• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Đukanović: Čini se da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana

Mystic+

Legenda
Poruka
73.127
Srbi = mali Rusi ili nove Novorusi.

Ако се Амери повуку ка Немачкој, Балтику и Пољској, а Руси се позабаве до Берлина и оставе нас саме на Балкану као 1804, шта ће опет бити са Дахијама и натојањичарима ???
 

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
26.511
Ако се Амери повуку ка Немачкој, Балтику и Пољској, а Руси се позабаве до Берлина и оставе нас саме на Балкану као 1804, шта ће опет бити са Дахијама и натојањичарима ???
Дахије су биле вође османлијских јањичарских јединица у Београдском пашалуку којим су управљали независно од централних власти од 1801. до 1804. године.

Serb_knez_beheaded_by_the_Dahije.jpg
 

Mystic+

Legenda
Poruka
73.127
Дахије су биле вође османлијских јањичарских јединица у Београдском пашалуку којим су управљали независно од централних власти од 1801. до 1804. године.

Serb_knez_beheaded_by_the_Dahije.jpg

Суверенитет="свако да убије свог натојањичара"

Евроатлантске Дахије ће бити елиминисане од будућих Војвода и њиховог Вожда
 

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
26.511
Volina.Biti bizon,za njega je kompliment...

1660718112149.pngAmerički "New York Times" piše ovih dana da se zapadne diplomate pitaju da li Rusija koristi Srbiju za pokretanje razdora u Evropi i stvaranje novih sukoba između zemljama bivše Jugoslavije, kako bi skrenula pažnju NATO pakta sa rata u Ukrajini, dok predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbacuje etiketu da je "mali Putin" sa agresivnim namjerama prema susjedima.
Piše: Faruk Vele


Ruski mediji, navodio je američki list, već mjesecima objavljuju zapaljive izvještaje o navodnoj represiji nad Srbima na Kosovu i u Bosni i Hercegovini. NYT ocjenjuje da takvi izvještaji predstavljaju “reprizu ruske propagande o patnji etničkih Rusa koji žive u Ukrajini”, koja je “ohrabrila tvrdokorne, proruske srpske nacionaliste”, prenijela je agencija Beta.

Uloga Vučićevog kuma​

Istovremeno sa informacijama uglednih američkih medija vladajuća Vučićeva stranka pušta u eter opasne probne balone u kojima se spominje “denacifikacija Balkana”.
Inače, denacifikacija je termin koji koristi ruska administracija kada pokušava opravdati invaziju na susjednu Ukrajinu.

Najprije je Vladimir Đukanović, visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) i zastupnik u Skupštini Srbije krajem 31. jula najavio „denacifikaciju Balkana“.
"Sve mi se čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana. Volio bih da griješim", napisao je Đukanović.


Nakon brojnih reakcija poručio je početkom ovog mjeseca „da se šalio“ te izvinio predsjedniku Aleksandru Vučiću (!?), jer mu je, kao, stvorio probleme.
Desetak dana kasnije srbijanski magazin "Ekspres" u svome posljednjem broju ponovo prijeti "denacifikacijom" Balkana.
"U Zagrebu i Sarajevu još uvijek postoje ulice, trgovi i škole koje nose imena nacističkih zločinaca, ne sprovode se zakoni koji kažnjavaju isticanje nacističkih simbola i promovisanje ove ideologije. Ana Frank ne postoji kao obavezna lektira za školsku djecu…Da li je sve ovo dovoljno da se neko ozbiljno zamisli i primjeni jedini mogući lijek – denacifikacija Balkana", pita magazin uz fotografiju notornog Marka Perkovića Thompsona, valjda kao svojevrsni 'casus belli'.

Indikativo je da magazin “Ekspres” izdaje Publisher d.o.o. kojeg je u novembru 2015. osnovao Goran Veselinović, kum Aleksandra Vučića i vlasnik marketinške agencije „koja je preuzela većinu marketinških poslova u Srbiji od 2012. kada je Vučićeva Srpska napredna stranka postala vladajuća stranka u Srbiji”. Veselinovića je opozicija u Srbiji optuživala i da je „Vučićev bankar“, da kontrolira crne fondove predsjednika Srbije, za poslove s trgovinom oružjem itd.

