Đukić Dejanović poslala dopis direktorima škola uoči početka drugog polugodišta

bit će poslje plakanja...nisam znao...nisam htio...zaveden sam...imam djecu...imam kredit...pomagajte ljudi....a ono....pedala.
Nije dobar potez.Sledi osveta,moraces da se okreces na ulici da te neko ne zvekne. Secam se kad su kod nas u firmi to radili,direktor koji je to radio,parkirao auto 2 km od zgrade,ipak mu demolirali auto.

Нема потребе да се неком лепи етикета да је сендвичар.

На жалост ово није прва трагедија која се десила у Србији.

Одговорност имају подизвођачи радова, бригадери на радовима, надзор, пословође,БЗР итд.

Da se studenti nisu pobunili, tih 15 života bi ostalo tako kao eto desilo se. zaboravilo bi se.

A zar vam nije milo što se svakodnevnim protestima ti koji su zarad novca u džep ofrlje uradili nadstrešnicu i svi oni koji su posle lagali da ništa nije rađeno i svi oni koji su zaradili na njoj, sada svakodnevno nerviraju i mooožda im savest nema mira? Ja se baš radujem što svakodnevno moraju da gledaju 15 min čutanja i da se podsećaju na ono što su uradili ! Svi, od predsednikia koji je dao odrešene ruke neznalicama, do tih neznalica ministara koji zarad moći uzimaju ministratsva o kojima nemaju pojima niti su stručni, i svi ostali u tom lancu... bilo bi sjajno da svakog dana dok su živi moraju da se podsećaju.

Н

Одговорност имају подизвођачи радова, бригадери на радовима, надзор, пословође,БЗР итд.

A nemaju političari koji su to sve organizovali? I to što su napravili kartele koji korupcijom izvlače novac u svoje džepove. Šta misliš, koliko su političari zaradili na tom poslu oko te žel stanice?

Ali vidiš da neće, jer ih ne daju. Vučić je rekao ja nedam svoje.
BIA je sklanjala dokaze o umešanosti. Papiri su umanjeni. Sredili su dokumentaciju tako da niko od politričara ne odgovara.

Svi smo navikli na to, ali eto studenti ne mogu da veruju šta se dešava, jer su mladi i nisu ispranih mozgova
Naravno, oni iz kartela računaju da će uvek neko tuđe dete da strada a ne njihovo.

Studenti treba da se bore za bolje uslove na fakultetima.

A šta misliš da li im je važno to što ako recimo imaju prosek preko 9 ipak ne mogu da se uglave negde da rade bez kartice SNSa?
Ili što kad obiđu roditelje dok studiraju može da im padne nadstrešnica na glavu i ubije ih?

Na fakultetima su im super uslovi, veruj mi. Jedino što država izdvaja za obrazovanje minimalan novac, jer su bitniji stadioni za navijače.. Šta da ti kažem, ti spadaš u one ispranih mozgova. Žao mi je, ali izvršena je lobotomija i tu je izgleda kraj.

Studenti treba da se bore za bolje uslove na fakultetima.

E vidiš zato su oni bolji ljudi i od tebe i od mene i od svih nas

Ne traže ništa za svoju zadnjicu, bore se za poštovanje Ustava i zakona u ovoj državi

Svi koji ih ne podržavaju verovatno smatraju da kršđenje Ustava i zakona nije njihov problem, sve dok im se najdirektnije ne olupa o glavu, nekima čak i u bukvalnom smislu kao što se desilo u Novom Sadu.

Nama kompletno obrazovanje iznosi 3.5% državnog BDPa

Srbija troši skroman udeo državnog novca na obrazovanje u poređenju sa drugim zemljama Evrope, ali i pojedinim u regionu. Dok se iz državnog budžeta za srpsko školstvo izdvaja godinama oko 3,5 odsto BDP-a, u Evropskoj uniji se ta procenat kreće od 4,5 do 7 odsto, koliko su izdvajanja recimo u Norveškoj.
https://n1info.rs/vesti/lekcije-koje-se-ne-mere-novcem-koliko-srbija-ulaze-u-obrazovanje/

I to 90% ide na plate.
Pretpostavljam da van Beograda nemaju TVe u učionicama, upitno je svaka učionica da li ima komp, internet, da li ta deca uče kao pre 30 god što se radilo.. I to ovim glasačima SNSa nema veze.. njihove potrebe su male, sreća da ih je mimoišla ta nadstrešnica ..

Po čemu su bolji jer zato što nemam fakultet?

Apsolutno ne,
fakultet je forma, a diploma samo papir

Ako u sebi nemaš ljudskost i empatiju džabe ti je i da si akademik SANU (a ima ih koji se savršeno uklapaju u ovaj profil)

Studenti nemaju diplomu, tek studiraju ali nam svima drže predavanje na otvorenoj sceni.
Mene je sramota koliko su bolji ljudi od nas, iskreno me je sramota mada sam i bezgranično ponosan na njih.

Gimnazija u Subotici ne radi do daljnjeg​

Kolektiv Gimnazije "Svetozar Marković" u Subotici odlučio je većinom glasova da stupi u generalni štrajk do daljeg, u čemu su ih podržali bivši učenici te škole, javio je N1.
Politehnička škola u Subotici i Gimnazija za talentovane učenike „Deže Kostolanji“ stupile su u zakonski štrajk, pa se u tim školama nastava odvija skraćeno u trajanju od 30 minuta.
Predstavnik dela kolektiva Politehničke škole u Subotici Zvonko Vuković je rekao da su štrajkački zahtevi predati danas i da se odnose na ispunjenje studentskih i zahteva prosvetnih radnika potpisanih protokolom iz 2023. godine.

