saopštenje koje treba da bude objavljeno na veb sajtu škole, plus da se pošalju imejli plus da se automatski pozovu svi brojevi roditelja i da im se pusti poruka obaveštenja.

Hvala bogu i mi smo apolitični, radimo svoj posao a to je gašenje požara kod nas nema politike.
I te SNS demagogije me mani. Samo oni smeju da se bave politikom jer, jelte, samo oni smeju . Sve je politika. Od izbora predsednika razreda, upravnika zgrade, uprave medicinske ustanove....sve. Tako da, da. Mani me.

Pa ajde svi da zavrsimo fakultete, pa ko ce da onda da radi majstorske poslove i poljoprivredu? zar ti mislis da ima posla za sve koji zavrse fakultet?
Ne, ajde da država uradi plan deficitarnih zanimanja, da uradi reformu školstva pa da imamo kvalitetno obučen kadar a ne da ti treba članska da bi se zaposlio. Čak ni moleraj ne možeš radnju da prijaviš ako ne poznaješ ''budžu'' iz opštine.

Ono što se radi godinama je uništavanje odnosa roditelj-nastavnik. Predano su radili na tome decenijama, člancima u medijima, botovskim komentarima u kojima su prenosili izolovane slučajeve lošeg ponašanja nekih prosvetnih radnika prema učenicima, stavljali naglasak da je svaki naš protest SAMO zbog novca i tako stvorili dve suprotstavljene strane, tako su nas izložili nasilju, nekažnjenom od strane roditelja sa članskom.

Pa normalno, deca treba da uce, a nastavnici su duzni po zakonu koji nije od juce, da odrzavaju minimum nastave, 30%.

Sve drugo je zloupotreba dece, dok studenti su nesto drugo, mada i tu ne treba blokirati ispite jer se moze i jedno i drugo. Ali, oni imaju autonomiju pa mogu da odluce kako hoce.
Normalno je da te direktor ne zove i ne napravi haos tvom detetu na poslu jer si drugačije mislio od njega ali eto, dešava se :mrgreen:

Pa normalno, deca treba da uce, a nastavnici su duzni po zakonu koji nije od juce, da odrzavaju minimum nastave, 30%.

Sve drugo je zloupotreba dece, dok studenti su nesto drugo, mada i tu ne treba blokirati ispite jer se moze i jedno i drugo. Ali, oni imaju autonomiju pa mogu da odluce kako hoce.
Svašta treba da je po zskonu...
...ali nije.

Laku noć lepo spavajte i neke lepe snove sanjajte.
bobby moynihan snl GIF by Saturday Night Live

Normalno je da te direktor ne zove i ne napravi haos tvom detetu na poslu jer si drugačije mislio od njega ali eto, dešava se :mrgreen:
Ne znam o cemu pises. Uvek je bilo nastranih i "ambicioznih" diektora i nastavnika, ali to se resava drugacije, strajkom osoblja koji mora da ima dokumentovani zahtev za smenu tog i takvog diretkora.

Ali to nije razlog da krse zakon o minimumu rada.
Svašta treba da je po zskonu...
...ali nije.
Svasta treba, ali hajde da ipadnemo u anarhiju pa da uzima zakon u ruke ko kako hoce?

Kom onda boljem drustvu teziti?

Bez tenzije, protesti sigurno neće dugo trajati i zbog škole i zbog svega.

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Hbt. kakav optimizam, u SNS-u plaču za tobom

Da ti pomognem, nema više stajanje, ovo ide do kraja a slažem se da neće dugo trajati

Umesto da ispuni sasvim normalne zahteve studenata odmah režim je odlučio da ih ponižava i vređa i zato je sada cela zemlja pred generalnim štrajkom

Sutra ima i srednjoškolce i njihove profesore u blokadi, advokate, poštari najavili štrajk upozorenja

Ovo se više nezaustavlja, gotovo je

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

Hbt. kakav optimizam, u SNS-u plaču za tobom

Da ti pomognem, nema više stajanje, ovo ide do kraja a slažem se da neće dugo trajati

Umesto da ispuni sasvim normalne zahteve studenata odmah režim je odlučio da ih ponižava i vređa i zato je sada cela zemlja pred generalnim štrajkom

Sutra ima i srednjoškolce i njihove profesore u blokadi, advokate, poštari najavili štrajk upozorenja

Ovo se više nezaustavlja, gotovo je
Koji su zahtevi? Ja i dalje ne znam konkretno šta hoće studenti.

Back