Dizelska revolucija: Novi motor za tenkove ima inovativnu tehnologiju, koja će i u automobile!

Ja sam prepakovao tih NiCd baterija i sada rade na kao li-ion.
Rekoh već šta su prednosti, te starije nisu imale elektroniku tj čuveni BMS p tako su bile manje šanse da nešto rikne.
Danasnje baterije obezbeđuje veću snagu, da je ni-cd tako napredan kako misliš oni ne bi danas koristili litijumsku tehnologiju.
A to šta rade danas i može se reći muljaju, to je druga priča.
Ja uzmem otvorim tu bateriju (paket) pa zamenim loše ili pak promenim osigurač, pošto se desilo da je alat povukao veću struju nego što je baterija mogla da obezbedi pa je stradao (fuse) osigurač.
Ko se ne razume on odmah priča kako su to teorije zavera..jednim delom jesu a drugim delom je neznanje samog korisnika alata.

Svaka baterija može da s iskoristi, uzmeš iz nje ili oklop, elektroniku ili zdrave ćelije (baterije)...
Ljudi bacaju misle da nema leka...baterije su resurs.

To se zove krparenje, seci uši krpi dupe dobro je dok se razumeš pa i tada smori. Isto kao sa led diodama pozadinskog na led televizoru, svaka tri meseca crkne jednaaaaaaa
Pazi dokle god radi elektronika koja kontrolise bateriju onda je lako da zamenis celije.

Nova baterija po 100e (za makite high end) a meni trosak pri zameni minimalan.
Ko zna zna ...

Pa sra nje je budi realan, već 150 godina se muče da dovate više od 100 km dometa. Msm lako je nagurati baterije i tražiti 100.000 evra aj ti to spakuj u 10.000 evra bato sa dometom 500 km.
Malo sutra. Tj možda u sledećem veku kako su intelegentni.
Коју тежину је имао Мерцедес из 1886. године а коју има овај данас? Да ли је то теби исто?

И поготово ако ти не пада на памет да постоји нешто и у начину на који се пређе тај пут. Није исто ићи 30 и 130.

Mercedes uvek ima 2 tone zar ne? Ne znam otkud se za njih uhvati, oni su tek starudije po svakom pitanju, zamislite još uvek ugrađuju zadnju vuču i onda imaju milion raznih sistema da takav auto održe na putu. I onda kao etooo moralo da se poskupi jel je to tehnologija :lol:
Ако ти не знаш који је ауто први направљен, твој проблем.

Пример је баш ради тога дат - од првог аутомобила, па до најновијег.

Ти би, видим, возио ауто који нема ништа од електронике (и који није безбедан ни по једном питању), само да је јефтин. Зезнуо си и Пироћанце, морам да признам.

Pa sra nje je budi realan, već 150 godina se muče da dovate više od 100 km dometa. Msm lako je nagurati baterije i tražiti 100.000 evra aj ti to spakuj u 10.000 evra bato sa dometom 500 km.
Malo sutra. Tj možda u sledećem veku kako su intelegentni.

Gorivo buducnosti za mene je metan

Najmanje proizvodi zagadjenja ima ga u izobilju, to je prirodni gas za domacinstva, taksisti po Vojvodini masovno kupuju kompresore za kucnu upotrebu i svoje kuce pretvaraju u pumpe samim tim stede dodatno na gorivu jer eliminisu pumpadzije kao posrednika izmedju potrosaca i rafinerije.

Gorivo buducnosti za mene je metan

Najmanje proizvodi zagadjenja ima ga u izobilju, to je prirodni gas za domacinstva, taksisti po Vojvodini masovno kupuju kompresore za kucnu upotrebu i svoje kuce pretvaraju u pumpe samim tim stede dodatno na gorivu jer eliminisu pumpadzije kao posrednika izmedju potrosaca i rafinerije.
Било које гориво које је обновљиво је будућност. Метан то није, ни случајно.

Mercedes uvek ima 2 tone zar ne? Ne znam otkud se za njih uhvati, oni su tek starudije po svakom pitanju, zamislite još uvek ugrađuju zadnju vuču i onda imaju milion raznih sistema da takav auto održe na putu. I onda kao etooo moralo da se poskupi jel je to tehnologija :lol:

Znas li da je Mercedes prval F1 vec nekoliko godina unazad?

a odkud znas da nije? Pricali ste jos pre 50 godina da nafte ima najvise za 20-30 godina kad ono medjutim ima je i dalje u izobilju. A gasa jos vise.
Da, to je prica koju su meni nastavnici pricali u osnovnoj skoli. Tada je bilo da je to jos 50 godina. Izgleda da su se malo prejebali.

Dovoljno je reci da je cela austrija autobuski prevoz na metan koliko sam imao prilike da vidim. Zato su njihovi gradovi cisti.
Meni nije samo jasno sto ovi el automobili ne stavljaju neke izbore za zvuk? Mislim osim bezbednosti za pesake i ostale ucesnike, i za vozaca je valjda filing da nesto cuje dok vozi?

Meni nije samo jasno sto ovi el automobili ne stavljaju neke izbore za zvuk? Mislim osim bezbednosti za pesake i ostale ucesnike, i za vozaca je valjda filing da nesto cuje dok vozi?

Da to je veliki bezbedonosni propust. Ja npr vozim bicikl pa to znam koliko ljudi prelaze ulicu na zvuk bez gledanja. Ja pri tom vozim 20-30-40 i vicem pazi pazi , da bi odreagovali, a ti vozis elektricni auto 100 na sat , covek ne gleda i u nedostatku vremena za reakciju unistavas jedan zivot. Uzas.

Da to je veliki bezbedonosni propust. Ja npr vozim bicikl pa to znam koliko ljudi prelaze ulicu na zvuk bez gledanja. Ja pri tom vozim 20-30-40 i vicem pazi pazi , da bi odreagovali, a ti vozis elektricni auto 100 na sat , covek ne gleda i u nedostatku vremena za reakciju unistavas jedan zivot. Uzas.

Meni to uopste nije jasno. Video sam fejk zvucnike unutar kabine kod nekih modela ali kod ovih elektricnih ne. Mislim koja je fora da se uopste ne cujes, kao da je to neki finansijski izdatak za napraviti...

a odkud znas da nije? Pricali ste jos pre 50 godina da nafte ima najvise za 20-30 godina kad ono medjutim ima je i dalje u izobilju. A gasa jos vise.
Обновљив извор у поређењу са 20-30-50 година нечег мање или више... Да ли је то тешко разумети?

Не морам много да чујем, али је за пешаке битно да ме чују.
Пошто идемо ка потпуној електрици - не знам да ли се електро аутомобили чују као тролејбуси? Нећу скоро возити тако нешто, па ако неко јесте, нека каже своје искуство.

Не морам много да чујем, али је за пешаке битно да ме чују.
Пошто идемо ка потпуној електрици - не знам да ли се електро аутомобили чују као тролејбуси? Нећу скоро возити тако нешто, па ако неко јесте, нека каже своје искуство.
Cuju se gume ako vozis brze i otpor vetra. U gradu do 50kmh bas i ne, ako uzmemo pesake koji cackaju tel itd. eto problema.

Mozda sam cudak ali i dalje se lozim na vankel fazon i pored svih problema koje nosi taj dizajn z:poz:

1625911392766.png

,,,Audi NSU RO 80,,,vankel,,,

Back