Đilas najavio vraćanje novca penzionerima: Ko je imao penziju 35 hiljada dobiće 108 hiljada!!

Тихи

Starosedelac
Poruka
183.966

Đilas najavio vraćanje novca penzionerima: Ko je imao penziju 35 hiljada – dobiće 108 hiljada!!!​

1690804510-Beta-lqtypcrd8t-750x500.jpg
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC
"Njihova priča - da je glas za opoziicju glas za Đilasa, nije tačna. To je glas za povratak normalnosti, stabilnu, bezbednu, mirnu Srbiju u kojoj ćemo moći da pošaljemo našu decu ne samo u školu nego i na koncert i utakmicu, a da se ne plašimo za njih", izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas na televiziji Nova S.

Đilas je dodao da SNS polazi od druge opcije – da je glas „za Aleksandra Vučića glas i za Anu Brnabić i za Novaka Nedića i za Belivuka i za Aleksandra Stankovića i za Radoičića i Veselinovića i za Tomu Monu, za inflaciju i za nestabilnost koju imamo“.

„Glas za Aleksandra Vučića je glas i za to da mi zaista živimo u nestabilnoj i nesigurnoj zemlji, za rast cena, za pogoršanje naše pregovaračke pozicije o Kosovu i Metohiji“, naveo je Đilas.

On je građanima poručio da im garantuje „nikada nećemo ličiti na Aleksandra Vučića“.

Na pitanje kako objašnjava nesvakidašnju situaciju i to koliko ga pominju u Narodnoj Skupštini, Đilas je rekao da objašnjava kao dokaz sunovrata ovog društva i ove države od strane Srpske napredne stranke.

„Nisam problem samo ja, problem je što se takve stvari, što je manje vidljivo dešavaju ljudima po celoj Srbiji. Kojima se pale automobili, deca izbacuju iz vrtića, ucenjuju za posao, prebijaju. Juče su me 239 puta pomenuli iako nisam tamo. To pokazuje u kakvoj zemlji živimo kada se to dešava u Parlamentu, da narod koji to gleda imamo poverenja u te ljude napraviće nešto od ove države, a ne da se pretvori u ovo što radi SNS“.

Đilas je istakao da je mnogo je važnije da pošaljemo poruku ljudima kako će zemlja da izgleda.

„Kako ćemo da rešimo ekonomske probleme, rast cena, da ne budemo pod sankcijama i izolacijom. To je smrtna kazna za ovu zemlju“, istakao je predsednik SSP.

Vraćanje novca penzionerima​

Dragan Đilas je najavio da će se na sajtu Stranke slobode i pravde uskoro naći kalkulator koji će svakom građaninu u Srbiji moći da pokaže koliko para će mu država vratiti kada se vlast promeni.

„Gospodin Dušan Nikezić je izračunao i ja danas mogu da kažem svakom građaninu Srbije, ko je imao penziju 35.000 dinara 2014. posle promene vlasti biće mu vraćeno 108.348 dinara, toliko mu je država uzela. Ko je imao 38.000 – 140.156, ko je imao 50.000 dinara 282.253 itd… Njima je to uzeto, a sve što se nekom uzme mora da se vrati. Vraćala se i stara devizna štednja koje su Vučić, Milošević, Šešelj i Dačić potorošili svojevremeno i to je bilo nestalo. Mi ćemo napraviti sutra da u ovoj zemlji zaista osetite neku sigurnost i stabilnost“, poručio je Đilas.

Očekuje, dodao je, da Srbija dođe u situaciju da SNS i SPS ne mogu da formiraju vlast.

„A onda je na ljudima iz cele opozicije, ne samo proevropske, da pokažu da li su spremni da se pravi tehnička Vlada koja će demontirati ovaj mafijaško – kriminalni režim, omogućiti slobodu medija i informacije ljudima da bi na nekim izborima glasali za listu kojoj veruju”, zaključio je Đilas.

https://n1info.rs/vesti/djilas-naja...e-imao-penziju-35-hiljada-dobice-108-hiljada/

Pametna odluka Djilasa....

Ovako ce prigrliti mnoge glasove penzionera... Ne znam kako se ovi iz koalicije Dveri-Zavetnici nisu ovoga setili.

Vucic je pokrao penzionere....

Ово је чисто у маркетиншке сврхе Ђилас изјавио. Да се докопа неког гласа пензионера.

Ипак, то вучићево отимање пензија из период а2014-2018. године мора пензионерима да се врати.

Мораће, вероватно, кроз обвезнице, да буде на рате.

Цела идеја је била бесмислена, ничему није служила, осим да пензионери са ниским пензијама ликују јер се узима онима са већим пензијама.

