ĐIPIKUR

ZQfzyl.jpg

Svašta dokoni ljudi u kafanama pričaju. Eto pre neki dan razmišljamo glasno, šta je to što ce mo mi jednog dana da unesemo u Evropu al' da bude samo naše.
Ajvar, složi smo se svi, kasno, maznuli ga Slovenci, za srpsku šljivovicu smo opet zakasnili,maznuli je Slovenci, e,onda će mo kajmak,opet kasno maznuli ga Slovenci.
Ima li nešto sto nisu maznuli? Za šta god da se dohvatimo il ga neko maznuo il' nije naše. Ćevapi...ne,nisu naši,sarma...nije naša, burek...jok.
Inat...bolje da ga nemamo, nikad nam od njega ništa dobro nije bilo.

Kad nismo uspeli da prnađemo nešto onda bar da damo ime tom ništa. I svi počesmo da izmišljamo, srpsko ovo,srpsko ono,nikako da se usaglasimo dok čika Stole ne dobaci sa svog stola: da ga zovemo ĐIPIKUR
Pitamo ga šta je to a on kaže ništa al' mi lepo zvuči. Vala i meni nekako lepo zvuči,onako bas srpski a i podseća na nas. Da čuvamo ovaj naziv dok neko nešto ne pronađe. Odmah da ga zaštitimo inače će i njega da maznu. Zamisli Slovenci da prodaju đipikur?... to nije moguće jer oni to nemaju a plašim se da nam ga ne maznu iz inata. Otkud njima inat?...vala kako stvari stoje izgleda da kroz njihove žile teče dosta naše krvi.......

Чичино, ја сам за ТАНИ !!
ал' из заседе по шошонски
под условом да се не користи никако на граничном прелазу (границе ме стежу)
Напомена: нема никакве везе са ИНАТС мада ово звучи некако више јевропски
и биће да би тамо имало бољу проћу. Маркетиншки гледано наравски:hahaha:

Ne brinite se ljudi...sve mi možemo kad hoćmo,
laughing.png

eto na primer drpili su Šljivovica..ali mi možemo da na našu šljivku
napišemo Srpska šljiva, Šljivka požegača, Lekovita šljivara...sve tako kolce oko šljivovice da zaigramo sa rečima
kolo.gif
... a kvalitet će sve da govori. Mislim da nama nije važno što oni šićare, kradu , šta će kada nemaju ništa svoje . . . a krađa je krađa, nema fajde do veka a beleg osta na potomke. Sve što dobiše zaradiše. . . potrošiše ...
wink.gif

Neka se čuje,
neka se zna šta srbija imade...
Ima tolko, izobilja bezbrojina
mogu ''siroti'' mnoga dobra da prisvoje
i ''svojim se onda lopovlukom ponose''!

Oj_Srbijo_154183327_std.jpg

Eto imamo raso! Ako neko nije ukrao . . .

Djipikur...........:think:...Boga mi,Tigre,citajuci neke skorije statistike i istrazivanja,bojim se ni da DJIPI-KUR vise nije nas.;).......a opet,kad malo bolje razmislim,samo nam je to jos i ostalo :think:

Moram reci da nisu uspeli da nam ukradu opanak,jelek,anteriju,sajkacu,cuturicu- djipikur-mozemo i da podelimo sa njima-nama djipi-njima ostatak-moze?

Bravo majstore!!!!!!!:super::klap:

A pargar... i to je nešto što mogu ajvani oteti!

Oprosti te ali ako ne smeta, moram da postavim u ovo rodoljubivo ćoše malog šumadinca Vukotu.
Vuksumadinac.jpg

Poslednja izmena:

Back