Primjer Crne Gore​

"Rusija računa da što više vremena Zapad provede znojeći se na Balkanu, to će manje vremena moći provesti znojeći se u ruskom dvorištu”, rekao je za New York Times istraživač u Beogradskom centru za sigurnosnu politiku Vuk Vuksanović.
Ugledni historičar i profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, Nikola Samardžić, kaže za Radiosarajevo.ba da je „ruski uticaj obuhvatio i državu i društvo“ u Srbiji.
"A izazivanje sukoba ne bi imalo smisla da ruska agentura nije pripremila pogodan teren i u susjedstvu Srbije. Namjera Rusije je da cijela neintegrisana bivša Jugoslavija kolabira, i da se povuku nove etničke granice. Upravo zahvaljujući misijama Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i EU u Podgorici, koje su otvoreno služile interesima Kremlja u protekle tri godine, Crna Gora je zaustavljena na putu evropske integracije, i postala plijen podjele uticaja, možda i teritorija, između Srbije i Albanije“, ističe Samardžić.
Crna Gora je, dodaje, još važnija kao jedna paradigma nereda.
"Rusija je napala Ukrajinu sa sličnim namjerama. Pad Zapadnog Balkana u sferu interesa Rusije izazvaće domino efekat s nesagledivim posljedicama", dodao je.

Šta će učiniti Zapad?​

Profesor Samardžić pita kako će se Zapad suočiti sa ovim izazovom?
"Neophodno je koordinisati napore u borbi protiv korupcije, i potrebu smještanja cijelog Zapadnog Balkana pod zajednički NATO štit. Grupa američkih senatora već je predstavila dvostranački prijedlog zakona o podršci ekonomskom razvoju i borbi protiv korupcije. Predviđaju se i sankcije za one ugrožavaju stabilnost regiona ili su umiješani u korupciju, a obično su u pitanju iste ličnosti. Nakon Crne Gore i Sjeverne Makedonije, BiH, Srbija i Kosovo moraju da uđu u NATO. Ulazak u NATO obezbijediće ubrzani ulazak u EU, čime će se unaprijed obesmisliti svaka namjera o promjeni granica", ističe Samardžić.
Prema njegovim riječima, promjena granica umjesto promjene sistema bila je dominantna tema u regionu nakon prve agresije Rusije na Ukrajinu 2014.
"Mogu da pretpostavim da će dogovoru o zajedničkom bezbednosnom okviru naročito doprijeti prijetnja zvaničnicima sankcijama, umjesto besmislenih pregovora koje je diplomatija EU razvlačila otvarajući Rusiji prostor za prodor njenih malignih uticaja“, zaključio je Samardžić.

Vučićev modus operandi​

Historičar iz Novog Sada Milivoj Bešlin ocijenio je nedavno za Radiosarajevo.ba da se Aleksandar Vučić može održavati na vlasti, ucjenjivati i regiju i Europsku uniju (EU) samo konstantnim izazivanjem tenzija, nestabilnosti i kontrolisanih kriza u regiji.

"Vidite da se samo mijenja figura neprijatelja: Kosovo, Albanci, Bošnjaci, Crnogorci, Hrvati i tako u krug bez kraja i konca", rekao je Bešlin o Vučićevoj politici u regiji, te dodao:

"To je njegov nacional-šovinistički modus operandi. Tako on djeluje, to je jezik kojim govori, to je suština njegove vlasti. Između toga može se kao objekat mržnje naći u poneki unutrašnji „neprijatelji“ nad kim je potrebno sprovesti atmosferu lična“.
Huškanje je, dodao je, drugo ime za vladajuću politiku srbijanskog radikalskog režima.
"Sve to uz patronat zločinačkog režima u Kremlju i korumpiranih dijelova američke administracije oličenih u dobro plaćenim specijalnim izaslanicima za Zapadni Balkan“, zaključio je Bešlin

Zaključio je da Vučić testira i granice dopustivosti u regiji i kod europskih vlada.
"Prebacivanje fokusa američke diplomatije ka Kini i Tajvanu, poslovična nesigurnost, odsustvo jasne politike, korupcija, kukavičluk i putinofilija važnih struktura u mnogim evropskim vladama, kao i Putinovo dalje nadiranje u Ukrajini, neminovno će aktuelizovati pitanje našeg regiona koji je u kremljovskim strategijama odavno viđen kao drugi, odnosno, rezervni front u ruskom ratu protiv Evrope“, rekao je Bešlin u razgovoru za
 

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
26.511
A denacifikacija znaci?

