Đokovićeva alternativna misija

Schrodinger

Poznat
Poruka
7.840
Sta mislite da li je jedan od glavnih motiva koji ga vodi ka novim uspesima u poznim igrackim godinama da dokaze superiornost alternativnih metoda koje koristi (mada njih primenjuju i drugi sampioni, Ronaldo i sl. ali ne u tolikoj meri i nisu poznati po tome kao on) zahvaljujuci kojima je u stanju da odrzi formu, spreci i brzo sanira povrede itd.

Zatim nakon penzionisanja, mogao bi da se posveti upravo promociji alternativne medicine i alternative uopste...
 
Da li ste negde pročitali ili saznali da je nekom ko mu se obratio dao finansijsku podršku za naučno istraživanje? Naprimer Marjanoviću, Osmanagiću i Abramoviću ili bilo kom drugom, ne mora biti u pitanju samo alternativna medicina? Stvarno me interesuje.
 
Takodje i vegetarijanstvo
Jedan od producenata ovog filma je i naš Novak Đoković, a pored njega, u produkciji su učestvovali i Arlond Švarceneger, NBA zvezda Kris Pol, petostruki prvak Formule 1 Luis Hamilton i legenda akcionih filmova Džeki Čen. Film je režirao Oskarovac Luj Psihojos, a govori o eksploziji veganske ishrane među profesionalnim sportistima. Oni koji menjaju stvari (The Game Changer) premijerno je prikazan 2019. godine i vrlo brzo je postao najprodavaniji dokumentarac svih vremena na Apple platformi, a potom ga je otkupio i Netflix. Inače, bazira se na intervjuima sa stručnjacima i vrhunskim sportistima koji govore o svom iskustvu veganske isharane koja podrazumeva konzumiranje proteina isključivo iz biljaka, a pokazalo se da im takva ishrana donosi čak 35% bolje rezultate u odnosu na druge sportiste.
 

"Đoković može da igra na ovom nivou i posle četrdesete"

"Nikada nisam video 36-godišnjeg igrača u takvoj formi. Činjenica da je toliko fokusiran i ozbiljan čini ga najboljim sportistom sveta. Moje mišljenje je da on jeste najbolji sportista na svetu. Mislim da može igrati na približnom nivou i posle četrdesete godine. Ne kažem da hoće, ali mislim da može. Naravno, zavisi od njegove motivacije i eventualnih povreda, jer, naravno, svako može da se povredi", rekao je Muratoglu.
Međutim, Francuz ne misli da će do toga doći.
"Ali njegovo telo je ekstremno mlado s obzirom na godine. Očigledno je po njegovom kretanju. Njegova sposobnost brzog oporavka je posledica višegodišnje discipline. Posvećen je maksimalno, angažuje dobre stručnjake sa kojima radi svakoga dana, neprekidno otkriva i koristi nove, napredne tehnike da napreduje."
 

Back
Top