Đorđević: U inostranstvu kvalitet života nije mnogo veći nego u Srbiji

Koliko se na Zapadu (Nemacka, Austrija, Svedska, Svajcarska, SAD, UK , Irskaitd.) zivi bolje?

• Malo bolje nego u Srbiji, retko je adekvatna nagrada za odlazak iz Srbije. Zapad je prevara.

• Bolje se zivi mnogo. Plate su ogromne i standard je odlican. Na zapadu je raj.

• Ne znam.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Na zapadu se daleko kvalitetnije živi i ne mislim samo na dostupnost novca.
Nema šta da se ubeđujemo. Idite sami pa vidite,pa ako vam je ovo dobro onda ništa. Uživajte sa ministrom.
U pravo sam zato i postavio temu jer sam bio u nekoliko drzava i radio. Nikad bolje nisam ziveo nego sada u Srbiji. Samo lud covek treba da ide na Zapad. Bolje je ici u Kinu.

Obicno ona gde posla nema.
Manja mjesta mislim normalno je plata za neki jednostavan posao oko 2500 eura neto ako obadvoje radi to je 5000 kikirija je oko 800 eura hrana, namještaj i te stvari je kao kod nas. Skupo je kad ti treba vodoinstalater ili neki zanatlija garaža. Satnica im je oko 60 eura. Recimo upravo mi maler treba unutrašnje zidove sredi po kvadratu ju je 22 eura i sretan sam što sam ga nasao. To je puno skuplje i kirije naravno. Sad ovi sto idu ne znam kakvi su im uslovi. Obično mogu samo da rade poslove za koje nema radnika.

Ko u Nemackoj ima 3000€ taj u Srbiji ima 1000€.
U Nemačkoj su ti neto plate 1600€, i to kad si malo bolje plaćen.
Slazem se sa tobom. 1600 eur neto plata u Nemackoj je visoka. Opet kazem za vecinu ljudi ne za med sestre, doktore. IT-jevci recimo izbegavaju Nemacku jer ih drugde bolje placaju. Vecina ljudi koja odlazi su radnici i mladi. Radnici nose dzakove, a mladi konobarisu. Svaki stoti uspe da se probije ka vecim pozicijama i platama. Ostali robuju duplo vise nego u Srbiji.

Kada dodamo da se i u Srbiji moze uspeti... racunica je prosta.

Manja mjesta mislim normalno je plata za neki jednostavan posao oko 2500 eura neto ako obadvoje radi to je 5000 kikirija je oko 800 eura hrana, namještaj i te stvari je kao kod nas. Skupo je kad ti treba vodoinstalater ili neki zanatlija garaža. Satnica im je oko 60 eura. Recimo upravo mi maler treba unutrašnje zidove sredi po kvadratu ju je 22 eura i sretan sam što sam ga nasao. To je puno skuplje i kirije naravno. Sad ovi sto idu ne znam kakvi su im uslovi. Obično mogu samo da rade poslove za koje nema radnika.

Kaze se oboje a ne obadvoje nepismeni glupanderu. A ti idi radi za 20 000 eur niko ti ne brani. Vas obadvoje 40 000. :hahaha:
Jel bre ste vi Bosanci svi tako glupi. Valjda cu da naidjem na pametnog...

"Tamo plate nisu dosta veće, život je mnogo puta skuplji nego u Srbiji, kvalitet života nije mnogo veći, sve što zarade potroše na život", kaže ministar dodajući da Srbija ima šta da ponudi. "

"Mi smo najlepša zemlja na svetu, imamo društveni život koji ne postoji nigde, cena života je niža, kvalitet života raste iz dana u dan, već sada je na zadovoljavajućem nivou".

djordjevic.jpg

Ja se prilicno slazem sa ministrom. Na zapadu se mnogo vise radi a nisu razlike u zaradama toliko velike. Na primer u Beogradu mozes da iznajmis jednosoban stan za 300 eur, dok je isti u Minhenu preko 1500 eur. Plata u BG moze da bude lako 800 eur a u Minhenu tesko preko 2000.

Opet dodajem cast izuzecima koji bi i u Srbiji imali vece zarade.

Министарство рада врло скоро неће имати ни запослене ни незапослене да заошљава...

Мораће изгледа Влада да засуче рукаве па седне у взове авијне камијоне да превози .....у болнице да лечи ....

Министарство рада врло скоро неће имати ни запослене ни незапослене да заошљава...

Мораће изгледа Влада да засуче рукаве па седне у взове авијне камијоне да превози .....у болнице да лечи ....
Po meni je i to uspeh. To je u stvari najbolji odgovor naroda na vlasti koje sam bira, kao i u kurvatskoj. Mladi odlaze a usmrdele ustase ostavljaju kod kuce da nacija izumre.

I mi cemo tako lepo pa sta sada. Propadale su i vece civilizacije. :)

Kome se ne svidja neka ode lepo a i odlaze ljudi u desetinama hiljada. S druge strane to ce sve vise da dize cenu rada u Srbiji. Odlicno.

"Tamo plate nisu dosta veće, život je mnogo puta skuplji nego u Srbiji, kvalitet života nije mnogo veći, sve što zarade potroše na život", kaže ministar dodajući da Srbija ima šta da ponudi. "

"Mi smo najlepša zemlja na svetu, imamo društveni život koji ne postoji nigde, cena života je niža, kvalitet života raste iz dana u dan, već sada je na zadovoljavajućem nivou".

djordjevic.jpg

Ja se prilicno slazem sa ministrom. Na zapadu se mnogo vise radi a nisu razlike u zaradama toliko velike. Na primer u Beogradu mozes da iznajmis jednosoban stan za 300 eur, dok je isti u Minhenu preko 1500 eur. Plata u BG moze da bude lako 800 eur a u Minhenu tesko preko 2000.

Opet dodajem cast izuzecima koji bi i u Srbiji imali vece zarade.

Verovatno je zbog toga ovoliki egzodus iz inostranstva ka Srbiji...ups

Пропале .. упропаштене .. па није исто .....Једно је кад комшијини се дрогирау и побију их на ратишту..

а друго је када твоји се боду и неко их покоље
Pametni propadnu, glupi su upropasteni sve ti to dodje na isto.

Po meni je i to uspeh. To je u stvari najbolji odgovor naroda na vlasti koje sam bira, kao i u kurvatskoj. Mladi odlaze a usmrdele ustase ostavljaju kod kuce da nacija izumre.

I mi cemo tako lepo pa sta sada. Propadale su i vece civilizacije. :)

Kome se ne svidja neka ode lepo a i odlaze ljudi u desetinama hiljada. S druge strane to ce sve vise da dize cenu rada u Srbiji. Odlicno.

Пропале .. упропаштене .. па није исто .....Једно је кад комшијини се дрогирау и побију их на ратишту..

а друго је када твоји се боду и неко их покоље

Prevareni ljudi. :)

Već godinama ih varaju i nikako da shvate da su prevareni,pa se ne vraćaju.Shvatiće da su prevareni tek onda kada u Srbiji ostanu samo penzioneri i političari :cepanje:
Realno.Van Srbije je teško samo lenjivcima i ljudima koji su navikli na državne jasle i koji su navikli da budu izdržavana lica.Njima je bolje u Srbiji,jer u Srbiji još uvek ima ko da ih izdržava.Napolju ne želi niko

Back