Q. in perpetuum hibernum
Stara legenda
- Poruka
- 93.599
Pa ako nije novina to ne znaci da nije i da ne treba da bude tema.
A zasto je Djilasovo evropejstvo tema. Pa zato sto SzS mahom podrzavaju patriote i nacionalisti, koji ce ponovo biti prevareni kao 5. oktobra. Bosko Obradovic deluje kao covek koji bi sutra na keca, potpisao nezavisno Kosovo, Djilas bi ga podrzao, a Jeremic bi se protivio, ali nista konkretno ne bi ucinio.
Tako da covek jednostavno ne zna sta je gore. Da li taj scenario ili da ovaj sizoje vlada dozivotno, jos 30 godina, kao Broz.........
Pa evo ja nisam do pre par godina nešto toliko detaljno pratio politiku, a mislim da svako ko se i najpovršnije interesuje vrlo dobro zna to za Đilasa. Ne kažem da ne treba da bude tema, nego me čudi iznenađenje ljudi.
A kada smo kod tog potonjeg, to što si napisao je tačno, ali ovde se stvar svodi jednostavno na to da je prosta činjenica da, koliko god Vučić i Đilas imali sličnosti (a imaju ih više) jedna od bitnih razlika to što se Đilasu može verovati jer je veći čovek od reči i čvršćeg integriteta od Vučića. Evo sutradan, da Đilas krene nešto popovati o tome da treba Republiku Srpsku što pre pripojiti Srbiji, da kaže da je EU zločinačka organizacija i da treba što pre ući u savez za Ruskom federacijom, to bi bio suštinski dokaz da nije preterano bolji od Vučića. A to je ono što, lično, cenim najviše kod političara (i smatram najbitnijim). Doslednost je retkost u politici; znatno pre ću se diviti čoveku sa kojim doslovno ništa nemam zajedničko i koji se na tom polju dokaže, kao i glasati, mnogo pre nego za nekog ko samo kaže nešto i stalno se pretvara (iliti u prevodu, laže na oči). Tj. jednostavnije rečeno, preletačevićima.