Divac: "Navijaću za Bosnu"

Vuk Samotnjak

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.804
Proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac otkrio je kojoj reprezentaciji će pružiti podršku na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Kako Srbija nije izborila plasman na Mundijal, nekadašnji NBA as i bivši predsednik Olimpijskog komiteta Srbije nema dilemu kome će dati podršku tokom turnira.

"Navijaću, ne za svoju zemlju, već za naše komšije, Bosnu. Iznenadili su Italiju u kvalifikacijama i biće sjajno gledati ih na Svetskom prvenstvu", rekao je Divac.

Nekadašnji centar, koji je tokom bogate karijere nastupao za Los Anđeles Lejkerse, Šarlot Hornetse i Sakramento Kingse, osvrnuo se i na favorite za osvajanje titule.

"Brazil osvaja Svetsko prvenstvo. U 95 odsto slučajeva pobeđuju reprezentacije sa iste hemisfere, a Brazil ima najveće šanse", istakao je srpski košarkaš.

https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti/238560/divac-navija-za-bih-na-mundijalu-2026/vest

..................

Mislio sam da će navijati za kockaste ...

Ma smejurija, kao da Bosna ima ikakve šanse, plasirali se vau, jaka stvar.
Mada mogu proci grupu ako budu imali srece, Katar i nije nešto, Kanada je ipak domacin, ali nesto ne verujem da ce biti iznenadjenje, Svacarska prolazi sigurno.

Hrvatska sa druge strane je mnogo ozbiljniji igrač, ima Englesku u grupi, ali verujem da obe idu dalje.

Ja cu kao i uvek za Nemačku, grupa je kesa, za dalje cemo videti. Nisam optimista, ali videcemo.

Proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac otkrio je kojoj reprezentaciji će pružiti podršku na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Kako Srbija nije izborila plasman na Mundijal, nekadašnji NBA as i bivši predsednik Olimpijskog komiteta Srbije nema dilemu kome će dati podršku tokom turnira.

"Navijaću, ne za svoju zemlju, već za naše komšije, Bosnu. Iznenadili su Italiju u kvalifikacijama i biće sjajno gledati ih na Svetskom prvenstvu", rekao je Divac.

Nekadašnji centar, koji je tokom bogate karijere nastupao za Los Anđeles Lejkerse, Šarlot Hornetse i Sakramento Kingse, osvrnuo se i na favorite za osvajanje titule.

"Brazil osvaja Svetsko prvenstvo. U 95 odsto slučajeva pobeđuju reprezentacije sa iste hemisfere, a Brazil ima najveće šanse", istakao je srpski košarkaš.

https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti/238560/divac-navija-za-bih-na-mundijalu-2026/vest

..................

Lepo,ali ne vidim zasto bi ovo bila vest. Totalno efemerno,kolko god da je pozitivno.To ko ce za koga navijati se ne moze nazvati sportskom vescu.

Lepo,ali ne vidim zasto bi ovo bila vest. Totalno efemerno,kolko god da je pozitivno.To ko ce za koga navijati se ne moze nazvati sportskom vescu.

Vlade Divac je proslavljeni sportista i legenda naše košarke, zbog čega njegovi stavovi o velikim sportskim događajima poput Svetskog prvenstva itekako predstavljaju relevantnu sportsku vest.
Svaka naredna poruka koja ne bude u vezi sa ovom temom biće obrisana.

MUNDIJALOM SE ŠIRI MIRIS LJILJANA: FIFA neće pokretati postupak protiv Bosne i Hercegovine zbog zastave RBiH

Iz Ciriha potvrđeno da protiv Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine nije pokrenut nikakav postupak uprkos zahtjevima za zabranu.

Prije 10h

zastava_rbih_bih_makedonija.jpg

Foto: Vijesti.ba

Navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine moći će i tokom predstojećeg Svjetskog prvenstva u SAD-u, Kanadi i Meksiku isticati zastave Republike Bosne i Hercegovine sa ljiljanima, potvrđeno je Vijestima.ba iz izvora bliskih FIFA-i.

Prema informacijama do kojih je došao ovaj portal, FIFA nije pokrenula nikakav disciplinski niti regulatorni postupak protiv Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine povodom korištenja zastava sa ljiljanima na utakmicama reprezentacije.

