Quantcast

Đavolisanje Savremenog Čoveka - Proročanstvo Biblije

MaranAta

Ističe se
Poruka
2.303
Подужи јесте, али је јако поучан...

Заборавивши на Христа и Јеванђеље, западно човечанство није могло да остане у пуком атеистичко-материјалистичком стању. Душа не подноси празнину. Ако изгуби Бога, потребни су јој идоли; ако ослепи за светлост Истине, потребно јој је вештачка светлост лажи. И доиста: процват окултизма и далекоисточних учења на Западу (а то значи и код нас, јер сав свет духовно затрован западњачким начином живота) заменио је Хришћанство. Крајем прошлог и почетком нашег века (са оснивањем теософије, антропософије, дружине "Златна зора" итд.) збила се сатанска анти-педесетница: кнез таме је људима отпалим од Христа послао зле духове да им буду учитељи и васпитачи, да их руководе на путу ка вечној смрти. Није нимало случајно што је XX век био век "атомске технике и прашумске етике" (Отац Јустин) и што су у њему стотине милиона људи изгубиле живот у страшним светским ратовима. Слободно можемо рећи да се у наше доба испунило оно што је некакав демон наговестио Светом Андреји Јуродивом, рекавши му да ће у последње дане људи бити гори од ђавола, да ће мала деца злом превазићи старце и да тада он, нечастиви, неће човека учити ничему - многи ће сами испуњавати вољу његову.

Докле је, дакле, стигла отпадија? До отвореног и вољног општења са демонима који се јављају под видом "духова-водича" или "ванземаљаца". Наиме, на Западу је јако развијен тзв. Покрет за Ново доба ("The New Age") чији је основни циљ стварање уједињене светске религије и уједињене светске државе којој ће на челу бити "Месија" Новог Доба (они га зову "Христ Мајтреја"). Покрет обухвата практично све далекоисточне и окултне секте, као и појединце који се интересују за астрологију, магију, врачање помоћу тарот карти. У покрету су и еколози, феминисткиње, хомосексуалци, тј. сви који се боре "за права мањина"; има и научника који сматрају да је дошло време у коме природњаци своје снаге треба да удруже са екстрасенсима и далекоисточним гуруима у тражењу "виших стања свести", тј. улажењу човечанства у "нову фазу" еволуције.

Одакле Новодобци црпе надахнуће? Наравно, из окултистичко-магијских списа прошлих и садашњих; али не само одатле. Постоји један много популарнији метод: он се зове "каналисање" ("channeling"). "Каналисати" значи препустити себе (своје тело, душу, ум) некој "космичкој интелигенцији", "ванземаљцу", "духу покојника" који из човека саопштава своје поруке и савете за доба које долази. Те поруке се бележе на хартији или аудио-визуелној траци; од њих се праве књиге и на основу њих се руковде следбеници "Њу Ејџа". Докле се с тим стигло, сведочи и следеће. У "Лос Анђелес Тајмсу" од 5. 12. 1986. новинарка Лин Смит објавила је да само у Лос Анђелесу има преко хиљаду "проводника" ("channels") кроз које духови објављују свету нова учења. У САД излази специјализовани часопис "Spirt Speaks" ("Дух говори"), посвећен само "откривењима" духова. Зарада која се остварује посетама код "проводника" (а људи од духова траже савете за све - почев од потеза пословне природе до религиозне утехе) износи од 100 до 400 милиона долара годишње.

Телевизија редовно пропагира овакву "духовност". Са духовима опште популарни глумци: Мајкл Јорк, Линда Еванс, Шарон Глас, Ширли Меклејн. Од 600 до 800 људи сваке седмице одлази да слуша како из Џека Парсела говори "Лазарис", најпопуларнији "ванземаљац" Америке - на сусрет с "ванземаљцем" чека се ДВЕ ГОДИНЕ. Није нимало случајно што 67% Американаца тврди да је имало "натчулна" искуства, а чак 42% верује да су имали контакт с "умрлима". Мода "каналисања" стигла је у слободоумне "цркве" типа Англиканске. Лаура Камерон Фрејзер, жена "епископ" северног Пацифика, општи с духом који се представља као "Јона". Куда све то води саопштава нам дух "Ментор" који се настанио у Мере-дит Лејди Јанг и који је најавио да ће за педесет година све људе васпитавати духови, почев од детињства.

