- Poruka
- 7.025
...kao hriscanski mitoloski lik...nadjite mu korene u starijim mitologijama. :-D
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
King 7:Sta ce ti djavo? Na njega nije dobro ni pomisliti.
King 7:Da li je neko primetio da pomen djavola i prica o njemu nimalo ne smeta niti iritira ali pomen Boga, Hrista, vere, pravoslavlja izaziva erupciju najprostackijih i najvulgarnijih reakcija nekih likova na ovom forumu?
NE primam se na svaki post nego samo na citiranja mojih od ljudi kojima se obicno nikad ne obracam, znaci u pitanju je dosadjivanje ili sabotaza teme. Ako si dobro propratila tema je postavljena a ja pokusavam da dam odgovor. Prema tome - preispitaj malo svoju kritiku. Inace, Bog je svetinja nad svetinjama tako da svako dvoumljenje, popustanje i tolerisanje u tom slucaju je saucesnistvo. Zato ne skrecite sa teme i ne kvarite je.magnolija:Ja ne znam zašto se ti toliko primaš na svaki post koji nije hvalospev i traktat o Bogu. Ovo je forum, a čak ni tema nije tvoja nego je otvorila Divlja. Znači, ako nećeš dijalog i konverzaciju, idi u crkvu pa tamo možeš sam sa sobom do mile volje.
Ja sam nihilista. Verujem doduše u čoveka. I u dobro, koje se sa zlom bori od iskona. Da nema te borbe, zlo bi od samog početka zavladalo svetom. Ali nije. Ima i dobrog. I baš zbog te borbe, potpuno su mi apstraktne teorije o odricanjima, mučenju i zlopaćenju kroz život mirno i pognute glave, jer te (zamisli), nakon ovozemaljskih patnji čeka nebesko carstvo u kome ćeš biti nagrađen. Nagrađen za šta? Za pognutu glavu? Vešto plasirano od strane crkve da bi niži stalež, robovi, imali makar san o satisfakciji koju će jednom doživeti.
Upravo je to ono što me najviše iritira. Bez dvoumljenja (znači bez razmišljanja), bez trunke sumnje, bespogovorno... verovati. Dogma koja propoveda slepu poslušnost. Nazadna shvatanja.King 7:Inace, Bog je svetinja nad svetinjama tako da svako dvoumljenje, popustanje i tolerisanje u tom slucaju je saucesnistvo. Zato ne skrecite sa teme i ne kvarite je.
Dvoumljenje i sumnja nisu mudrost kao sto i vera nije vera pored dokaza. Vera je stvar srca a ne ociju tako da bespogovornost u Hriscanstvu nimalo ne brani razmisljanje ali zahteva tvrdocu stava sto se vidi po mnogim svecima koji su ostavili za sobom divna pisana dela. Pre bih rekao da sumnja moze biti najsmrtonosniji otrov jer " onaj koji ne veruje i kad bi video ne bi poverovao ", znaci demon navodi coveka na sumnju jer sumnja nije vera. Opet, bolje bespogovorno verovati u iskonsko dobro nego bespogovorno se drzati sumnje koja je slepo poslusna nagonima, lazima, instiktima jer covek koji upadne u tu mrezu postaje bespogovoran sluga djavolu. NE moze se sedeti na dve stolice ili kako se kaze: ne moze se sluziti i Bogu i mamoni ". Ljudi su u stanju da veruju u trista gluposti samo da ne bi verovali u jednu pravu stvar. To je idolatrija novog vremena, novi paganizam, nazadnjastvo gore nego pre hiljadu godina. Hriscanstvo je diglo najvecu civilizaciju u istoriji, samo da dodam.magnolija:Upravo je to ono što me najviše iritira. Bez dvoumljenja (znači bez razmišljanja), bez trunke sumnje, bespogovorno... verovati. Dogma koja propoveda slepu poslušnost. Nazadna shvatanja.
Ajde neću više da ¨kvarim temu¨.
Đavolska tema, istina.
frozen1982.:1.Gate keeper i key master se spajaju...i nastaje Zuul!
2.Diablo,Mephisto and Baal-3 prime evils![]()
King 7:Da li je neko primetio da pomen djavola i prica o njemu nimalo ne smeta niti iritira ali pomen Boga, Hrista, vere, pravoslavlja izaziva erupciju najprostackijih i najvulgarnijih reakcija nekih likova na ovom forumu?