Diskriminacija Srba u BIH?!

jojox

Primećen član
Poruka
981
Glamoč: Hrvati se izjašnjavaju kao Srbi da bi se zaposlili
Autor: Tanjug | 25.08.2009. - 14:27

Načelnik opštine Glamoč Radovan Marković izjavio je da je život oko 2.500 Srba povratnika u ovoj opštini postao neodrživ zbog diskriminatorskog odnosa kantonalnih vlasti iz Livna i obespravljenosti, naročito u oblasti zapošljavanja.

"Hrvati u Glamoču se prilikom zapošljavanja u javnim ustanovama i preduzećima izjašnjavaju kao Srbi samo da bi formalno bio popunjen broj o nacionalnoj zastupljenosti", rekao je Marković medijima Republike Srpske, dodajući da u poštama, Telekomu ili elektrodistribuciji nema ni jednog zaposlenog Srbina.
On je izneo podatak da je u Glamoču zaposleno ukupno oko 500 radnika, među kojima je zanemarljivo mali broj Srba, iako su oni većinsko stanovništvo jer ih trenutno ima oko 2.500, Bošnjaka 1.200, a Hrvata 1.000.

"Mi ovde čak i ne znamo gde i kada se objavljuju konkursi za zapošljavanje u javnom sektoru, jer se objavljuju u nekim internim (hrvatskim) glasilima sakrivenim od Srba", kaže Marković.
On je podsetio da je, zbog nepodnošljivog položaja Srba povratnika i neodrživog ekonomskog stanja u Glamoču zatražio sastanak sa predsednikom Vlade Federacije BiH Mustafom Mujezinovićem, od koga će zatražiti pomoć za rešavanje problema te opštine.
"Ako ne bude uspeha od tog sastanka ja odlazim sa funkcije", rekao je načelnik opštine Glamoč.

http://www.blic.rs/repsrpska.php?id=107770
 
Poslednja izmena:
jedina sansa da srbi izbeglice ostvare svoja prava jeste da se vrate u sredine gde su ranije ziveli...da se organizuju i jedinstveno deluju....to vazi i za kosovo,i za hrvatsku,i za bosnu....ovako je samo prazna prica....neorganizovani politicki razjedinjeni,bez pomoci srbije kao drzave su osudjeni na propast...u srbiji su slabo prihvaceni kao izbeglice---razlog verovatno opste lose drustvenopoliticke prilike....preko milion izbeglica...starosedeoci se osecaju ugrozeno zbog nedostatka posla,i opsteg siromastva...a u novonastalim drzavama gde su im ognjista ostala nisu dobrodosli jer su i proterani sa ciljem etnickog ciscenja.....jedina sansa pritisak sa strane koji svakim danom slabi,kao i pomoc srbije...
 
Znam za primer Srbina koji zivi u Hrvatskoj, koji je otisao da dobrovoljno da krv u bolnicu i sestra mu rekla ne treba nam srpska krv!?!??! Hrvati su klerofasisti po difoltu!

Odbijen je zato sto nije drzavljanin R. Hrvatske a ne sto je Srbin.
Imaju oni u Hrvatskoj dovoljno materijala za optuzbe da su nepravedni prema Srbima, ne treba da preterujemo optuzujemo ih i gde nisu krivi. :)
 

a,sta?to je tvoj post na milom ti forumu? ne kapiram..
a018.gif
 
Diskriminacija nije samo izum uja, i muje se tu dobro snalaze. Na primjer u mostaru, ima jedno vecinsko srpsko selo, okruzeno muslimanskim, i poprilicno se dobro narod vratio, nedjutim, ne zele nikako da im dovedu vodu u selo, svaka muslimanska vukojebina u okolnim brdima je dobila vodu i struju, a ovo selo, koje se nalazi tik uz autoput mostar-sarajevo ne moze da dobije. Ocigledno im smeta etnicki satav sela, i sad ce mi uje i muje iz mostara reci da je mostar multietnicki grad. To nije sve, u naselju do, gdje zive mjesano i srbi i muslimani, na uzrupiranoj srpskoj zemlji su protivpravno digli dzamiju, a na drugom dijelu zemljista tog covjeka izgradili kuce za njihove borce....:rtfm:
 

Back
Top