Diskriminacija nacionalnih manjina?

Сви се деру да Срби угњетавају националне мањине,ок али реците где и како? Да смо народ који врши геноциде,а у нашој историји никада логоре нисмо имали за разлику од других.
Добро је неко написао да су Мађари овде већ 10 векова,управо тако,а што се онда тек сада буне.
Све ми се чини да су ови напади осмишљени да би нам скренули мисли са Косова...
Ало људи... Тамо Срби немају никаква права,руше нам цркве вековима старе,децу нам убијају,а овде се бавите проблемима Мађара... Срам вас било... Већи вам проблем да ли мађарско дете пева химну св. Сави од мртве српске деце на Косову и срушених културних споменика и светиња.

@slayer
ja ne znam zasto niko skorije nije otvorio taj topic,mada je aktuelan vec nekoliko godina..naravno da treba govoriti o pravima srba na kosovu,ali to je potpuno druga i drugacije zahtevna tema od topica o manjinama u srbiji..a ja sam napisao to o 10 vekova i madjarima,al si me pogresno interpretirao...
p.s.to je i problem,sto nikada u nasoj tradiciji nismo imali logore,vec casne borbe,a pojavili su se u poslednjih 15 godina..zar ti to nesto ne govori?

Nexus 6:
izvini sto se mesam, ali sta znaci to "pravi se novi ustav"?
prvo...ko ga pravi?
drugo...jel' mislis da ce neko da menja tu floskulu o gradjanskoj drzavi?

На овом форуму често се говори у фазону "ето како је Хрватска далеко отишла у интеграцијама и сл."... А ЧИНИ МИ СЕ ДА У ЊИХОВОМ УСТАВУ ПИШЕ ДА ЈЕ ХРВАТСКА ДРЖАВА ХРВАТСКОГ НАРОДА И СВИХ ДРУГИХ КОЈИ ЖИВЕ У ХРВАТСКОЈ... зашто тако нешто не би писало и у нашем Уставу ???????

Знаш шта Нексусе6, ја веома пажљиво пратим како се монструозно и са патолошком мржњом разбуцава Србија и све што је српско, посматрам како се разара једна(моја) нација... ево, неко вече на ТВ Кошава поставили питање: да ли сте за увођење Војвођанског језика? ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕјјјјјјјјјјјјј... а онда смрад од водитеља пита ПА ДА ЛИ ОНДА ТРЕБА У СРБИЈИ СВУДА УВЕСТИ МАТЕРЊИ ЈЕЗИК... а то значи УКИНУТИ СРПСКИ ЈЕЗИК... зато и сматрам да се на неки начин морамо одбранити и сачувати ДРЖАВУ СРБИЈУ као државу српског народа...

ma super...na Kosavi si video...pogotovo ako je to ona emisija sa onim celavim voditeljem, sa bradom i naocarima...
kad bude bilo u skupstini, ili kad to bude rekao neko od "relevantnih cinioca" onda i da kazes nesto...

Srbija je drzava svih njenih gradjana, ali ta se drzava ne zove Gradjanija nego Srbija...ja, kao i vecina ljudi u toj drzavi su Srbi...nikada ne moze da mi se zabrani da govorim srpskim jezikom, da slavim slavu, itd...meni je to stanje gde su Srbi "primus inter pares" sasvim dovoljno da se ne osecam ugrozeno...ne znam za tebe...

... да... на Кошави... тако обично почиње спровођење монструозних идеја... лично се у Србији ОСЕЋАМ ВЕОМА УГРОЖЕНО ЗБОГ ПРИПАДНОСТИ СРПСКОЈ НАЦИЈИ... веома... и немам намеру да се у будућности понашам КАО У ВРЕМЕ КОМУНИЗМА ... тј. ДА СМЕШ И МОЖЕШ ДА БУДЕШ СРБИН САМО ИЗМЕЂУ ЧЕТИРИ ЗИДА.... НЕ, ТАЈ ФИЛМ ВИШЕ НЕЋЕТЕ ГЛЕДАТИ !!!!!!!!!!!!!!!!