Božović upozorava: Tri velike države, podjela Bosne i Kosova, te „denacifikacija“ CG​

01.08.22. 07:10
https://radiosarajevo.ba/vijesti/re...-kosova-te-denacifikacija-cg/464719/komentari
1660718292608.png

Foto: Mladina / Balša Božović među prvima koji je digao glas protiv Đukanovićevih istupa,
Vladimir Đukanović, istaknuti član Srpske napredne stranke (SNS) srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića jučer je izazvao brojne reakcije nakon što je na Twitter profilu napisao da “mu se čini da će Srbija biti prinuđena krenuti u denacifikaciju Balkana”.
Ova poruka doživljena je u regiji kao otvorena prijetnja režima u Beogradu susjedima, jer je ruski predsjednik Vladimir Putin koristio upravo ovaj argument kao opravdanje za napad na Ukrajinu!


Je li član Vučićeve stranke najavio napad Srbije na susjede? To je jedno od pitanja koje se jučer moglo pročitati u regionalnim medijima.

Interesi Rusije​

Posebno jer se ova izjava (vjerovatno sasvim namjerno) poklopila sa dešavanjima na sjeveru Kosova, gdje su lokalni Srbi kamionima i drugim sredstvima blokirali puteve koji vode do dva granična prelaza koji povezuju Kosovo i Srbiju - Jarinje i Brnjak.


Kako je prenio Radio Slobodna Europa, do blokada dolazi dan prije stupanja na snagu dvije odluke Vlade Kosova o srpskim registarskim tablicama i dokumentima.
Direktor Regionalne akademije za razvoj demokratije Balša Božović bio je među prvima koji je digao glas protiv Đukanovićevih istupa, otvorenih prijetnji i huškanja.
Božović je slične narative prepoznao još mnogo ranije, nedugo nakon invazije Rusije na Ukrajinu, postavljajući pitanja šta su sljedeći potezi Srbije?
„Od početka ruske agresije na Ukrajinu, tvrdim da je u najvećem interesu Rusije bilo da se otvori sukob u mekom trbuhu Evrope, na Zapadnom Balkanu, kako bi se zapad bavio Balkanom dok Rusija lagodno zauzima Kijev. Sjećate li se non-papera Janeza Janše koji su podržali Vučić, Plenković i Edi Rama? E, to je početak priče i ideje stvaranja tri velike države Albanije, Srbije i Hrvatske. Podala Bosne između Srbije i Hrvatske. Podjela Kosova između Albanije i Srbije i “denacifikacija” Crne Gore kao “male Ukrajine” kako kaže Vučićev mitropolit u Crnoj Gori. Oni otvoreno Crnogorce nazivaju “ustašama” i vrše posljednje pripreme za provociranje sukoba u Crnoj Gori“, upozorio je Božović u razgovoru za Radiosarajevo.ba.


Projekat „Otvoreni Balkan“​

Prema njegovim riječima, nacionalistički režimi tri spomenute države na Zapadnom Balkanu su posredno učestvovale u pripremi ruske invazije na Ukrajinu!

„Sve vreme je više nego očigledno da je Vučić očekivao i da se nadao brzoj pobjedi Rusije u Ukrajini. I tu se stvar zakomplikovala. Međutim, on ne odustaje od pokušaja da na silu postane predsjednik ne samo Srbije nego i svih Srba u regionu. Kroz projekat “srpskog sveta” i “Otvorenog Balkana” pokušava da nadomjesti ono što im je propalo sa non-paperom Janeza Janše“, dodao je sagovornik našeg portala.

Bosna za Kosovo​

Nadalje, ističe da preko svojih satelita u Bosni i Crnoj Gori, Milorada Dodika i Dritana Abazovića, Srbija pokušava da uveća svoju moć i „da za rješenje kosovskog pitanja traži zauzvrat dio Bosne i Crnu Goru“.
„Prijeti ratom i tako opipava puls Evropske unije i testira fokus SAD-a. Ako mu Zapad još danas bude tolerisao jasne ratnohuškačke namjere koje idu na ruku samo Rusiji i koje destabilizuju evrospki kontinent, onda ćemo se sasvim sigurno suočiti sa novim nemirima i sukobima kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Crnoj Gori i na Kosovu“, istakao je Božović.

