Dizajn knjiga, ilustracije, omoti...

Lada

Legenda
Poruka
52.215
Dizajn omota knjiga

Stotinama godina omoti knjiga su služili kao zaštitna za ručno rađene ili odštampane stranice, kao i držanje stranica na okupu putem njihovog povezivanja. Jedina estetska svrha korice knjige bila je da poveže rukopise.Tada se razmatrao dizajn korice knjige, ali one nisu napravljene da plasiraju unutrašnji materijal. Korice knjiga danas se koriste kao vid marketinga i uvida u sadržaj knjige.




unnamed (2).jpg




Uvođenjem novih mašina i materijala, promene su počele da se vide 1820-ih. Mehaničko vezivanje knjiga takođe je počelo da menja način na koji je knjiga pokrivena, dok su se materijali takođe razmenjivali za manje jeftine predmete – od tkanine do papira.

Kako su se tehnike i materijali razvijali, oni su takođe postali pristupačniji zbog uvođenja presa na paru i mehanički proizvedenog papira. Ne samo da su omoti knjiga postali manje jeftini za proizvodnju, nego su štampani i kroz procese kao što je višebojna litografija oko 1837. i procese ilustracije polu-tona 1852. Tehnike su se takođe razvijale i uvode u druge oblasti štampe kao što je poster art, a te industrije su se postepeno infiltrirale u dizajn korica knjiga.

U današnjem svetu, dizajn naslovne strane se razlikuje od zemlje do zemlje .

Dizajn korica knjiga je još više evoluirao kroz uspon i rast interneta – i dalje je jednako važan, čak i ako je u dvodimenzionalnom formatu. Ako ništa drugo, dizajn korica knjiga je sada važniji nego ikad pošto je manja verovatnoća da ćete videti kičmu knjige pre naslovne strane – svestrani alat koji može da proda knjigu ogromnoj publici na internetu.

Prikažite naslovne strane knjiga koje su vas impresionirale na neki način
 
Poslednja izmena od moderatora:

Back
Top