АКО МОГУ УСТАШЕ ДА ИМАЈУ ДРЖАВУ ХРВАТСКОГ НАРОДА И ДА БУДУ СКОРО ВЕЋ ПРИМЉЕНИ У ЕУ - ЗАШТО НЕ БИ МОГЛИ СРБИ З А Ш Т О !!!!! А то што си Ти задовољан са "малим" То је питање личног избора...

ja sam citao hrvatski Ustav, i nisam nasao ni da pise jedno, ni da pise drugo...
a pre nego sto sam to citao, zna se kako sam se izjasnjavao po tom pitanju...kao i uvek, imas selektivno pamcenje mojih postova...
sve u svemu izjasnjavam se da je, formulisamo kao sto ti kazes, nazadnije nego kod nas...

Nexus 6:
kako si ti ugrozen? sta ti, kao Srbin, ne smes da radis, a hteo bi?

Не ради се о томе СМЕШ-НЕ СМЕШ - већ о смишљеном, организованом и планираном ниподаштавању и ругању и одрицању од свега што је српско и православно... као није ИН... а то је ујдурма и смицалица управо малограђана демонократа, подгузних англосаксонских мува који би за 100 евра прекопали гроб сопствене мајке...

... као да не видиш шта ПСИ ГЛОБАЛИЗАЦИЈЕ раде са српском историјом, православном вером,српским језиком, српским писмом, српским народним обичајима - ТО ЈЕ ДАНАС ПОСАО БРОЈ ЈЕДАН КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА ПРИДРУЖИВАЊЕ ЕУ ПОД РАДНИМ НАСЛОВОМ "ДЕНАЦИФИКАЦИЈА", тренирају и инструишу читаве бригаде младих испраних мозгова са лажним обећањима.. а ови к'о сомови гутају удице оних који нас из дна душе мрзе...

... па погледај само овај форум, то ти је "Србија у малом" и преброј КОЛИКО ИМАШ АНТИСРПСКИХ ПЉУВАЧКИХ ТЕМА...

... осећам се УГРОЖЕНО У СОПСТВЕНОМ ГРАДУ САМО ЗАТО ШТО САМ СРБИН !
а КО ми то организује и КО ми прави такво осећање, запитај се сам, можда си и Ти део тог пројекта...

o Boze... :roll:
ne znam sta da ti kazem...osim da nisi u pravu...ovo jos malo, pa kao Pobunjenik...

ja sam Srbin i ne vidim nista od toga sto ti vidis...ni u vezi obicaja, jezika, pisma, istorije...zao mi je..i verujem da nisam jedini...ni sa svoje, ni sa tvoje strane politickog spektra...

Не видиш... па за почетак иди и посети Етнографски музеј и погледај сталну поставку... И ЈАВИ МИ АКО ПРИМЕТИШ СРПСКУ ГРАЂАНСКУ НОШЊУ... а видећеш бар 10 шиптарских...

meni svo to izazivanje netrpeljivosti izmedju vecine i manjina deluje kao neki politicko-mafijashki dogovor tipa "zavadi pa vladaj". to odgovara jozefu kasi i njegovoj mafijashkoj bratiji kao i extremno nacionalistickim snagama u voshi.
i nadju par drogiranih(pijanih) balavaca i eto belaja.
citam danas kako se madjarske stranke zale kako ih "srpska omladina mrzi".a sinoc na b92 bio madjar koji je oborio NATO avion,onaj iz budjanovaca.koji car...

eremita:
Не ради се о томе СМЕШ-НЕ СМЕШ - већ о смишљеном, организованом и планираном ниподаштавању и ругању и одрицању од свега што је српско и православно... као није ИН... а то је ујдурма и смицалица управо малограђана демонократа, подгузних англосаксонских мува који би за 100 евра прекопали гроб сопствене мајке...

... као да не видиш шта ПСИ ГЛОБАЛИЗАЦИЈЕ раде са српском историјом, православном вером,српским језиком, српским писмом, српским народним обичајима - ТО ЈЕ ДАНАС ПОСАО БРОЈ ЈЕДАН КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА ПРИДРУЖИВАЊЕ ЕУ ПОД РАДНИМ НАСЛОВОМ "ДЕНАЦИФИКАЦИЈА", тренирају и инструишу читаве бригаде младих испраних мозгова са лажним обећањима.. а ови к'о сомови гутају удице оних који нас из дна душе мрзе...

... па погледај само овај форум, то ти је "Србија у малом" и преброј КОЛИКО ИМАШ АНТИСРПСКИХ ПЉУВАЧКИХ ТЕМА...

а КО ми то организује и КО ми прави такво осећање, запитај се сам, можда си и Ти део тог пројекта...
Gospode Boze,pomiluj ga gresnog...
(******,nemam vise citata kao bl..)

