Divlju zver držali kao ljubimca, ubila im dete

Sensei

Master
Moderator
Poruka
62.892
ČELSI, Alabama -- Tromesečni dečak je ubijen dok su njegovi roditelji pokušavali da spasu bebu od porodičnog ljubimca, hibridne životinje koja je delom bila pas, delom vuk, saopštile su vlasti.

Dečak je bio izujeden, ali je bio živ kada su prve pomoći stigle nešto pre 13 časova. Četvrtak u kući u Čelsiju. Prevezen je u Medicinski centar Grandvju gde je kasnije proglašen mrtvim, prenele su novine.

"Hibrid vuka" je eutanaziran i odveden u dijagnostičku laboratoriju države Alabama u Auburnu na dalje ispitivanje, saopštila je kancelarija šerifa okruga Šelbi.

Mrtvozornik okruga Šelbi Lina Evans rekla je da porodica i istražitelji znaju poreklo psa i potvrđuju da u toj liniji ima vuka.

Međunarodni centar za vukove objavio je opširno upozorenje na internetu protiv unošenja takvih hibrida u porodične kuće.

„Ljudi koji poseduju hibride često otkrivaju da ponašanje njihovih ljubimaca predstavlja izazov za brigu o njima“, jer njihova genetska struktura čini njihovo ponašanje nedoslednim i nepredvidivim na načine koji predstavljaju bezbednosne rizike za ljude, kaže centar.

Gradonačelnik Čelsija Toni Piklesimer potvrdio je smrt deteta, navodeći da je bebu ubio "egzotični porodični ljubimac".

„To je nezamislivo“, rekao je Piklesimer. „Kako to uopšte preboleti?“

1702160472485.png
 

Back
Top