Djindjicev prijatelj Sandulovic kaze...

GruberBG

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.145
ČEDA OTPADNIK
Biznismen Nikola Sandulović prvi put govori o odnosima pokojnog premijera Zorana Đinđića s liderom LDP Čedomirom Jovanovićem

BEOGRAD - Biznismen Nikola Sandulović, nekada jedan od najbližih saradnika pokojnog premijera Zorana Đinđića, u ekskluzivnom intervjuu za Kurir prvi put govori o vezama DOS s kriminalcima i otkriva zašto je srpski premijer neposredno pre atentata 12. marta 2003. iz svojih redova najurio Čedomira Jovanovića! Sandulović i Đinđić razišli su se maja 2002, kada su se poslednji put videli u njegovom kabinetu, ali su ostali u kontaktu. Sandulović mu je, tvrdi, do poslednjeg dana ukazivao na prljave rabote Čede Jovanovića.

- Čuli smo se sve do 9. marta 2003, kada je objavljen intervju sa mnom, odnosno tri dana pre njegovog ubistva. Razgovarali smo najmanje 30 puta i sve vreme sam mu sugerisao i ukazivao na Čedu Jovanovića, Vladimira - Bebu Popovića i Gorana Vesića.

Kakav je bio Đinđićev odnos prema tim ljudima pred atentat?
- Nije kontaktirao s njima. Čedi je čak bio zabranjen ulazak kod Đinđića! Nije mogao ni kod njega u kabinet, ni u njegovu kuću. Zoranova supruga Ružica takođe nije imala nikakav kontakt s njim. Zoranov odnos prema Čedi se drastično promenio u vreme pred smrt. Žalio mi se da ne zna kako da ga se reši, plašio se da ne ispadne smešan i kontradiktoran. Nije imao načina da ga se odrekne javno, jer to je kao da vaspitavate dete, a ono ide okolo, drogira se, pljačka, otima, druži se s kriminalcima... Nije imao mudrost da ga se odrekne javno, a nije, mučenik, imao vremena ni da ga se odrekne postepeno.

Vi ste premijeru i ranije ukazivali na Jovanovića?
- Da. Ukazivao sam mu na slobodno donošenje odluka Jovanovića, na njegovo bahato ponašanje u Vladi i na povezanost s ljudima iz kriminogene sredine, kao i kriminalcima kojima je davao podršku i s njima imao razne planove. Ukazivao sam i da se Čeda postavlja između kriminalaca i Zorana kao tampon i zaštitnik. Svakome od njih pričao je ono što je njemu odgovaralo.

Otkud je vama to poznato? Na koje kriminalce mislite?
- Imao sam sa Dušanom Spasojevićem u njegovoj kući jedan sastanak, kome je prisustvovao i Milan Božinić. Spasojević je od mene tražio sastanak sa Zoranom jer je bio spreman da sa premijerom razgovara o transportu droge, ali i da učestvuje u sanaciji prometa narkotika. Videvši čemu sve to vodi hteo je ozbiljno da razgovara sa Đinđićem. Zoran mi je rekao: „Idi, vidi šta je to, šta se dešava.“

Kada je održan taj sastanak?
- To se dešavalo šest do osam meseci pre Zoranovog ubistva. Posle toga nisam hteo da idem kod Zorana javno, pa sam taj razgovor, od a do š, preneo preko Milenka Nikića, koji je u DS bio zadužen za rejting stranke i koji je bio čovek od poverenja. Tokom razgovora Spasojevića sam pitao i za Čedu: „Šta radi ovaj mali, zašto se ponaša tako bahato? Nosi oružje i poziva se na Zorana i na vas preteći da će napraviti neku ujdurmu i nenormalnu situaciju između svih.“ Dušan mi je rekao: „Nemoj, Nikola, da ga napadaš. Dobar je, dovodio mi je ćerku za rođendan u zatvor.“ Već u to vreme Čeda i Spasojević bili su u veoma prisnim odnosima, a da ne pričamo o vikendima koje je provodio kod Dragoljuba Markovića.(Djindjicev kum)

Da li je sve to bilo poznato i Đinđiću?
- Sve se to znalo, a Zoran je bio uvučen u prljavu igru koju je mislio da može da kontroliše
. Pobrkao je stvari politike i stvari ulice. Upozoravao sam ga na to. Najpre je bio nepoverljiv, a zatim zaprepašćen. Kasnije sam kod njega osetio strah. Zašto je bio uplašen? Verovatno zato što je bio upleten u te prljave igre i raznorazne dogovore u koje ga je Čeda uvukao.
Mislite na igre i dogovore sa mafijom?
- Da li je to bila mafija ili zaostavština prethodnog režima, svejedno je.