Nexus 6:
rovito podrucje???
u kom delu Vojvodine zivis?
to je skolska slava...ne vidim u cemu je problem...uostalom, niko ne moze da ih natera da slave tu slavu...jednostavno ne dodju tog dana u skolu i kraj...
voleo bih da nam se obrati neko kome to smeta...
"Rovito podruchje", podruchje gde zhive vishe naroda , vishe religija
Zar mislish da je pametno da i oni slave svalu svetog save(nemam nishta protiv pravoslavlja )
Meni je smetala slava svetog save .
P.S nisam iz Vojvodine

serb_pagan:
meni svo to izazivanje netrpeljivosti izmedju vecine i manjina deluje kao neki politicko-mafijashki dogovor tipa "zavadi pa vladaj". to odgovara jozefu kasi i njegovoj mafijashkoj bratiji kao i extremno nacionalistickim snagama u voshi.
i nadju par drogiranih(pijanih) balavaca i eto belaja.
citam danas kako se madjarske stranke zale kako ih "srpska omladina mrzi".a sinoc na b92 bio madjar koji je oborio NATO avion,onaj iz budjanovaca.koji car...

a jeste car... gledao sam.

ma jednostavno postoje debili i na srpskoj i na madjarskoj strani...

strashno je kad im broj predje odredjeni procenat :(

a ovde ga je presho odavno...
pogledaj samo na forumu koliko ih ima :roll:

Petar_FPN:
@slayer
ja ne znam zasto niko skorije nije otvorio taj topic,mada je aktuelan vec nekoliko godina..naravno da treba govoriti o pravima srba na kosovu,ali to je potpuno druga i drugacije zahtevna tema od topica o manjinama u srbiji..a ja sam napisao to o 10 vekova i madjarima,al si me pogresno interpretirao...
p.s.to je i problem,sto nikada u nasoj tradiciji nismo imali logore,vec casne borbe,a pojavili su se u poslednjih 15 godina..zar ti to nesto ne govori?

Нисам те интерпретирала уопште,од свега сам само навела да је неко рекао да су Мађари на овим просторима 10 векова,све остало је моје.

Срби су један од верски најтрпељивијих народа у историји човечанства. Они никада и никоме нису на силу наметали своју веру,држећи се начела:''Своје исповедај,јер је Богом откривена истина,а туђе не дирај,јер свако има право на слободан избор.'' И још: '' Помози човеку у невољи,ма које вере био.''

Могу да наводим чињенице за то али ме сада мрзи да пишем,ако ми неко баш не верује нема фрке навешћу.

Несрећни рат који је задњих година вођен у име Србства,углавном није био под командом часних православних Срба (мада је и таквих било),него су га надзирали духовни потомци Тита,Крунца и Ранковића,вођени својим лажним царем коме се певало :'' Слободане,ти си комуниста,волиме те к'о Исуса Христа.'' Није то била војска краља Петра I Ослободиоца,мада је и сада било јунака и витезова; и ко год је рушио туђе храмове,чинио је то у име свог безбожног вође,а не у име Христа и Светог Саве.
ДАКЛЕ:
1. Православни Србин зна да је његова вера,Богом откривена као Православна Црква,једина истинита. Он због тога не мрзи људе других вера,него поштује право на избор и моли се Богу за заблуделе: '' Просветли светлошћу Твога познања оне који, заслепљени убиственим јересима,одступише од православне вере и приведи их Твојој Светој,Саборној и Апостолској Цркви.''

2.Православни Србин чини добро људима свих вера.
3.Православни Србин брани своје,а не дира туђе.

ДА НАС ГОСПОД И СВЕТИ САВА НА ТОМ ПУТУ САЧУВАЈУ,У ЉУБАВИ,ПРАВДИ И ИСТИНИ ЦАРСТВА НЕБЕСКОГ.

Petar_FPN:
Научићу те

10-v.jpg

FrankSWildYearS:
"Rovito podruchje", podruchje gde zhive vishe naroda , vishe religija
Zar mislish da je pametno da i oni slave svalu svetog save(nemam nishta protiv pravoslavlja )
Meni je smetala slava svetog save .
P.S nisam iz Vojvodine

jel Teksas rovito podrucje?
skoro 50 % Hispanosa...
da, pametno je, ako je skolska slava...oni idu u tu skolu...ako bas ne zele, kao sto rekoh, niko ne moze da ih natera...
i sve je receno time da ne zivis u Vojvodini...
jos nam se nije javio neko koga to ugrozava...

