Đajić će svedočiti o nesreći na Železničkoj: Izjaviću da je za smrt 15 ljudi kriva korumpirana vlast

kapetanmark

Buduća legenda
Poruka
48.261
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...za-smrt-15-ljudi-kriva-korumpirana-vlast.html

Inženjer geologije Zoran Đajić, koji je bio angažovan na rekonstrukciji Železničke stanice u Novom Sadu, pozvan je u Osnovni sud u Novom Sadu kao svedok u vezi sa nesrećom koja se dogodila 1. novembra

Kako je rekao Đajić, on je pozvan da u novosadski Osnovni sud dođe u petak, 13. decembra.

"Izjavljujem da ću se kao svedok pojaviti na sudu da iznesem svoje mišljenje, na osnovu saznanja koje imam kao učesnik u radovima tokom rekonstrukcije zgrade, da je za pad nadstrešnice i ubistvo 15 naših građana kriva koruptivna kriminalna organizacija koja počinje od državnog vrha, na čelu sa Aleksandrom Vučićem i saučesnicima Milošem Vučevićem, Tomislavom Momirovićem, Goranom Vesićem, Majom Gojković i mnogim drugima koji su učestvovali u kriminalnom udruživanju radi sticanja materijalne dobiti na račun nestručnih i nekvalitenih radova tokom rekonstrukcije zgrade Železničke stanice, a koji su za posledicu imali ubistvo 15 naših građana", istakao je Đajić.

Dodao je da se nada da će njegovo svedočenje doprineti da se ovakvi zločini više nikada ne ponove i "da će učesnici u zločinačkom udruživanju biti adekvatno kažnjeni.

Đajić je do marta 2023. godine radio kao konsultant Instituta CIP na rekonstrukciji zgrade Železničke stanici. On je prvi stručnjak koji je bio angažovan na ovom poslu i to samo dan nakon nesreće, koji je otvoreno rekao da sada bivši ministar građevinarstva Goran Vesić ne govori istinu kada kaže da nadstrešnica nije rekonstruisana, odnosno da nije bilo radova na njoj, i koji je poručio da bi morao da podnese ostavku.

komentari u novom sadu

vitamin​

09.12.2024 • 07:51

Zorane, bolje da ne koristiš takav rečnik i da se posavetuješ sa advokatom pre davanja iskaza - čak i za ovo u novinama mogu se dobiti kazne (a ja nisam pravni stručnjak, samo imam neka iskustva).

Preskoči "ubistvo", ako je samo palo, pa i iz vrhunskog nemara, nema subjekta koji stoji iza samog čina - ima neodgovorne bande koja je 'omogućila', nehajem ili drugačije - ovakvo svedočenje može loše po tebe da se završi.

Imena koja spominješ, ako nemaš jasna znanja iz prve ruke o ličnoj odgovornosti - nemoj da pominješ (osim ako ti advokat ne posavetuje), ako si se uključio u istragu, nisi bio tu dok su se štetni/nestručni poslovi sklapali i izvodili.

Imam samo najbolje za tebe u pameti, svedočenje ti mogu poništiti ukoliko uključuje ovakve stvari. Veliki su to razbojnici!

Zoran​

09.12.2024 • 07:37
Covek od integriteta
Nadam se da Vam nece zazvoniti telefon i opisati gde se trenutno nalaze zena i deca, kao sto je udba to radila svima koji su istrazivali sverc droge jos 70ih godina.

mislim da je pre svega pozvan ybog svojih dosadasnjih izjava a ne zbog cinjenice da je ucestvovao u radovima...

Vucevic se ovde pominje iza vucica sto svakako nije realnost po ovom pitnaju. vucevic je kriminalizovao grad za vreme dok je bio graodnacelnik po svim porama. nije prvi koji se osilio i previse rasirio. setimo se nese sline, kokeze...

ali sve se svaljuje na vucica sto je politicki cilj.

mislim da je pre svega pozvan ybog svojih dosadasnjih izjava a ne zbog cinjenice da je ucestvovao u radovima...

Vucevic se ovde pominje iza vucica sto svakako nije realnost po ovom pitnaju. vucevic je kriminalizovao grad za vreme dok je bio graodnacelnik po svim porama. nije prvi koji se osilio i previse rasirio. setimo se nese sline, kokeze...

ali sve se svaljuje na vucica sto je politicki cilj.
Aha :hehe:

Ne spinuj, ovde se radi o ozbiljnim stvarima o ljudima koje je on postavio
moras postaviti ljude pri dolasku na vlast. niko ti ne garantuje ni za koga kako ce se tajn neko pokazati po dobijanju ovlascenja i vlasti, kako ce se snaci na visoko odgovornim funckijama ili ce iz njega izviriti prava strana karaktera u situaciji kada mu se moze.
i on je najodgovorniji u svakom smislu,
to prosto nije realno.
misli da ce ga potkupljivanje i zastrasivanje spasiti,
to je vucevicevo delo. verujem da za 80 % u novom sadu vucic pojma nije imao. mozdai spocetka ali ovaj je 8 godina tamo pleo svoju mrezu...

Back