Quantcast

Diskriminacija neozenjenih i neudatih osoba

**Freya**

Veoma poznat
Poruka
11.825
Шта знам...кад је моја сестра дошла на идеју да роди треће дете, уз идеју да остане доживотно домаћица, мој зет се ухватио за главу и извриштао се како ''нећуууу трећееее детететете''. :lol: А стварно су могли финансијски да живе само од његове плате, с тим што би сестра као жена с троје деце (Немачка) имала и месечну апанажу од града, што је имала и као мајка двоје деце и вртић, наравно, јер жена и ако је домаћица треба да има и време за себе....и тако...што је супер кад живишу некој нормалној држави. :lol:
U opuštenoj sredini, rekla bih.
Tvoja sestra je imala 200 evra za svako dete, što bi mesečno išlo na njen račun u iznosu od 600 evra do kraja redovnog školovanja. Uz novac bi išao radni staž i dobila bi posebne povlastice zbog trećeg deteta.
Što se sredine tiče, Nemci obožavaju decu. Govorim razvijenom delu Nemačke. Deca su slinava, musava, fizički veoma aktivna, neretko viču, skaču i ponašaju se slobodno jer ih niko ne gleda ispod oka. Sistem je udare te - udariš. Padneš - ustaneš, dete koje ne juri se smatra čudakom. Samo sto pesak ne jedu...doduše, mislim da i to jedu jer jurcaju i gađaju se tim peskom dok majke sede, razgovaraju i ne obraćaju pažnju.
Deci je dopušteno da budu deca. Niko ih ne ocenjuje. Niko ne ocenjuje roditelje preko dece.

Sa druge strane, u vrtić se ide najčešće 3 do 4 sata dnevno. Zato i idu svi u vrtic. Jedno je prepodne u zabavistu a drugo od osam ujutru do šest uveče. Jedno su vikendi sa roditeljima u prirodi i zabavi a drugo vikendi u plastičnim igraonicama tržnih centara što mu dodje vrhunac izlaska u mnogim državama...pa i u našoj polako.
Mogućnost zadržavanja posla tri godine nakon porodjaja i pola radnog vremena nakon toga čini život te žene opuštenim jer može da bude i mama a može i da radi, ima najbolje iz oba sveta. I zato žive dugo i kvalitetno jer su bazične ljudske potrebe zadovoljene, svež vazduh, solidna hrana, porodični momenat uz socijalnu izloženost.

Medjutim, moje iskustvo govori da te Nemac prvo pita da li si udata, drugo čime se bavi tvoj muž, treće da li imaš dece i koliko, četvrto čime se ti baviš, peto da li govoris nemački...to ide bez greške i nisu uopšte suzdržani, naprotiv, Britanci su u rukavicama dok Švaba lepo u lice, bum tras ali su retko zlonamerni. Oni zaista vole porodicu.
 

Tonci Provala

Veoma poznat
Poruka
13.157
pajin sistem se nije dokazao najbolje kod inteligentne dece kao kod ovih obicnih
grijesis, sinko, grijesis
evo, pitaj bilo kog psihijatra koliko zrtava uspjesnog uslovljavanja ima medju svojim pacijentima...to su ti ovi pametniji, uglavnom
znaci, sistem radi, ali sta radi...
+ te batine gore su iz te price i rade, uglavnom rade, ali sta sve rade...
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.