Quantcast

Dizajneri finog nakita u Kini i Tajvanu

Mita Komita

Elita
Moderator
Poruka
24.449
Čini se da u poslednje vreme vodi pozitivnai debata o tome kada će Kina razviti sopstvene luksuzne brendove i da li će oni biti lansirani iz ruku istinski kineskih preduzetnika ili, kako Jing Daily opisuje Hermèsov Šang Xia, strani kontrolisani brend koji zapošljava tim kineskih dizajnera i zanatlija kako bi svoje proizvode oplemenio "kineskom dušom".

Kakav god da je model, domaća lansiranja u protekloj deceniji i razgovori koje vode mediji i rukovodioci, kineski luksuzni brendovi stići će u ne tako dalekoj budućnosti. 2011. je bila godina kada je Kina nadmašila Japan kao druga najveća svetska luksuzna ekonomija. Neočekivano, vlada, preduzetnici i neki pionirski potrošači, počinju da se pitaju zašto kineski brendovi ne ubiraju veće beneficije.

Jedan sektor luksuza koji Kinezi odavno uspostavljaju sopstvenim brendovima je nakit. Podsektor veće luksuzne industrije koja uživa eksponencijalni rast u Kopnenoj Kini, gde se prodaja u prvih osam meseci 2011. godine proširila za skoro 50 procenata u smislu vrednosti, što kineskim brendovima čini povoljnim vreme za lansiranje kolekcija koje najviše odgovaraju kineskom ukusu. Ovde vam predstavljamo rundu od 11 ključnih finih dizajnera nakita iz Kine.
 

Mita Komita

Elita
Moderator
Poruka
24.449
_4396_michelle_20ong_20exhib_original_SFdIu7Q.jpg

Michelle Ong, Carnet​


Karnet je dobar umetnički zlatar, koji trenutno dizajnira samo po narudžbini, osnovan 1985. od hongkonške rodom Mišel Ong i poslovnog partnera Avija Nagara. Svaki komad nakita je pojedinačno skiciran i ukrašen draguljima, pre nego što bude proizveden za svakog klijenta u ateljama Hong Konga, otvoren od 2003.

Dizajnerka, gđica Ong, kombinuje uticaje i sa istoka i sa zapada, kako bi proizvela dizajne koji su moćna izjava njenog kreativnog izlaza. Služila je pomoćnik u dijamantskoj industriji i – bez formalne obuke za dizajn – počela je da stvara nakit za sebe jer nikada nije mogla da pronađe komade koje je želela i želela da nosi.
 

Mita Komita

Elita
Moderator
Poruka
24.449
Image1.jpg
Mišel Ong kombinuje vizionarski dizajn sa tradicionalnim zanatskim metodama. Svaki Karnet komad visokog nakita počinje iskrom inspiracije, koja često živi u bojama, obliku i duhu dragocenih dragulja.

Doterujući i transformišući svoju inspiraciju od grubih skica do elaboriranih gvaš nacrta, Mišel Ong pažljivo stvara dizajne sve dok ne budu tačna predstava njene vizije lepote.
 

Lada

Buduća legenda
Moderator
Poruka
33.254

Kineski međunarodni sajam nakita 2021​

Kineski međunarodni sajam nakita (ljeto)​

Kineski međunarodni sajam nakita (ljeto), jedna od tri najutjecajnije izložbe nakita u Kini, prva proljetna izložba nakita u Kini! Više od 50000 četvornih metara izložbenog prostora, više od 2200 izlagača iz 20 zemalja i regija. Više od 80,000 kupaca iz 35 zemalja i regije, profesionalni kupci doseći će više od 70%. Izložba se fokusira na proizvodnju nakita, dilere i društvo, medije, javna razmjena postavila je cilj trgovačke platforme, pozvali su Sjedinjene Države, Južnu Koreju, Kinu, Tajvan, Hong Kong, Šri Lanka, poput nakita izvanrednih preduzeća u zemlji i inostranstvu, nakit i industrijski trendovi pokazuju najnovije predstavljanje, marka nakita, promovirajući brzi razvoj tržišta nakita.Kineska međunarodna izložba nakita bit će pokrenuta s najnovijom postavom​

Kineska međunarodna izložba nakita bit će pokrenuta s najnovijom postavom, novi naglasci onemogućit će zaustavljanje: međunarodna stručna predavanja, prekrasna interpretacija modela luksuza, aukcija uživo i mnoge druge aktivnosti istovremeno, prekrasna promocija na licu mjesta pozivaju vas na podijeli!
izvor https://www.cantonfair.net/bs/event/704-china-international-jewellery-fair
 

Mita Komita

Elita
Moderator
Poruka
24.449
_4408_zhaoyi1_original_4ATuvOA.png

Zhaoyi Žad​

Zhaoyi je samoopisan kao 'prvi luksuzni kineski brend nakita od žada', koji je nastojao da prekine dizajnerske konvencije povezane sa Žadom i ugradi karatno zlato, retke dijamante i drago kamenje u dizajn nakita od žada.