Da li su te veze na kraju i ubile Đinđića?
- Ne želim da me neko doživi kao Legijinog simpatizera, ali on je bio patriota, čovek koji voli svoju zemlju, i nije bio za prljave igre. Verujem da je i on bio izmanipulisan. Na osnovu ličnih iskustava verujem da i ako je postojao nekakav animozitet između njega, Zorana i „zemunskog klana“, za to je isključivi krivac Čeda, jer je svakome pričao ono što mu odgovara. Nikada nisam čuo da su Zoran i Legija jedan drugome uputili ružnu reč. :lol:Šta je Čedomir radio u vreme kada ja nisam bio tu i šta je kome od njih prenosio, ne znam. Legija nije klinac, već čovek koji zna mnoge državne tajne, pa verovatno i zbog čega javno ne želi ili ne može da iznese mnoge prljavštine.:lol:
 

sevilja

Iskusan
Poruka
6.145
. Na osnovu ličnih iskustava verujem da i ako je postojao nekakav animozitet između njega, Zorana i „zemunskog klana“, za to je isključivi krivac Čeda, jer je svakome pričao ono što mu odgovara. Nikada nisam čuo da su Zoran i Legija jedan drugome uputili ružnu reč.
Zar animozitet Zorana prema dotičnima nije trebao da postoji sa ili bez Čedojka?:shock::shock:
 

Lacibg

Buduća legenda
Poruka
26.494
Šteta što je Sandulovićev kredibilitet da o bilo čemu priča jednak Čedinom...a životne ambicije da napravi srednjevekovnu tvrđavu sa golubarnikom na Dorćolu i smuva Slađu Đogani.Ako su takvi bili Đikijevi saradnici,nije čudo što ga nema!

Ne bih da kvarim temu tj."napad na DS, Đinđića, Čedu ...", međutim nešto mi pada u oči : za svaku budalu koja je nekad srela Đikija, dobacili jedan drugom dobar dan, sada novinari pokušavaju da iskoriste kao izvor informacija i dodeljuju mu "jedan od najbližih prijatelja, saradnika".

Ja nemam sumnje u šurovanje DOSovaca s mafijašima ali malo treba da se skrati taj spisak "najbližih" jer blago rečeno samo umanjuju verodostojnost već poznatih činjenica.
 

GruberBG

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.145
Djindjicevi prijatelji i najblizi sradnici:
-Dragoljub Markovic-Krmivoprodukt,kum i vodja surcinske mafije.
-Ljubisa Buha-Cume, kriminalac-zasticeni svedok koji je posle 2000 dobio poslove asfaltiranja puteva iako smo imali drzavne firme koje su se bavile tim poslovima.
-Dusan Spasojevic-Siptar,narkodiler i ubica DBa,dosao mu glave
-Stanko Subotic-Cane,svercer cigaretama i covek sa interpolove poternice koji je finansirao DS i privatno Djindjica,kao i covek u cijim se avionom Djindjic vozikao.
.....
 

Lacibg

Buduća legenda
Poruka
26.494
Djindjicevi prijatelji i najblizi sradnici:
-Dragoljub Markovic-Krmivoprodukt,kum i vodja surcinske mafije.
-Ljubisa Buha-Cume, kriminalac-zasticeni svedok koji je posle 2000 dobio poslove asfaltiranja puteva iako smo imali drzavne firme koje su se bavile tim poslovima.
-Dusan Spasojevic-Siptar,narkodiler i ubica DBa,dosao mu glave
-Stanko Subotic-Cane,svercer cigaretama i covek sa interpolove poternice koji je finansirao DS i privatno Djindjica,kao i covek u cijim se avionom Djindjic vozikao.
.....