Podsjetimo, predsjednik Hrvatske seljačke stranke Mario Karamatić krajem aprila javno je saopćio da je od FIFA-e zatražio zabranu unošenja i isticanja zastava sa ljiljanima na utakmicama reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Karamatić je tvrdio da se radi o “političkom i ratnom simbolu”, pozivajući se na FIFA-in disciplinski kodeks, iako je riječ o zvaničnoj zastavi međunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovine koja je bila u upotrebi od 1992. do 1998. godine.
Međutim, kako je potvrđeno iz Ciriha, FIFA do danas nije pokrenula bilo kakvu proceduru po tom pitanju.

viber-image-2026-05-29-19-59-06-633_6a19d56120859.jpg

Foto: Vijesti.ba

“Miris ljiljana” i na Mundijalu

Time je praktično potvrđeno da će navijači Bosne i Hercegovine i tokom Mundijala 2026. godine moći isticati zastave sa ljiljanima, kao što su to činili i na ranijim međunarodnim utakmicama reprezentacije.

Zastava Republike Bosne i Hercegovine za mnoge navijače predstavlja simbol historijskog i sportskog identiteta države, posebno jer je današnja Bosna i Hercegovina pravni nasljednik Republike Bosne i Hercegovine.

Nakon historijskog plasmana reprezentacije na Svjetsko prvenstvo, pitanje zastava sa ljiljanima ponovo je izazvalo političke polemike u Bosni i Hercegovini, ali bez konkretnih posljedica u okviru FIFA-e.

Navijači Zmajeva tako će i na stadionima širom Sjeverne Amerike moći pružati podršku reprezentaciji uz simbole koje smatraju dijelom vlastitog identiteta i sportske tradicije.

Izvor: Vijesti.ba

Ma smejurija, kao da Bosna ima ikakve šanse, plasirali se vau, jaka stvar.
Mada mogu proci grupu ako budu imali srece, Katar i nije nešto, Kanada je ipak domacin, ali nesto ne verujem da ce biti iznenadjenje, Svacarska prolazi sigurno.

Hrvatska sa druge strane je mnogo ozbiljniji igrač, ima Englesku u grupi, ali verujem da obe idu dalje.

Ja cu kao i uvek za Nemačku, grupa je kesa, za dalje cemo videti. Nisam optimista, ali videcemo.
Ćaci i jeste jaka stvar plasirati se na WC

..................

Nebitno.
Veca je budala onaj koji ga je to pitao.
Novinarstvo se pretvorilo u zutu stampu.
Za koga navija ili sta jede ili koju glumicu voli?
Koga boli ona stvar...

Ne znam je li caci, odavno je ovaj intervju i istina je sta kaze..
jeste..

druže sve njegove izjave istinite ili ne nemaju više tu težinu od onog trenutka kada je stao na stranu izdajnika Vučića..

evo npr ovde priča o nepravdi prema Srbima u Sarajevu tj Bosni.. boli ga.. ok

a da li ga boli nepravda prema Srbima na Kosovu? boli ga.. al boli ga k pošto podržava čoveka koji je potpisao Vašingtonski, Briselski sporazum i prihvatio Ohridski i tako se popišao na sve Srbe na Kosovu...

znači boli me moja sudbina i sve što se mene direktno tiče a za druge me boli k...

pravi Ćaci

jeste..

druže sve njegove izjave istinite ili ne nemaju više tu težinu od onog trenutka kada je stao na stranu izdajnika Vučića..

evo npr ovde priča o nepravdi prema Srbima u Sarajevu tj Bosni.. boli ga.. ok

a da li ga boli nepravda prema Srbima na Kosovu? boli ga.. al boli ga k pošto podržava čoveka koji je potpisao Vašingtonski, Briselski sporazum i prihvatio Ohridski i tako se popišao na sve Srbe na Kosovu...

znači boli me moja sudbina i sve što se mene direktno tiče a za druge me boli k...

pravi Ćaci

Jasno je da tema sama po sebi vuče na tu stranu i da je teško potpuno odvojiti regionalni sport od politike, posebno kada se pominju ovakve izjave i odnosi.
Međutim, jedno je komentarisati izjavu Divca ili kontekst Sarajeva i Neleta Karajlića u svetlu sportskog navijanja, a potpuno drugo je prebaciti priču na unutrašnja stranačka prepucavanja, domaće političare i sporazume oko Kosova. To je linija koja se na Sportu ne prelazi jer tema u sekundi odlazi u nepovrat.
Hajde da zadržimo diskusiju u okvirima regionalnih sportskih odnosa i same vesti, bez ulaženja u dnevnu politiku i stranačke debate.

Back