На жалост, и наша средина налази се на ураганском удару лажних духовности које смо, заједно са безверјем и развраћеношћу духа и тела, увезли са Запада. У продаји се налазе (и, очито, читане су) књиге у којима је забележено учење "ванземаљаца" ("Сетова књига", "Курс о чудима", разноразна откривења Габријеле из Вирцбурга итд.); часописи типа "Трећег ока" свесрдно нуде "ванземаљске посластице" религиозно збуњеном и морално запуштеном читалаштву. 31. јануара 1993. око 23 часа на Трећем каналу РТС-а била је емисија о "каналисању" под називом "Њу Ејџ комуникација". Њен водитељ, глумац Тели Савалас, показао нам је најсвежије примере "блиских сусрета треће врсте". Емисију је тешко било гледати без молитве: присуствовали смо, наиме, пропагирању ђавоиманости у свој њеној гнусности. (Наравно, "ванземаљци" су, сваки Православац то зна, ђаволи, који у људе улазе по њиховој слободној вољи; сви "канали" су наиме, били или окултисти или су чврсто веровали у "мале зелене" и летеће тањире, који су такође један од видова демонских прелести садашњице).
Тако, на пример, извесна Џејми контактира с два "ванземаљца" - Лијом и Тибетаном, а они су ушли у њу када је угледала НЛО и позвала "свемирске госте" да разговарају с њом. Дерил Анка из Лос Анђелеса у себи носи духа званог Башар: грчевима, измењеним, нељудским гласом, несрећни Анка присутне опчињава чудесима и саветује их да посвуда шире његово учење. У осамнаестогодишњакињу из Аризоне ушла је "ванземаљка Мина", која тврди да је на нашу планету дошла из оног свемира у коме је "бог".

Др Дејвид Френинг, један од научника склоних екстрасенсима, одушевљено нам саопштава да је "каналисање" прави начин за општење с "ванземаљским цивилизацијама" пошто су слања космичких бродова и сигнала са земље "промашена инвестиција" (објективним научним експериментима није доказана ни једна "мала зелена" цивилизација). Најстрашнији приказани случај, међутим био је случај Луиза Гаспарета, Бразилца чији је отац био спиритиста и у кога се, још као у тринаестогодишњег дечачића, уселиле "душе" 44 "сликара" из прошлости - од Да Винчија до Пикаса. Овај јадник је у стању да за пет минута наслика било шта што личи на дела неког од познатих сликара: кад дух уђе у њега, он се сав тресе, и грчи, потпуно несвестан окружења. МОЖЕ ДА РАДИ САМО У ТАМИ. Ђаволи ради сликања користе обе његове руке, па чак и десну ногу; потресно је гледати овог паћеника у коме обитава легион, а који каже да су духови веома симпатични и да он осећа радост у њиховом присуству.

Што се тиче основних учења "ванземаљаца", она су (без обзира из кога говоре) следећа: човек је ПО ПРИРОДИ божанствен и треба то да открију; Исус није последњи Христос; циљ човечанства је уједињење религија и држава; "ванземаљци" ће нас ускоро посетити; постоји реинкарнација; треба се, ради откривања своје божанскости бавити магијом и окултизмом. Оне који ометају "процес уједињења" планете треба елиминисати. А зна се ко смета: "ХРИШЋАНСКИ ФУНДАМЕНТАЛИСТИ", тј. сви они који верују у Бога Тројицу и Исуса Христа као јединог Спаситеља човека и света. Џвал Кхул, дух-водич Алисе Бејли, оснивачице "Њу Ејџа", рекао јој је да до освита Новог доба мора да погине трећина човечанства (тј. сви који одбијају да се интегришу) да би се свет коначно ујединио у срећи и хармонији.

Шта рећи након овога? Човечанство је, очито, све ближе времену антихриста и његове наопаке владавине, коју ће човекоубица ђаво подржавати свим средствима, па и слањем "ванземаљаца" који су, као што видимо, обузели душе и тела прелашћених. Међутим, демонске сплетке немоћне су пред силом Господњом: од нас, слугу Његових, захтева се ОПРЕЗ И ДУХОВНА ТРЕЗВЕНОСТ. С обзиром на то да, по речима Светог Антонија Великог, "ми не треба да се плашимо вражјих привиђења нити да обраћамо пажњу на лажљиве речи његове", веома је важно да сваки Православни Хришћанин по сваку цену избегава све врсте окултистичке пропаганде да не би, због мале неопрезности, пао у прелест, насевши модерним "духовним учењима" која се често представљају као "хришћанска".

Уз то, дужни смо да урадимо и из свега срца испуњавамо свој живот благодатним силама наше Свете Цркве; редовним постом, молитвом и Светим Причешћем, покајањем и исповешћу ми ћемо бити у стању да одолимо искушењима нашег духовно преварног времена. Вера, реч Божја, страх Божији, смирење, духовна будност, молитвеност, крсно знамење - ето нам оружја у духовној борби. Не треба никад заборавити: Господ је свим Својим ученицима прорекао да ће именом Његовим изгонити зле духове (Марко 16, 17); демони, по речима светог Григорија Богослова, дрхте при спомену имена Богочовековог. Он је Распети Кога се демони плаше (Свети Кирило Јерусалимски). Борећи се у војсци Небеског Војводе, победника над грехом, смрћу и ђаволом, ми ћемо, ако не малакшемо, одолети сваком искушењу дана који долазе.
:cry:
 

Roxy

Zainteresovan član
Poruka
361
Gwydion:
Aplauz. Srbin koji koristi hrvatski oblik Sotona.