Pametna odluka Djilasa....

Ovako ce prigrliti mnoge glasove penzionera... Ne znam kako se ovi iz koalicije Dveri-Zavetnici nisu ovoga setili.

Vucic je pokrao penzionere....

Доста је било је то предлагао још крајем 2017. године.

strelica-nova-150x150.jpg

Предлог буџета ДЈБ: Враћање отетих плата и пензија, здравствено за све, смањење намета на рад​

7. децембра 2017.

Доста је било предложио је амандмане на закон о буџету за 2018. који предвиђају враћање 10% плата лекарима, полицији и војсци уместо плана Владе Србије о повећања плата од 8% јер то у ствари представља номинално повећање од 7,2%.

Предложили смо и враћање отетих пензија кроз укидање закона о привременом уређивању начина исплате пензија чиме се прво враћају отете пензије. На то тражимо повећање пензија у износу инфлације у 2017. години од 3%, уместо најављеног линераног повећање пензија од 5%.

koalicija-suverenisti-djb-zdrava-srbija-zivim-za-srbiju-42.jpg

Kako kaže naš narod:
-Ko o čemu, khurve o poštenju... :whistling:
Direktno.rs [ Izvor: Nova.rs ]

12. 09. 2023.13:03108

Vučić: Ja sam pošten, u opoziciji su sve pljačkaši​

Aleksandar Vučić nastavio je sa serijom obraćanja javnosti, a za lokaciju današnje konferencije izabrao je Niš. Ponovo je šef naprednjaka iskoristio priliku da govori o opoziciji kao "najvećem zlu koje je zadesilo Srbiju". Prema njegovim rečima, "svi su pljačkaši - od Lutovca do Aleksića", naspram njega koji je pošten čovek koji gradi Srbiju.

Direktno.rs [ Izvor: Nova.rs ]

12. 09. 2023.13:03108

Vučić: Ja sam pošten, u opoziciji su sve pljačkaši​

Aleksandar Vučić nastavio je sa serijom obraćanja javnosti, a za lokaciju današnje konferencije izabrao je Niš. Ponovo je šef naprednjaka iskoristio priliku da govori o opoziciji kao "najvećem zlu koje je zadesilo Srbiju". Prema njegovim rečima, "svi su pljačkaši - od Lutovca do Aleksića", naspram njega koji je pošten čovek koji gradi Srbiju.
Vidiš da i ti znaš ostaviti korektan upis.

Пензионерима којима је отео пензије, мада те пензије никако нису утицале на буџет, јер се буџет пуни ПДВом и акцизама,

су развили стокхолмски синдром у односу на Вучића. Вучић је отмичар који је отео народ и пензије, а пензионери према свом отмичару имају разумевања.

Пензионерима којима је отео пензије, мада те пензије никако нису утицале на буџет, јер се буџет пуни ПДВом и акцизама,

су развили стокхолмски синдром у односу на Вучића. Вучић је отмичар који је отео народ и пензије, а пензионери према свом отмичару имају разумевања.
Dugo li si bio dobar.

😡

Vucic pokro pare!!!
Tihi, ne budi zločest.
Kada ti je Председник Републике Србије, Господин Председник Александар Вучић, davao poticaje, sve si cupkao od sreće i hvalio se po forumu, nemoj misliti da mi Rayela nije pričala o tome, a sada odjednom Vučić pokro pare!

😡

Pa taj čovjek bi da treba za Republiku Srbiju gol naokolo hodao, poput Sv. Franje obukao bi se u vreću.
Vidiš da je skoro uvijek u istom odijelu, onom svijetloplavom, sve se olinjalo i ofucalo. Taj štedi gdje god stigne, vidiš da je za rođendan jeo ručak koji mu je mama skuvala, iz male crvene šerpice na tufne.

Ово је чисто у маркетиншке сврхе Ђилас изјавио. Да се докопа неког гласа пензионера.

Ипак, то вучићево отимање пензија из период а2014-2018. године мора пензионерима да се врати.

Мораће, вероватно, кроз обвезнице, да буде на рате.

Цела идеја је била бесмислена, ничему није служила, осим да пензионери са ниским пензијама ликују јер се узима онима са већим пензијама.
Pa sta, izlapetisi su to....koga vise briga ko ih ebe u mozak i koliko dugo....jos su postali i bezobrazni , a klinci im se vec loze da ih ne postuju...
Samo sto ce matori to da ne osete jer ce umreti , a ostace ovim generacijama koje nisu nimalo zasluzile jer su ih ebavali i ti matorci i situacija ratova u SFRJ i posle i ekonomija i sve zivo...e njima ce da se osvete klinci...

