Дистанцирање од Г17 плус

gost 186118

Veoma poznat
Poruka
10.118
POBEDA DS U VRBASU OTVORILA PITANJE NEOPHODNOSTI SARADNJE SA STRANKOM MLAĐANA DINKIĆA
Distanciranje od G17 plus?
Prvi čovek Demokratske stranke u Vojvodini Bojan Pajtić odmah posle objavljivanja nezvaničnih rezultata izbora nedvosmisleno poručio šta misli o saradnji sa „ekspertima“. Opozicija smatra da je to jasan signal za skori raspad koalicije
BEOGRAD - Pobeda Demokratske stranke na vanrednim lokalnim izborima u Vrbasu, koju su demokrate izvojevale bez podrške G17 plus, po svemu sudeći otvara pitanje budućnosti vladajuće koalicije. Prvi čovek DS u Vojvodini Bojan Pajtić, odmah posle objavljivanja nezvaničnih rezultata, nedvosmisleno je poručio šta misli o neophodnosti saradnje sa strankom Mlađana Dinkića.

- Naglašavam da je DS na ove izbore izašao bez starog partnera G17 plus i da smo ostvarili mnogo bolji rezultat - kategoričan je bio Pajtić, otvarajući tako prostor za nagađanje da li je ovo jasan signal da se koalicija s G17 plus raspada i na republičkom nivou.
S druge strane, činjenica da je G17 plus u Vrbasu osvojio tek 1,4 odsto glasova, čime je ostao debelo ispod cenzusa od pet procenata, jasan je pokazatelj šta narod misli o politici Dinkićeve stranke. Da se demokrate spremaju da uskoro promene partnera, posredno je nagovestio i šef poslanika Za evropsku Vojvodinu Dragoslav Petrović, koji takođe apostrofira da je DS osvojio 37,7 odsto glasova Vrbašana upravo bez G17 plus.

- S obzirom na poziciju DS, ne bi neki značaj imalo to da smo izašli sa G17 plus, jer oni nisu prešli cenzus. To za nas nije nikakvo iznenađenje, naše procene su govorile da je reč o stranci koja samostalno ne može da osvoji više od pet odsto glasova - kaže Petrović. Upitan kakvu onda korist ubuduće ima DS ukoliko nastavi da se udružuje s Dinkićevom strankom, koja nije u stanju da pređe cenzus, Petrović podseća na osobenosti izbornih sistema.

- Ukoliko se koristi proporcionalni sistem, sigurno je da nemamo nikakav interes da nastupamo s njima u koaliciji. Ali, ako je sistem većinski, onda je svaki procenat osvojenih glasova dobrodošao. Jedno je sigurno - DS ima kapacitet da samostalno izlazi na izbore - kategoričan je Petrović.

Ograđivanje demokrata od partnera iz G17 plus, prema mišljenju predstavnika političkih stranaka, jasno pokazuje da tom savezu ubrzo preti raspad. Naprednjak iz Vrbasa Igor Bečić kaže da je ovo dokaz više da je potrebno najhitnije raspisati vanredne parlamentarne izbore.

- To je neminovno kako se više ne bi dešavalo da stranke poput G17 plus, ucenjujući Vladu Srbije, dobijaju mnogo veći uticaj nego što im pripada. DS je konačno shvatio da joj je G17 samo balast. Oni nemaju nikakvu snagu ni podršku u narodu - uveren je Bečić

NAPREDNJACI NEZADOVOLjNI
Srpska napredna stranka nije zadovoljna rezultatima vanrednih lokalnih izbora u opštini Vrbas, izjavio je juče zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.
- Mi ćemo preduzeti sve korake da se slični rezultati u budućnosti ne ponove. Mi smo jedini koji možemo da pobedimo režimske stranke i režim u Srbiji, napravili smo određene greške koje ćemo morati da ispravljamo u budućnosti - istakao je Vučić, dodavši da su izbori u Vrbasu bili „slika i prilika Đukanovićevskog modela glasanja“ i najavio podnošenje krivičnih prijava zbog lažnog predstavljanja i uznemiravanja građana Vrbasa u noći između subote i nedelje.

Funkcionerka SRS Nataša Jovanović smatra da Dinkića i njegovu stranku očekuje velika bitka, jer će morati da ulože ogromne napore kako bi ih Boris Tadić prihvatio na listi.
- Tadić se sve više distancira od njih, pitanje je još koliko će trajati njihov savez - ističe Jovanovićeva.

Predsednik opštine Apatin, socijalista Živorad Smiljanić, nije iznenađen osvojenim mandatima, jer kaže da glasači idu za onom strankom koja je stožer.
- To što je G17 izašao samostalno znači da je nešto na vrhu puklo i da se odrazilo na lokalnom nivou. Kadrovi G17 na pokrajinskom nivou su loši i zato su prošli tako kako su prošli - zaključuje Smiljanić.
Nijedan od funkcionera G17 plus juče nije bio raspoložen da komentariše katastrofalan izborni rezultat u Vrbasu.

Аутор је новинар из Гласа Јавности http://www.glas-javnosti.rs/clanak/politika/glas-javnosti-20-10-2009/distanciranje-od-g17-plus

Хм, овакве изјаве обично означавају "испитивање терена". Да ли ДС има озбиљне намере да престане да иде у предизборне коалиције са Г17 или је ово само "коска" за јавност. Хм, занимљиво је да се у данашњој Правди могла пронаћи изјава Вучића који каже да су ДС и Г17 исти. Још нешто, Г17 са 1.7 посто у Врбасу који је део АП Војводине мора озбиљно да се забрине како ли ће тек проћи у Шумадији, Тимочкој Крајини, на Југу Србије, Западној Србији.
 
Znaci, Mladju nece ni da vade iz sahta sad?

saht.jpg
 
Znaci, Mladju nece ni da vade iz sahta sad?

saht.jpg

Знаш како је Легија извукао Мишку кинту... Метнуо га у шахт, паркирао Хамер ЈСО изнад и чекао исплату. Тај рецепт бих применио на Динкићеву дружину, саветнике, сараднике, ама све који су са њим сарађивали. До последњег динара, рубље ил која нам је монета већ. Све буџетске рупе би биле попуњене.
 
A nocas, na napustenom gradilistu negde blizu Kaludjerice...

sahta15082009.jpg


"Grinfild... fild... ild... investicije... cije... ije... nasih strateskih... kih... ih... partnera... era... ce dati... ati... znacajan... ajan... zamajac... ajac... ac...

... ma vadite... adite... ite me odavde... de...

Ima'l koga... oga... ga? Borise... rise... ise? Borise... rise... ise!?!? BOOORIIIISEEEEEEEE-EEEE-EEE!"

*jecaji*

*zrikavci*
 

Back
Top