Apsolutno ne,
fakultet je forma, a diploma samo papir
Ne bih se nikako složila sa ovim.
to bi bilo tako kada ne bi ništa učili i kada ne bi postali stručnjaci.

Ako u sebi nemaš ljudskost i empatiju džabe ti je i da si akademik SANU (a ima ih koji se savršeno uklapaju u ovaj profil)
U pitanju nije samo empatija već organizacija društva.
A osim toga, mislim da su SNSovci se zgadili obrazovanim ljudima jer protežiraju kojekakve neobrazovane face.. polusvet da se bavi javni parama. Pa ministar finansija je plagirao doktorat, o čemu dalje da se priča?

Ne bih se nikako složila sa ovim.
to bi bilo tako kada ne bi ništa učili i kada ne bi postali stručnjaci.

U pitanju nije samo empatija već organizacija društva.
A osim toga, mislim da su SNSovci se zgadili obrazovanim ljudima jer protežiraju kojekakve neobrazovane face.. polusvet da se bavi javni parama. Pa ministar finansija je plagirao doktorat, o čemu dalje da se priča?

Slažem se sa tobom, apsolutno
samo sam hteo da naglasim da diploma i titula ne znače ama baš ništa ako nisi čovek.

Pogledaj samo kako je upravo ovaj studentski protest rastresao društvo do srži i kako se nepogrešivo odvojilo žito od kukolja i ljudi od onih drugih.

Slažem se sa tobom, apsolutno
samo sam hteo da naglasim da diploma i titula ne znače ama baš ništa ako nisi čovek.

Pogledaj samo kako je upravo ovaj studentski protest rastresao društvo do srži i kako se nepogrešivo odvojilo žito od kukolja i ljudi od onih drugih.
jeste

Tačno vidiš one koji žive u kartelu i van njega.

A i neki van njega, sirotinja koja naseda na priče kako je sve u redu (pa i na ovoj temi), uopšte ne vide koliko su jadni i kako se sa njima vrlo lako izmanipuliše, da bi oni iz vrha i dalje mogli da kradu. To su nesrećnici zaista koji padaju na te njihove strategije hleba i igara, zadovoljni crkavicom, sendvičom. Ali smo i mi nesrećni jer se takvi pitaju prilikom glasanja. Ne mislim da su svi plaćeni od SNSa, ali tim gore, čak i za dž podupiru vladavinu onih koji su sve opljačkali i još se i štite kad građanima padne na glavu i ubije ih nešto na javnom mestu.

Tužno je što takvi čine veliki procenat stanovništva ovde, veći nego što je važno za rast jedne zemlje u svakom smislu.

Po čemu su bolji jer zato što nemam fakultet?

Stava sam da je ovom svetu potrebna svaka profesija i da svaki covek jednako vredi.

Studenti su bili slobodni da pokrenu ono sta se u narodu dugo kuvalo.
Oni su klinci, mahom izdrzavana lica, znaju da mogu sutra otici iz zemlje, manje ili vise svesni posledica. Moje je misljenje od starta bilo da trebaju zastitu.

I samo su iz tog razloga izasli prvi.
Krs i lom se vec dugo sprema. Nisu ovo prvi protesti vec je ovaj protest posledica svih protesta u poslednjih sedam godina. Savamala, rudarenje, nasilje, a posebno Ribnikar...Ribnikar je ljude pomerio iz tezista.
I na to je naisao Rio Tinto, a nakon toga nadstresnica.
Sve vreme imamo drskost vladajuce elite koja broji zrtve, broji pare i vice "vi nas hocete da ubijete!".

Sa njima se nije moglo drugacije osim mirnim odbijanjem.
To je kao kada neko urla na tebe pa ako urlas i ti nista neces postici. Spusten ton i odbijanje ih zbunjuje jer ne mozes tuci coveka koji ne zeli da se tuce.

jeste

Tačno vidiš one koji žive u kartelu i van njega.

A i neki van njega, sirotinja koja naseda na priče kako je sve u redu (pa i na ovoj temi), uopšte ne vide koliko su jadni i kako se sa njima vrlo lako izmanipuliše, da bi oni iz vrha i dalje mogli da kradu. To su nesrećnici zaista koji padaju na te njihove strategije hleba i igara, zadovoljni crkavicom, sendvičom. Ali smo i mi nesrećni jer se takvi pitaju prilikom glasanja. Ne mislim da su svi plaćeni od SNSa, ali tim gore, čak i za dž podupiru vladavinu onih koji su sve opljačkali i još se i štite kad građanima padne na glavu i ubije ih nešto na javnom mestu.

Tužno je što takvi čine veliki procenat stanovništva ovde, veći nego što je važno za rast jedne zemlje u svakom smislu.

Meni je najiskrenije žao socijalno ugroženog i obespravljenog dela stanovništva koji poslušno pristaje na mrvice i prodaje se za "sendvič i dnevnicu"

To je zločin ovog režima što takve ljude truje i zloupotrebljava.

Zamislite kada čujete stariju ženu sa nekom minimalnom penzijom koja jedva sastavlja kraj sa krajem kada kaže kako je "čula na TV-u da će studenti da idu od kuće do kuće i da tuku penzionere". Ona je iskreno uplašena i veruje u to što je čula. Šta da joj kažete, da se derete na nju, da je ismevate, to nije ni humano ni moralno ali s druge strane ovaj režim vlada na strahu i lažima kojima je zatrovao te ljude.

Da li je vama normalno da se dede i babe odriču unuka zato što su "ustaše" a takvih primera ima mnogo, znam neke iz okruženja svog deteta.

Poslednja izmena:

Back