A ima i JMČ u petoj, pa je veliki strah od gubitka deteta. I to izgleda u konjukciji baš sa tim Neptunom, vladarem šeste. A vladar pete je u 4, u konjukciji sa Uranom, može biti neka trauma, ili je spremna da rizikuje život da bi imala dete, ili neke genetske prepreke, i veštačka oplodnja. SVe to još sa Mesecom u Vodoliji, dakle dupli pečat Vodolija/Rak (Ima Uran u 4 i mesec u vodoliji). Takođe Mesec u šestoj hipohondar i možda čak ta njena nervoza (Mesec u polju Device) ometa začeće.
I sve to u Jodu, sa Suncem opet u onom stelijumu u 11 (opet vodolijska posla), i to u Raku. Dakle još jedna veza raka i Vodolije, Sunce u Raku u 11. Taj Jod upućuje na nju, ona se oseća predodređenom da bude majka, i to smatra svojim životnim ciljem, sanja dete (Neptunu 5), i sve bi dala samo da postane majka (opsesija porodicom Škorpija u 4.).
Ona kao da nije imala detinjstvo ili je ona bila ta koja je izgubila majku ili roditelje (mada nema teških aspekata, baš toliko, možda nije u bukvalnom smislu, nego je osećala distancu), pa čezne da ona postane majka, kad već nešto u vezi njene majke ili roditelja nije bilo u redu. Ili može biti obrnuto, da su joj roditelji usadili tu tradicionalnu, porodičnu crtu, neki porodični kodeks i odanost (Škorpija u 4.), i prosto je opsednuta time.
A fora je u tome što njen SMČ je baš preko puta, nasuprot toga, kao i tačka polariteta Plutona u desetoj. Dakle trebalo bi da se bavi baš suprotnim stvarima od toga, ali ona beži u zonu koja joj je poznata...
Jako naglašena Vodolija u karti govori o traumatičnom životu, i osobi koja treba da se umrežava i nađe svoje "stado", ali naglašen Lav na Asc sa venerom, govori da ona ima problem sa tim, jer nekako voli da se izdvoji, i da se ističe (JMČ u petoj)...
Ovde je baš naglašena priča čvorova 5/11, gde osoba treba da nauči da deli svoje talente sa drugima i da sarađuje, i da shvati da zavisi od drugih sa kojima je povezana, a ne da kreira nešto svoje posebno, jer će JMČ konjukcija Neptun to svaki put da joj oduzmu. A to nešto posebno što ona želi da stvori, što bi bilo samo njeno, je to dete... Možda upravo zato postoji problem, jer bi se time nastavila ta njena težnja, a manje bi radila na shvatanju i prihvatanju drugih.
Možda će zbog deteta ili trudnoće morati da leži ili bude u kući ili će se dete začeti na čudan način (Uran) i to kasnije kao neka šansa koja se vraća jer je Jupiter retro... I možda će kasnije kad nauči lekcije jedanaeste kuće imati čak i više dece, možda blizance (Jupiter konjukcija Uran)...
EDIT:
Na prošlom forumu sam par članica pogodila takve stvari koje spominješ, iako nisam astrolog. Ali upitana, dala sam svoje mišljenje... Posle sam čula da su zatrudnele baš u tom periodu kad sam im ja rekla, iako su pre toga godinama imale problema (neke)... Bilo mi je zaista fascinanto kad sam čula da su trudne baš tad kad sam rekla... Haha...