Djoković vodja novog ustanka u Srbiji?

A da se postigne, mora bagra, koja kontrolise sve, i za koju ti ovde botujes, da ode!
A onda da se bagri sudi.
I botovima da se sudi!

I da se svima oduzme svaki dinar nelegalno stečen, i da se svi posalju na visedecenijske robije.

E, onda ce da se ostvari pravda i pravedno drustvo.
Ту постоји неколико проблемчића.Прво, ниједна власт не сме да дира садашње судије, ДС је покушао да смени 1/4 судија и то им се обило о главу, Вучић није ни покушавао да смењује судије, јер је знао да то не треба дирати.
Друго, постоји проблем релативне застарелости кривичног гоњења која износи 2,3, 5 или 10 година за поједина кривична дела.Маса малверзација и муљажа новог слоја богаташа је већ релативно застарела, а скоро све малверзације из периода пре 2012 године су застареле.

Треће, постоји проблем доказа.Врло је тешко доказати кривична дела која су повезана са стицањем капитала, велико је питање шта ставити на терет и то доказати.

Порез се плаћа само где се зарађује... Велики тениски турнири су сви у иностранству. Не може се њих натерати да воде књиговодство код нас.

Сам Ноле је већ дао милионе евра за разне сврхе - а он сам по себи не зарађује ни близу као велике фирме или банке - који очигледно дају мањи удео у друштвено корисне сврхе. Њих треба критиковати, а не једног појединца.
sala mala. znaaam koliko ste alergicni kada vas se dira u idola :)

Ђоковић је успешан спортиста али није за политичког лидера.Човек се посветио пребацивању лоптице преко мрежице, ту је постигао врхунске резултате али то има своју цену.Није се образовао, не зна скоро ништа о многим областима живота и не би му било пеметно да улази у политику.

Ту постоји неколико проблемчића.Прво, ниједна власт не сме да дира садашње судије, ДС је покушао да смени 1/4 судија и то им се обило о главу, Вучић није ни покушавао да смењује судије, јер је знао да то не треба дирати.
Друго, постоји проблем релативне застарелости кривичног гоњења која износи 2,3, 5 или 10 година за поједина кривична дела.Маса малверзација и муљажа новог слоја богаташа је већ релативно застарела, а скоро све малверзације из периода пре 2012 године су застареле.

Треће, постоји проблем доказа.Врло је тешко доказати кривична дела која су повезана са стицањем капитала, велико је питање шта ставити на терет и то доказати.

Cetvrto: postoji bes naroda.
To kad prokljuca - gotovo je!

Порез се плаћа само где се зарађује... Велики тениски турнири су сви у иностранству. Не може се њих натерати да воде књиговодство код нас.

Сам Ноле је већ дао милионе евра за разне сврхе - а он сам по себи не зарађује ни близу као велике фирме или банке - који очигледно дају мањи удео у друштвено корисне сврхе. Њих треба критиковати, а не једног појединца.
Да је Ђовак резидент Републике Србије овде би плаћао порез.Нижи је порез у Монаку него у Швајцарској или Шпанији, па су Федерер и Надал резиденти земаља чије боје бране, а нису отперјали у неки порески рај.Зато су они већа господа од Ђоковића.

Kakvi ustanci, kakvi bakraci.

2000-te sam verovala u revoluciju (iako to nije bila, vec prethodno osvojeni glasovi na legalnim izborima), danas verujem samo u evoluciju, politicku.

Moraju da budu izbori koje ce biti po svemu slobodni, pa biraj narode,a nemoj na ulici da svrgavas vlast.

A jos Novak...budista.:roll:

Izvlačiš pouke, to je tako retko ... Svaka čast. 👍

Нема појма, а цео живот у политици ?

Он је био посланик деведесетих, и то истакнути.
Понекад жестоки опозиционар,
понекад кварнић уз власт.
Све је прошао.

И он "нема појма" ?
Nema pojma. Nikada ništa nije radio i nikada ničim nije upravljao, što se i vidi

otkud mi znamu kakvu ulogu je, po pitanju Srbije, dobio Djilas a kakvu "Nole" ? ZAR NIJE BILO LOGICNIJE DA PRESEDNIK UKRAJINE BUDE, SVETSKI POZNAT BOKSER KLICKO, A NE ONAJ DRUGORAZREDNI POZORISNI GLUMAC, ZELENSKI ? Al uloge ne biraju oni vec HEGEMON i zato ih "skoluju" za predvidjenu funkciju.

Zašto ti pocenjuješ Zelenskog ? Time samo pokazuješ da si potpuno operisan od razuma i analitičkog promišljanja.

Pa čovek svoj narod vodi u slobodu, isprečila mu se najveća svetska sila ! Nije poklekao, ma kaki poklekao, nije ni trepnuo ...

Reći ćeš, nije to ništa ja znam mnogo samoubica ...
Da, ali ovog sledi njegov narod !!!

Joj razlke, ha ?!

Ђоковић је успешан спортиста али није за политичког лидера.Човек се посветио пребацивању лоптице преко мрежице, ту је постигао врхунске резултате али то има своју цену.Није се образовао, не зна скоро ништа о многим областима живота и не би му било пеметно да улази у политику.
Boldovanim možemo etiketirati skoro celu političku scenu Srbije

Djolo je veoma pazljivo birao reci da ne uvredi predsednika i da mu se otvoreno ne zameri, ali da studenti prepoznaju kao neku podrsku...Cisto da se ogradi i oglasi, da ga niko ne mrzi...Uglavnom nit je vino, nit je voda... Sigurans sam da mu je za tvit trebalo desetak minuta razmisljanja i merenja svake reci...Ne znam kome treba takva "podrska"...Samo njemu...

Нема никаквог устанка, то се само пале другосрбијанци.Нешто студената мало диже дреку, потрајаће извесно време и угасиће се као и сви протести до сада.Ако баш буде морало, стижу Ћуте, Ђиласи и Маринике да све то додатно разводне и коначно угасе.

Ti veruješ u ideale prethodnih vekova na tuđim teritorijama i stranim ljudima.

U pravu si, ja čitam današnje građane Srbije, i na osnovu toga izvlačim korisne stvari.

Ipak, razumem te, takav sam i ja bio u srednjoškolskim danima.
Mnogo je ljudi ginulo u prošlim vekovima, i za slobodu i za pravdu, i u ovoj zemlji i komšijskim zemljama, da isključimo samo velike strane države...
da bi neko to danas dezavuisao i vraćao točak istorije u rikverc na vremena pre prava i tiranije. Živimo u moderna vremena, a dopuštamo takve anahronizme.
Ja sam, ne samo iz ovog puta, već i ranije, apsolutno uveren da ti uošte nisi svestan šta govoriš. Jasno mi je čak i tvoje polaziše, ali i totalna nebriga i nesvest kako se do tog "komoditeta" uopšte i dospelo, čijom zaslugom... Modernizam jeste određen, lep i ispunjen tip diskontinuiteta sa prethodnom (uspešno razrešenom) istorijom, ali ne predstavlja i - zaborav, što bi tebi mrski anglosaksonci rekli "oblivion", a znamo kakvi oni imaju odnos sa svojom istorijom, uz sve uspone, padove i kontraverze. Da si našao šta pametno reći na ovu temu, do sad bi to već i rekao, ali konstatujem da si samo faktički nem na opšte rasulo, veruješ u Boga iz mašine i narod koji će nepotrebno da strada dalje i tako "pozlaćuje" (ali ne i rešava) stvar, tako da je evidentno da diskusija s tobom ovde ne stvara nikakve rezultate. Promašaj teme...

Back