Anonymous:
Svaka cast brate.Vrlo poucan tekst za svakog pravog srbina.
Konacno neko da se ispreci ispred ovih pagana, crnomagijasa,krolijevaca i okultista.
Malo im je sto se proseravaju svojim kvaziduhovnim znanjima nego jos reklamiraju i sotonske knjige.
Sramota jedna.
bRATE MOJ NI RUSI NI GRCI NE PRIČAJU SRPSKI ,ČAK NI BOGA NE ZOVU ISTO .OD ČITAVE DIVNE PRIČE TI PRIMJETI SAMO TO,ŽALOSNO
 

Gwydion

Iskusan
Banovan
Poruka
6.520
Sta drugo da primetim kad je ta "divna prica" meni lici na paranoidnu deluziju.

roberta:
Gwydion:
Aplauz. Srbin koji koristi hrvatski oblik Sotona.

Anonymous:
Svaka cast brate.Vrlo poucan tekst za svakog pravog srbina.
Konacno neko da se ispreci ispred ovih pagana, crnomagijasa,krolijevaca i okultista.
Malo im je sto se proseravaju svojim kvaziduhovnim znanjima nego jos reklamiraju i sotonske knjige.
Sramota jedna.
bRATE MOJ NI RUSI NI GRCI NE PRIČAJU SRPSKI ,ČAK NI BOGA NE ZOVU ISTO .OD ČITAVE DIVNE PRIČE TI PRIMJETI SAMO TO,ŽALOSNO
 

Gost
Gwydion:
Aplauz. Srbin koji koristi hrvatski oblik Sotona.

Anonymous:
Svaka cast brate.Vrlo poucan tekst za svakog pravog srbina.
Konacno neko da se ispreci ispred ovih pagana, crnomagijasa,krolijevaca i okultista.
Malo im je sto se proseravaju svojim kvaziduhovnim znanjima nego jos reklamiraju i sotonske knjige.
Sramota jedna.
Vidim, da si ti jedna velika sveznalica,razumes se u sve sto ljudi pitaju.
Ne znam samo zasto imas kompulsivnu potrebu da se pred svima pravis kako si upucen u sve zivo pod kapom nebeskom pa i u hriscanstvo.
Od kad su nevernici i pagani poput tebe postali stucnjaci za pravolavlje,
Ispade da si ti veci hriscanin od svih nas a sa druge strane ti ne smeta da hriscanke i sve drugo zivo sto je zenskog pola zavodis po internetu.
Bolje bi ti bilo da se drzis onih vasih infantilno vesticjih foruma na kome svoje price i znanje mozes da uvaljujes onim pubertetlijkama koje su vec ogrezle u greh seksa,droge i sektastva.
 

Gwydion

Iskusan
Banovan
Poruka
6.520
1. Zato sto i o hriscanstvu znam vise od 90% vas koji se smatrate hriscanima.

2. Hvala na lepim recima ali ja bas i nisam neki zavodnik, a pogotovo sam neuspesan na netu. Em nisam vise mlad, em nemam ni vremena. Sto se tice "ogrezlosti" ne znam bas nekog ogrezlog u drogu.
Ne znam ni puno zena ogrezlih u seks, ako se ista prica nije istina - lazu dzukci, no ako ih ima ja to podrzavam.

Anonymous:
Gwydion:
Aplauz. Srbin koji koristi hrvatski oblik Sotona.

Anonymous:
Svaka cast brate.Vrlo poucan tekst za svakog pravog srbina.
Konacno neko da se ispreci ispred ovih pagana, crnomagijasa,krolijevaca i okultista.
Malo im je sto se proseravaju svojim kvaziduhovnim znanjima nego jos reklamiraju i sotonske knjige.
Sramota jedna.
Vidim, da si ti jedna velika sveznalica,razumes se u sve sto ljudi pitaju.
Ne znam samo zasto imas kompulsivnu potrebu da se pred svima pravis kako si upucen u sve zivo pod kapom nebeskom pa i u hriscanstvo.
Od kad su nevernici i pagani poput tebe postali stucnjaci za pravolavlje,
Ispade da si ti veci hriscanin od svih nas a sa druge strane ti ne smeta da hriscanke i sve drugo zivo sto je zenskog pola zavodis po internetu.
Bolje bi ti bilo da se drzis onih vasih infantilno vesticjih foruma na kome svoje price i znanje mozes da uvaljujes onim pubertetlijkama koje su vec ogrezle u greh seksa,droge i sektastva.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.