Mnogo je ljudi ginulo u prošlim vekovima, i za slobodu i za pravdu, i u ovoj zemlji i komšijskim zemljama, da isključimo samo velike strane države...
da bi neko to danas dezavuisao i vraćao točak istorije u rikverc na vremena pre prava i tiranije. Živimo u moderna vremena, a dopuštamo takve anahronizme.
Ja sam, ne samo iz ovog puta, već i ranije, apsolutno uveren da ti uošte nisi svestan šta govoriš. Jasno mi je čak i tvoje polaziše, ali i totalna nebriga i nesvest kako se do tog "komoditeta" uopšte i dospelo, čijom zaslugom... Modernizam jeste određen, lep i ispunjen tip diskontinuiteta sa prethodnom (uspešno razrešenom) istorijom, ali ne predstavlja i - zaborav, što bi tebi mrski anglosaksonci rekli "oblivion", a znamo kakvi oni imaju odnos sa svojom istorijom, uz sve uspone, padove i kontraverze. Da si našao šta pametno reći na ovu temu, do sad bi to već i rekao, ali konstatujem da si samo faktički nem na opšte rasulo, veruješ u Boga iz mašine i narod koji će nepotrebno da strada dalje i tako "pozlaćuje" (ali ne i rešava) stvar, tako da je evidentno da diskusija s tobom ovde ne stvara nikakve rezultate. Promašaj teme...
Тешко је са идеалистима, баш сте тешки.
Мозак су вам издрогирали са невероватним обећањима
која изгледају сасвим реално.
Па чему нас је учио покојни Тито ?
Ако нас је нечему научио је да нећемо какити у златне шоље,
да је то само стилска фигура употребљена у време револуције.
И не само да нећемо какити у златне шоље
већ једва извукосмо живе главе !
Е сад долазе нови глупаци,
нове будале које гину за идеале.
Гледам пренос са Славије
па онај мрљави Дејан разговара са једним менструантом, а овај му просветљено каже:
"Човече, јашу нас већ 35 година !"
Шта рећи
он пакао броји од пропасти комунизма,
он уствари чека кад ће Тито да се врати (никакве замене не долазе у обзира !)
Полако постаје јасно зашто је Господ наш обећао повратак на земљу
дизање мртвих и сличне бајке.
Али ти и такви као ти воле бајке, мада тога нису свесни.