OK, za ovaj spisak. :lol: Dodaj još nekoliko i dosta je. :wink:
 

tacy

Aktivan član
Poruka
1.132
Šta je zapravo tema? Diskreditacija Jovanovića ili koga?

Pustite Zorana Djindjića da počiva u miru. Ne govorim sa aspekta bilo kakve stranačke obojenosti, već je osnovni red da se pokojnici ne blate. Bez obzira na politički i drugi angažman, on je prvenstveno bio nečiji sin, brat, suprug i otac. Valjda se zna neki red, majku mu...

Sad se sve svelo na to, kako se kome digne, tako daje intervjue ,,novinama,,...svi bili bliski u majčinu! Znali ko je kako razmišljao, šta koga muči...Ma da, kako da ne.

I šta se svi pravimo malo mutavi, a? Ja sam u Srbiji prvi put čula za mafiju 90-tih godina tj. ono kad nismo ratovali niti smo bili u sukobu. Kad se sve nabavljalo na ulici radi ,,nepravednih i ničim izazvanih sankcija,,. Ha-ha-ha, ko još veruje u to, pa videli smo kasnije koliko je Srbija iznedrila bogataša (ups, to su krivi stranci, mi smo jagnešce, muka nas naterala). A samo par godina unazad, kradja automobila u Srbiji objavljivana je kao vest u ,,Dnevniku 2,,. Onda su počeli neki macani da izvikuju parole i da ginu za svoj narod, al svaki put kad odu ,,da poginu,, vrate se bogatiji, dok je narod dobijao 3-5 DM platu...Neka mi oproste oni i neka počivaju u miru koji dadoše živote.

Alo bre, koliko vi imate godina? Ili ste mladi, ili ne želite da se setite, a može biti da razmišljate onako kako vam program partije nalaže...Šta hoću da kažem? 1990-2000, to je dug period, mi smo tad proživeli što neka država ne doživi nikad! Šta ste očekivali, da smena vlasti donese odmah rezultate, da se svi snadju u svojim novim ulogama, da budu jednako odgovorni i da znaju sa kim imaju posla? Da odjednom svane i da ulice Srbije blesnu okupane suncem slobode? Aha, al u nekom jeftinom holivudskom muviju..

Nego, ima li neko konkretan predlog kako rešiti probleme, ne čujem ih ni u srpskom Parlamentu, pa možda ovde ima neko genijalan, a dragi moji? Pustite vi Čedu i Bebu, oni su imali svojih 5 minuta, nego-kako ćemo mi da pohvatamo sve klanove? I naposletku, kako nema dovoljno zatvorskih kapaciteta, šta, biće smešteni u neki vidjeniji hotel dok traje istraga?

Ma da.

Poštujem svačije mišljenje, cenim trud autora teme, ali ne zanima me juče, već prekosutra (ako može). Teško da Srbija ima zdravih snaga da se izbori sa kriminalom i korupcijom, daj navedite ko bi to mogao biti, da nije ,,ukaljan,,?
 

tacy

Aktivan član
Poruka
1.132
Zasto ga DS ne pusti da pociva u miru,nego ga eksploatise kao crnce sa plantaza pamuka!?

Pa, tačno.

Mislim da je pogrešno koristiti se tudjim imenom i delom zarad dnevno-političkih potreba i lične promocije. Ali, to svi rade, zar ne? To je moderno na našoj političkoj sceni.

U Srbiji stvarno treba imati petlju dirnuti u neke oblasti koje nas dugo muče i svi znamo da imamo problem, znamo da treba menjati, a mi sve nešto vrdamo, pa tražimo krivce, pa grizemo i pljujemo, pa se medjusobno spotičemo, pa pravimo idole i kličemo im do neba, pa te iste idole vrlo brzo uvaljamo u blato, ne prezamo ni od čega kad se napalimo, a na kraju - problem osta, a svi posvadjani. Sve je to već vidjeno, može i drugačije. Mora.

Zašto je tako teško okrenuti se sutrašnjici? Potrudimo se da ona bude izvesna. Nema tog lika koji će to za nas uraditi.

Za sve je potrebno vreme, pa ćemo sigurno i mi, sa odredjene vremenske distance, moći da sagledamo detaljnije neka dešavanja iz naše bliže istorije.

Dotle, pustimo mrtve, bavimo se živima...
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.