Đak napao učenika i njegovu majku

Belgradeboy

Veoma poznat
Moderator
Poruka
10.328
Učenik četvrtog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Loznici maltretira mlađe đake, a u četvrtak je nasrnuo na mog sina, a onda je njegovog druga, koji je pokušao da ga odvoji, i njegovu majku tukao u školskom dvorištu, priča za Kurir otac dečaka koji ide u treći razred.

- Sin mi je prepričao šta se dešavalo, a posle sam sve video na snimku sa školskih kamera. Dok su mlađi učenici stajali ispred škole, taj đak je došao u školu biciklom. Bez ikakvog razloga je krenuo ka mom sinu, koji je stajao s drugom.

Moj dečak se uplašio i pomerio se, ali je ovaj išao za njim i pitao ga: "Je l' imaš problem?" Moj sin je odgovorio da nema nikakav problem, na šta mu je on podviknuo: "Je l' hoćeš da ga imaš?" i opet je krenuo ka njemu - navodi otac.

- U tom trenutku je mom sinu prišao drug kako bi odvojio tog dečaka od njega. Međutim, ovaj se okrenuo i počeo da ga udara pesnicama. Sve se to vidi i na snimku.

Otac tvrdi i da je u školskom dvorištu bila majka druga njegovog sina, koja je videvši da je dečak fizički napao njeno dete krenula da ih razdvoji.

- Na snimku se vidi kako žena dolazi, a ovaj mali nasilnik, koji je inače stariji od ostale dece četvrtog razreda jer je ponavljao razred, a i više puta je menjao škole, brutalno nasrće i na nju. Udario ju je više puta rukama. Kada smo se nakon incidenta čuli sa ženom, ispričala nam je da joj je tada i pretio. Navodno joj je rekao da joj je dobro upamtio facu i da se neće završiti na tome.

3266228_shutterstock-502840339_ff.jpg

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/4076714/vrsnjacko-nasilje-u-os-vuk-karazic-u-loznici

Poslednja izmena od moderatora:
Poruka
22.811
Ne, ovo jeste naslov u današnjem kuriru. Ovo je primer šta se dešava kada đaka/učenika kazne da ponavlja, pa ga onda prebace u drugu školu gde nastavi sa nasiljem. U ovom slučaju, reagovala je škola, ali kao što vidite, to nije rešilo problem nasilja.
Možda je do mene, izvinjavam se. Koja je razlika između đaka i učenika?

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
98.014
Možda je do mene, izvinjavam se. Koja je razlika između đaka i učenika?
mozda su mislili dzaka z:mrgreen:

mozes ucenika da napadnes dzakom :kez:

salu na stranu..verovatno su hteli da naprave razliku izmedju njih u smilu da je jedan redovan ucenik a drugi ili stariji ili dosao sa strane ..
ucenik se smatra dete koje pohadja redovno tu skolu a sa djakom su hteli da naprave distancu u smilu da je to uceni koji je dosao iz druge skole ili da je ponavljac .. u svakom slucaju da nije redovan ucenik.

Poruka
22.811
mozda su mislili dzaka z:mrgreen:

mozes ucenika da napadnes dzakom :kez:

salu na stranu..verovatno su hteli da naprave razliku izmedju njih u smilu da je jedan redovan ucenik a drugi ili stariji ili dosao sa strane ..
ucenik se smatra dete koje pohadja redovno tu skolu a sa djakom su hteli da naprave distancu u smilu da je to uceni koji je dosao iz druge skole ili da je ponavljac .. u svako mslucaju da niej redovan ucenik.
Vidi se da nisi pročitao uvodni tekst :P čas je napao đak čas učenik :D

Poruka
21.068
Učenik četvrtog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Loznici maltretira mlađe đake, a u četvrtak je nasrnuo na mog sina, a onda je njegovog druga, koji je pokušao da ga odvoji, i njegovu majku tukao u školskom dvorištu, priča za Kurir otac dečaka koji ide u treći razred.

- Sin mi je prepričao šta se dešavalo, a posle sam sve video na snimku sa školskih kamera. Dok su mlađi učenici stajali ispred škole, taj đak je došao u školu biciklom. Bez ikakvog razloga je krenuo ka mom sinu, koji je stajao s drugom.

Moj dečak se uplašio i pomerio se, ali je ovaj išao za njim i pitao ga: "Je l' imaš problem?" Moj sin je odgovorio da nema nikakav problem, na šta mu je on podviknuo: "Je l' hoćeš da ga imaš?" i opet je krenuo ka njemu - navodi otac.

- U tom trenutku je mom sinu prišao drug kako bi odvojio tog dečaka od njega. Međutim, ovaj se okrenuo i počeo da ga udara pesnicama. Sve se to vidi i na snimku.

Otac tvrdi i da je u školskom dvorištu bila majka druga njegovog sina, koja je videvši da je dečak fizički napao njeno dete krenula da ih razdvoji.

- Na snimku se vidi kako žena dolazi, a ovaj mali nasilnik, koji je inače stariji od ostale dece četvrtog razreda jer je ponavljao razred, a i više puta je menjao škole, brutalno nasrće i na nju. Udario ju je više puta rukama. Kada smo se nakon incidenta čuli sa ženom, ispričala nam je da joj je tada i pretio. Navodno joj je rekao da joj je dobro upamtio facu i da se neće završiti na tome.

3266228_shutterstock-502840339_ff.jpg

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/4076714/vrsnjacko-nasilje-u-os-vuk-karazic-u-loznici
Mladunca antisocijalisa treba tako vaspitno obraditi da dobije napad panike kad god mu dođe da napadne nekog, onako refleksno.

Deca koja izazivaju odrasle i prva ih napadaju su ponosni vlasnici antisocijalnog poremećaja ličnosti u razvoju, to medicina ne želi da nazove svojim imenom nego zove Conduct Disorder, ali genetika je u pitanju, antisocijalni poremećaj ličnosti se nasleđuje, a posle se pod povoljnom uslovima samo usavršava. Svaki “opasan momak” je bio veoma problematično dete koje je terorisalo svakog slabijeg od sebe, to treba imati u vidu pre nego što se počne o “bolesnom društvu” ili izjavi nešto tipa “pa to je dete, ono je videlo od drugih”. Agresivnost je urođena osobina, naročito ona instrumentalna agresija, napasti nekog da bi mu se nešto otelo ili da bi se prosto sebi time “gradio ugled u društvu” - znak antisocijalne ličnosti, to što ima puno trauma u karijeri je posledica neprilagođenog ponašanja koje ga vodi iz sukoba u sukob.