Цитат:
Оригинал поставио eremita

Petar_FPN:

ФПН, да ли си се Ти то препознао ??? :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:

eremita:
Цитат:
Оригинал поставио eremita

ФПН, да ли си се Ти то препознао ??? :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:

Истина Србине да су нам права угрожена нај више у Србији и Србској, само гледај РТС и БК кога промовишу и какве небулозе од коментара дају водитељи.
Русија ДИЖЕ МОРАЛ НАЦИЈЕ ПРАВИ ПРАВОСЛАВНУ ТЕЛЕВИЗИЈУ И ВОЈНУ ТЕЛЕВИЗИЈУ а ми уништавамо све захваљујући дефетистима и издајницима СТРАШНООООООО

Nexus 6:
jel Teksas rovito podrucje?
skoro 50 % Hispanosa...
da, pametno je, ako je skolska slava...oni idu u tu skolu...ako bas ne zele, kao sto rekoh, niko ne moze da ih natera...
i sve je receno time da ne zivis u Vojvodini...
jos nam se nije javio neko koga to ugrozava...
Nismo se razumeli ili si samo malo kultrunija verzija seremite i bl(biche da je ovo drugo)Znachi po tebi je reshenje isterati sve manjine i igrati svoju igru ..pa fino.
.Ne nisam iz vojvodine ali sam sa kosova (bio) i secham se kad je pocho cirkus sa svetim savom,javnim slavljem bozhicha (kao shto rekoh ranije nemam nishta protiv pravoslavlja)okretanjem volova od po 300 kg naravno zalovanjem vruchom rakijom i naraqvno kanonadom iz swvog raspolozhivog oruzhja.I to sve u Prishtini gde nisu zhiveli samo srbi (tj najmanje ih je i bilo) vidish takva vas je politika i dovele gde ste ..bez kosova... 8)

A se vi primate!

To znaci da su ovi nasi politikosi napravili ili ce napraviti neko zesce njesra pa sad malo skrecu s teme,

al mi nemamo ovalnu sobu i Moniku da zabavljaju polupametnu naciju,

al se uvek nadje nacionalista i nacionalnih manjina,

jedva cekam da vidim sta ce da naprave pa da vam kazem da ste dzabe krecili prste ovde!

Isobel:
Madjarska nacionalna manjina u Vojvodini juce izdala saopstenje kako su i oni (pored Slovaka i ostalih) diskriminisani u odnosu na vecinsku nacionalnu zajednicu. Izmedju ostalog kazu da njihovu decu prisiljavaju da u skolama slave Svetog Savu!!!!! Sta mislite o ovome?
AKO SE UGLEDATE NA AMERIKU ONDA STE U PRAVU, ALI TO NIJE TO, U AMERICKE SKOLE DO JUCE CRNCI NISU SMELI DA UCE I USTU UCIONICE SA BELCIM, SADA SU IM DOZVOLILI ALI NEKI OD NJI NISU HRISTIANI PA TRAZE DA SE U SKOLAMA ZABRANI HRISTIANSKA NAUKA, JA MISLIM DA SRBI NEBI IMALI PROBLEM AKO NECETE DA UCITE O SVETOG SAVU, UGLAVNOM DA ONI UCE JER SE RADI O DUHOVNO VASPITANJE SRPSKOG NARODA...

e sinko da ti ja kazem jednu ironiju...u vreme nato bombardovanja kada su madjari,logicno,ocekivali veliki priliv madjarskih izbeglica iz vojvodine dogodilo se upravo obrnuto-veliki broj srba je potegao u madjarsku... mnogi su se cak i upisali u madjarsku skolu cak i ako nemaju pojma majdarski....takodje srpska gimnazija u majarskoj je bila prebukirana...dobro sad ne treba preterivati to su bila ratna vremena...medjuti majari su primili veliki broj nasih izbeglica,sto se tice tv-a madjari imaju emisiju na srpskom oko 13,14 casova i to na nacionalnoj televiziji(emisija o manjinama u madja)to vec odavno ide (mada sam to nedavno skontao kad sam dobio kablovsku)
a evo jos jedna zanimljivost:naime u jednom reality show-u tipa

koja izmisljotina uuuuuuuuuuuuuuu odavno nisam cuo

Back