ЂУКАНОВИЋ: ПРАВИ СРБИЈАНАЦ НА ЧЕЛУ СРБИЈЕ - ЦРНОГОРСКИ КОМУНИСТИ УНИШТИЛИ СРБИЈУ

s_O_k_O

Iskusan
Poruka
5.032
Мило Ђукановић је изјавио да га радује што је, избором Томислава Николића за председника, на чело Србије коначно дошао аутентични Србијанац

thumb-502-228.jpg


У интервјуу за најновији број недељника "Време", Ђукановић је оценио да је Србија којој, судећи по потенцијалима, припада место локомотиве европских интеграција Балкана, данас на зачељу управо због тога што су је у прошлости водили Црногорци и они који су Београду покушавали да се представе "већим католицима од папе".

Бивши црногорски премијер и председник Демократске партије социјалиста оценио је да ће, по избору Николића за председника, односи Србије и Црне Горе "неминовно ићи узлазном путањом, чему ће председник Николић дати и лични печат".

"У време предизборне кампање, имао сам прилику да разговарам са председником Николићем и могу да кажем да ми је деловао веома уверљиво када је рекао да је за њега питање црногорске независности завршено - оно представља израз демократске воље градјана Црне Горе коју, како је казао, веома поштује", рекао је Ђукановић.

Он је навео да га у том ставу није поколебао ни недавни наступ Николића на црногорској телевизији када је председник Србије рекао да Србе и Црногорце доживљава као један народ.

"Оно што ми се чини суштински важним је да, за разлику од осталих, након изјаве председника Николића, нико у Црној Гори не очекује ни вербалне, ни политичке, ни било какве врсте притисака у смислу угрожавања црногорског националног идентитета и државне независности. Другим речима, сигурни смо да више неће бити иницијатива или акција које би имале за циљ потврдјивање таквог става на други начин и другим средствима", казао је Ђукановић.

http://www.akter.co.rs/25-politika/8925-ukanovi-pravi-srbijanac-na-elu-srbije.html


Занимљиво да је РТС објавио вијест али са другачијим насловом умјесто Србијанац написали су Шумадинац иако нигдје у изјави Ђукановића се не помиње Шумадинац већ искључиво Србијанац.

Ђукановић: Прави Шумадинац на челу Србије

Иако се не слажем са политиком Мила Ђукановића слажем се са дијелом његове изјаве која се односи на предсједника Србије Томислава Николића!
Ја сам о овоме писао на овом форуму и поставио сам питање:

http://forum.krstarica.com/showthre...enog-u-Republici-Srbiji-za-predsednika-države
 

Back
Top