Apel opoziciji: Zaustavite novi rat​

Upozorio je na kraju kako ćemo biti svjedoci kako su i sami najavili - “denacifikacije Balkana”.
„Što znači da će sve drugačije identitet proglasiti nacističkim kao i svakog ko ne podržava njihovu nacionalističku politiku “srpskog sveta”, baš po ugledu na Putina i “ruski svet”. Zato i apel opoziciji u Srbiji da zaštiti Srbiju i njene građane od novog rata, da obezbijede evropsku budućnost Srbije i da Vučićev režim zauvijek pošalju u devedesete godine prošlog vijeka, odakle su i došli u politički život Srbije“, zaključio je Božović
 

ziltoid

Ističe se
Poruka
2.569

Novi Đuka​


Ko prati društvenu mrežu Twitter svakodnevno se suočava sa fenomenom zvanim "Đuka". Radi se o advokatu, narodnom poslaniku Srpske napredne stranke i predsednikom Odbora za pravosuđe Skupštine Srbije Vladimiru Đukanoviću. Ako uzmemo u obzir kompletan lik i delo dotičnog, normalno je pomisliti da se radi o humorističkom delu, ili u najmanju ruku zavitlavanju.

Nenad Kulačin FOTO: Printscreen/YouTube
Nenad Kulačin FOTO: Printscreen/YouTube

Ko prati društvenu mrežu Twitter svakodnevno se suočava sa fenomenom zvanim "Đuka". Radi se o advokatu, narodnom poslaniku Srpske napredne stranke i predsednikom Odbora za pravosuđe Skupštine Srbije Vladimiru Đukanoviću. Ako uzmemo u obzir kompletan lik i delo dotičnog, normalno je pomisliti da se radi o humorističkom delu, ili u najmanju ruku zavitlavanju.

Čovek koji je do juče tvrdio da mu se čini da će Srbija krenuti u denacifikaciju u Regionu tako, ovih dana, piše – Mir je najbitniji da bismo sačuvali radna mesta, investicije, mlade… Danas o miru govori kao o jedinom cilju koji Srbija ima, a do pre neki dan je pisao kako će novi kabinet Ane Brnabić, u stvari, biti – ratna vlada.


Nenad Kulačin piše za Direktno: Kandželosanje uživo

Onog trenutka kada je predsednik svih građana Srbije, ali i SNS, Aleksandar Vučić pomenuo "Srpski blok", Đukanović je graknuo do neba i odmah krenuo u akciju. Navodno ga čeka veliki posao, treba spremiti akte za novu stranku, potpise za registraciju… Nije časio ni časa i odmah obukao novo odelo. Isto onako kako se iz radikalskog šinjela preodenuo u naprednjačku odoru. Bez da trepne.

Poručuje tako Đukanović "anglofili, germanofili, frankofili, rusofili, koji god da ste, dalje ruke od Srbije" i nastavlja – "Srbija je iznad svega". Ovih dana redovno uz zapadne obaveštajne službe pecne i rusku. Tvrdi da sve ove službe podgrevaju sukob na Balkanu. To je isti onaj Đukanović koji poput ikone na zidu svog doma drži portret Vladimira Putina. Toliko voli Srbiju da ne drži na zidu, uz ikonu, sliku predsednika Srbije, već predsednika Rusije.
Da li treba imati poverenje u "novog Đuku" koji danas veruje u pristojnu i modernu Srbiju, brani Pavla Grbovića od komentara razularenih naprednjačkih komentara, odaje počast pokojnom Krcku iz Leskovca, gusla o potrebi da se menja sistem, pohvaljuje poziv televizije B92 Draganu Đilasu u emisiju u kojoj je on gostovao dan ranije… Pomislio bih da nam se "novi Đuka" ozbiljno preporučuje za "Dobar, loš, zao", daleko bilo.

Apsolutno ne treba verovati ovom naprednjačkom aparatčiku. Zašto? Pa, jednostavno. Radi se o jednoj od udarnih pesnica, stuba nosioca, politike Aleksandra Vučića koja za cilj ima opstanak na vlasti po svaku cenu. Gazi, udri, vređaj, pa čak i ubi ako treba, samo da ostanemo na vlasti, jer smo nesposobni za nešto drugo.

