Dizajneri finog nakita u Kini i Tajvanu

Larry Jewelry​

Larry Jewelry je osnovan 1967, a prodavnice se sada nalaze u Hong Kongu i Singapuru. Zlatari su samozvani 'majstori dizajna', koristeći najinovativnije tehnike postavljanja dragulja. Samo visoko drago kamenje koristi se za kreacije nakita, donoseći kompaniji brojne međunarodne i nacionalne nagrade za dizajn i zanat u Singapuru i Hong Kongu.

Cabochon Emerald Ring.png


Cabochon Emerald prsten
 

Cindy Chao​

Cindy Chao proizvodi strogo ograničene kolekcije finog nakita, sa najkvalitetnijim dijamantima i dragim kamenjem, predstavljenim u ručno rađenoj crnoj velikoj drvenoj kutiji koja je napravljena za jedinstveni nakit u sebi.

Nakon što je dobila diplomu Modnog instituta za tehnologiju i sertifikat Gemološkog instituta Amerike, gđica Čao je napustila Njujork da bi pokrenula svoj biznis u Tajpeju. Komadi iz kolekcije Black Label spajaju najređe fine dragulje iz celog sveta sa najprostravagantnjim i najinovativnijim dizajnom umetnika. Pedantan proces stvaranja može da potraje i do dve godine, a proizvodnja je ograničena na samo 36 godišnje.

_4403_cindy_chao_original_aGJ9Drx.jpg
 

Wallace Chan​

Rodom iz Hong Konga, Valas Čen, počeo je karijeru kao vajar, provodeći mladost savladavši istočnjačku skulpturu i zapadnu umetnost dragulja. Sredinom osamdesetih izumeo je "Wallace Cut" – isklesanu sliku koristeći reflektujuće tehnike koje podsećaju na kameje, intagliose i gem faceting.

Tokom svoje karijere nastavio je da radi i kao vajar i dizajner nakita, pre svega lansirajući niz finih nakita sa titanijumom kao ključnim elementom kolekcije, u Bazelvorldu 2007. gospodin Čen nastavlja da eksperimentiše sa tehnikama fasetiranja, osvetljenjem, bojama, metalurgije i ergonomije i mnogi ga smatraju jednim od najinovativnijih zlatara u Kini.

_4402_wallace_chan_image_original_p7khqZn.jpg
 
ring_a-new-generation.jpg

Wallace Chan​

Prsten

Safir, Akvamarin, Dijamant, Porcelan i Titanijum

Ova kreacija je u stalnoj kolekciji Britanskog muzeja u Londonu, u Velikoj Britaniji, od septembra 2019. To je prva kineska kreacija savremenog nakita u muzeju. To je u stvari i prvi komad nakita koji je umetnik napravio sa Volas Čen Porcelanom, materijalom pet puta težim od čelika.
 

Back
Top