Pre odlaska u inostranstvo sam radio u BGD javnom preduzecu, secam se da mi je plata 2008-me bila neto 95 hiljada dinara ( te godine pred odlazak su me kontaktirali ljudi iz Alpine da predjem kod njih, ne znajuci kolika mi je plata u javnom preduzecu na sastanku povodom tog prelaska su mi nudili 90 hiljada pa zato odlicno pamtim cifre). U svakom slucaju ja sam otisao ali je u firmi ostao moj kolega sa studija koji je "nasledio" funkciju glavnog inzenjera od mene. Posto sam sa njim i dan danas u kontaktu obavestio me je da mu je 2010 plata srezana odlukom tadasnjeg gradonacelnika Beograda (coveka koji danas obecava vracanje otetih penzija i plata) sa tadasnjih 100 hiljada na 82-83 hiljade, da, skinuo je svima u gradskoj upravi i javnim sluzbama 17-18% od plate, secam se da im je cak oduzeo kesh koji su dobijali za nadoknadu za prevoz dajuci im mnogima nepotrebnu markicu tada uvedenog BusPlusa - zbog toga je moj kolega i.s.p.i.z.d.eo zesce.
Pa tako na prvim izborima posle toga tadasnja DS je pociscena bas zbog toga, smanjenja plata zaposlenima u javnom sektoru i urusavanja ekonomskog sistema. Moj kolega sa kojim sam tokom demonstracija 1996-97 protiv Milosevicevog sistema zajedno protestvovao po Trgu Republike je te 2011-12 glasao protiv DS-a, Borisa Tadica i pre svega gradonacelnika Beograda Dragana Djilasa. Iz razgovora sa njim i dalje Djilasa mrzi kao lopova koji mu je upao u kucu.

E sad koliko naivan moras biti da poverujes u ovo sto Dragan Djilas saopstava, o povecanju penzija za najmanje 2 puta, obecanje daje covek koji je vec na opisani nacin oduzimao ljudima plate, nadoknade za topli obrok i prevoz. Znaci da je ocajanje u kojoj je apsolutni vodja opozicije poprilicno jer tako naivno i providno obecanje dajes samo kad si totalno nesiguran i priteran uza zid, ne dajes nista tako ako si siguran u sebe i svoje ciljeve. No, koliko puta do sad su naivci u Srbiji preveslani da me ne bi cudilo da ih i ovaj put preveslaju jer naivnost i pohlepa u Srbiji su kod obicnog gradjanina ogromni, ogromni.

Ne verujem da bi se u Srbiji ista promenilo i da Djilasov SPP dodje na vlast, mislim u krucijalnim stvarima (jer "sloboda" medija je nesto sporedno, nevazno za stvarni zivot pogotovo sto u Srbiji imate i opozicione medije koje su istom rangu kao i Vucicevi ali samo u suprotnom pravcu - jel ste pokusali da ostavite komentar na Danasu, Novoj, N1 koji nije u skladu sa njihovom uredjivackom politikom? Niste? Tamo je isto jednoumlje kao i na RTS, Pinku ili Happyju). Ne verujem da ce momentalno (ili uopste) prestati partijsko zaposljavanje, da tenderi za javne nabavke nece biti namesteni, da se nece "pumpati" javne nabavke, da prijateljski tajkuni nece vladati u drzavi, da ce se zatvoriti Megableje, da policajci nece raditi za kriminalce, da ce se pohapsiti oni koji su popljackali drzavnu imovinu, da ce zatvoriti predsednika jer je zloupotrebljavao vlast i izgravao Ustav, da ce se priznati Kosovo i odlucno krenuti ka EU (sto i treba da je cilj svakom mislecem i nemislecem stanovniku Srbije)... zaparvo, vecinu likova iz danasnje opozicije i njihovog glavnog gaulajtera a medijskog tajkuna smo videli na vlasti, ponasali su se isto kao i ovi danasnji, bahato, bezobrazno, kleptomanski. No sa druge strane ako se nista ne menja ne moze biti ni drugacije - samo je problem sto nadu na promenu treba da date ljudima koji su se u istoj poziciji dokazali kao sto opisah, jedina "sitnica" u svemu tome, "sitnica" da nema novih, neokaljanih, postenih i vrednih ljudi u politici koji bi stvarno dali nadu.

Tako, da nije lako vama bivsi zemljaci, kao birate nesto novo a u stvari vam je jasno da nista novo nece da se desi, drustveni sistem u Srbiji je tesko promenjiv, opirace se on jos dugo uvodjenju u neku evropsku normalu.

Back