To je jedan od stubova vlasti koja je "ubila" pilota Omera Mehića i njegove saputnike da bi se neko negde slikao. On je predstavnik vlasti koja je dozvolila da neki "kompletni idioti" sruše celu ulicu, i to noću poput njegovog krečenja prostorija Lutrije Srbije, u Savamali od čijih je posledica na kraju, ni kriv ni dužan, preminuo čuvar Slobodan Tanasković.

"Novi Đuka" je poluga sistema vlasti Aleksandra Vučića koja je vodila najgoru moguću kampanju protiv Olivera Ivanovića zbog je….h glasova na Kosovu, a znamo kako je na kraju završio Oliver. Ovaj advokat je neizostavna cigla u sistemu vlasti u kojoj je moguće da predsednik države i SNS, potpuno protivzakonito i antiustavno pogleda snimak sa nesreće na naplatnoj rampi kod Doljevca u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, a da posle toga nestanu dva ključna minuta sa tog snimka. Mogao bih ovako do sutra.


Đukanović: Čeka nas Anina ratna Vlada!

Malo mi smetaju poređenja sa životinjama. Đuku, svi mi, nazivamo bizonom. To nije u redu prema bizonima. Jedinu životinju koju ne bih branio je pacov. To malo ima veze i sa detinjstvom. Imali smo nekog nastavnika Pacova koji nas je udarao iglom od šestara u glavu, šutirao, čupao uši, sve dok jednog dana, prošli put pomenuta moja mama Boba nije upala u učionicu sa sve oklagijom i krenula da ga vitla tokom časa. Ali, pacov i bizon nisu isto. Dovoljno je reći "novi Đuka", jer ga ta suština, verovatno, više boli od svega.

Znam da će on uživati ako bude čitao ovaj tekst. Pisaće kako mu je drago da ga pominje "nula od novinara", „nebitan lik“ i sve ostalo, ali suštinski, sve rečeno o "novom Đuki" je istina. To je što je i ne postoji odelo koje će njega učiniti pristojnim i modernim političarem.

Život je isuviše vredan da bismo praštali onima koji nas truju. To što "novi Đuka" i njemu slični navikli da konvertišu i da opstaju, ne daje im moć brisanja pamćenja. Pamtićemo vas generacija, jer je srazmera vaših nedela nemerljiva. Ostaćete večni primer štetočina jedne divne zemlje koje sa vama nije imala šansu da bude normalna, a svima nama i budućim pokoljenjima nauk kako se ne treba ponašati.
 

dalmata

Ističe se
Poruka
2.404

Đukanović: Čini se da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana​

VESTI Autor:N1 Beograd31. jul 202215:48204 komentara
Podeli:
vladimir-dukanovic-339792-725x407.jpeg
Izvor: N1
Funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović napisao je na svom Tviter nalogu da mu se čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana.

„Sve mi se čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana. Voleo bih da grešim“, napisao je Đukanović.

Podsetimo, „denacifikaciju“ je Rusija iskoristila kao jedan od izgovora za vojnu invaziju na susednu Ukrajinu.

Đukanovićev tvit izazvao je burne reakcije i oštre kritike pojedinih korisnika Tvitera, nakon čega je on upitao „zašto se krug dvojke plaši denacifikacije“.
„U bre, ala se uzjogunio dvojkakrugaški svet što napisah da će Srbija možda morati da pokrene denacifikaciju Balkana. Razumem to, oni su uvek podržavali svakog srpskog neprijatelja, od ustaša, balista, handžarovaca… To su činjenica bili nacisti, a dvojkakrugaškom svetu srcu mili“, poručio je funkcioner SNS-a.

Tagovi
https://rs.n1info.com/vesti/djukano...prinudjena-da-krene-u-denacifikaciju-balkana/


††****††Kao sto sam i pisao. Srbija postaje balkanski hegemon. Uskoro mali Rusi to jeste Srbi vrse copy paste onog sto cini Rusija trenutno.

A to ce dobiti potpuno intenzitet kada Rus dode na Dunav
Kakav retard, ko i stranka mu
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.