Zaoji trenutno posluje u prodavnicama u Pekingu, Šangaju i Hangdžou, a planira da otvori prodavnice u Njujorku, Parizu, Hong Kongu i Tokiju u narednih pet godina. Brend je takođe najavio planove za pokretanje haute couture (visoka moda) servisa da udovolji rastućem tržištu za prilagođene proizvode od žada.

Ime brenda "Zhaoyi" potiče iz drevne kineske palate dinastije Han (od 206. To je bila jedna od visokih zvaničnih titula koju su carevi dodelili ženama koje su služile u palati. Na kineskom, "Zhao" znači "osvetljavati" ili "biti bistar", dok "Yi" znači "bonton". Ovi koncepti su takođe srž kineske kulture zlatnog žada.
 

Mita Komita

Elita
Moderator
Poruka
24.449

Kin Hing Lee Jewellery Co​


Kin Hing Lee Fine Jewellery's Competitors, Revenue, Number of Employees,  Funding, Acquisitions & News - Owler Company Profile

Kin Hing Lee Jewellery Co osnovana je 1992. Osnovana od strane hongkonške porodice Hui, koju predvodi biznismen Hui Sin-Kin, fina imperija nakita posluje u Velikoj Kini (uključujući Makao, Tajvan i Hong Kong) sa lancem snabdevanja sa sedištem i u Guandžouu i Pekingu.

Brend prvenstveno proizvodi nakit od žada – uključujući pribor od žada i predmete d'art – takođe radeći sa biserima, dijamantima i draguljima. Njena prodavnica flagshipa u Pekingu prostire se na više od 3.800 kvadratnih metara, a uključuje i jedinu izloženu dvoranu nakita od žada u Kini.
 

Mita Komita

Elita
Moderator
Poruka
24.449

Qeelin​

Qeelin | 福运连连“包”你好运- 文章- 时代品牌

Ćelin je osnovao preduzetnik Guillaume Brochard iz Francuske i dizajner Denis Čen iz Hong Konga, kao prvi "pravi francusko-kineski brend". Nezavisni zlatar kombinuje estetiku kineske kulture i izvrsnost francuskog zanatstva, prvobitno proizvedenog po narudžbini, sa vizijom da pozicionira Ćelin zajedno sa najiskluzivnijim brendovima nakita na svetu.

"Istorijski gledano, Francuska je rodno mesto mnogih luksuznih brendova nakita; stoga je bilo sasvim prirodno bazireti Ćelin u Parizu u početku. Nakon pokretanja sedišta u Francuskoj i Kini brzo smo otvorili butike nakita u HongKongu", otkrio je gospodin Brošar. Brend sada ima prodavnice u Hong Kongu, Parizu, Pekingu, Tajpeju i Londonu i pokrenuo je sopstvenu luksuznu liniju.

Qeelin Official Website
 

Mita Komita

Elita
Moderator
Poruka
24.449

Rich Jade​

Rič Džejd je pokrenut na Tajvanu, kao odgovor na pijacu preplavljenu hemijski obrađenim žadom, gde su tačne informacije o autentičnosti žada, snabdevanju i cenama bile oskudne. Džejn Liu, osnivač i ceo, želela je da vrati dragulj u svoje slavne dane, šampionskim znanjem i razumevanjem kamena i modernizacijom njegovog dizajna, koristeći najkvalitetnije materijale.

Rich Jade komandni pristup bogatoj kolekciji najfinije sirove boje, što je navelo dizajnerske timove da postave nove trendove u smislu tehnike oblikovanja, boje i kamena. Uspešno su akcentovanja nepravilnih rezova sa velikom raznovrsnošću materijala, uključujući žadit sa crvenim, zelenim i venama lavande, ukrašene tungstenom, zlatom, dijamantima i obojenim kamenjem za stvaranje višeslojnih i geometrijskih dezena.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.