polako kolega, neke civilizacijske promene su vrlo smislene i ja ne mislim da su lose to sto se oseca na lose je smrad ustajalosti ove civilizacije. Da li stvarno mislis da ce musko prestati da bude musko i zena zena? Nece....zato ce civilizacija da skoci na sledeci nivo spirale.....nikad nije postojala potpuna ciklicnost osim za neuhranjene mozgove...
Pazi unosenje frustracije u opste ponasanje moze da dovede samo do jos jaceg animalizma a to znaci krvavo do kolena...
Ne mislim samo na rat, mislim na svakodnevno nepostovanje ljudskog zivota..
Mislim da ne shvatas kolika je posledica pustanje zena kao zena na sva polja aktivnosti i samim tim i moci....
Zena kao zenica, bespolna radnica, to bi bilo ok po meni.....gradjanka...sasvim prihvatljivo...
Ali svuda vidjam samo pustanje zena kao zena, femini , seksualnih uparenja sa radnicom, znaci seljanka kao aktivan ucesnik u drustvenim i radnim procesima..
To sigurno dovodi do buktanja animalizma i samim tim ljudski zivot prestaje da vredi, gubi se granica koja je osvojena da se ne moze ljudski zivot oduzimati drugome...
A da ne pricam to sto ti kazes, spirala novih civilizacijskih, mada ta rec ne bi smela da se pomene, promena....
Zena kao zenska, je uvek u izboru, da reaguje na neki svoj poslovni potez i kao zensko i kao radnik...A to znaci i da se napne kao radnik i da se napne kao seksualni objekt...
Uvek ce da taktizira i da bira jednu od te dve solucije ili obe...Nema sanse da ukines taj refleks oportunizma kod zena , uz ovakvo shvatanje slobode ispoljavanja na radu...A za drugaciji pristup je kasno ...to se mora vrlo brzo uraditi ili se ne moze uraditi, a nije se uradilo i sad je kasno , mislim na svetski plan, a i na srpskom je isto...
A kad imas jednog radnika koji moze da bira kad ce da zadigne suknju ili upotrebi sharm i da nadu nekom papucaru i to iskoristi za napredovanje ili za neobavljanje nekog poslovnog zadatka, imas totalno nakaradnu radnu selekciju...a preko nje kasnije imas naknadnu selekciju muskaraca.....
To mladi ljudi primecuju tako sto vide da se uspeh u karijeri mnogo lakse osvaruje ako povalis neku lepu , uspesnu , mladu ili sredovecnu zenu...Da , i mladu , totalno na prvi pogled neuticajnu, medjutim, bitno je da si na toj talasnoj duzini i to copor integrisanih radnica, saradnica primecuje i primecuju i takvi ebaci koji su na funkciji i to prolazi kao veliki plus...
Seksualni karijerizam nije samo bukvalno kresanje za uslugu , nego je i dobijanje na imidzu preko kresanja ....
Ne jednom sam sreo u Srbiji kolektive gde se upravlja preko seksanja zenskog dela kolektiva...iskreno treba ti duplo manje znanja i tri puta manje angazovanja za takvo upravljanje...
Jeftinije ti je kresnuti neku radnicu i dobiti duplu smenu od nje , bez placanja tih dodatnih radnih sati, nego da placas uvecano i jos platis i duplo radno vreme bilo kome za tu iznenadnu potrebu u radnicima...
Sa druge strane, itekako znam da je moguce oformiti kolektiv gde svoju seksualnost ostavljaju na kapiji, mogu da zadrze seksualnost izgleda , ali nista po pitanju funkcionalnosti....znaci nikakav seksualni protekcionizam...
Takve firme obicno sadrze vise muskaraca jer zene to odmah osete i misle da su ostecene, vecina, dok one koje se tu uklope misle da je sve jednostavno i fer...
Jednostavno je vaspitanje zena da se okoriste urodjenom diplomom , tj micikanom ili bar izgledom...
Uglavnom one inteligentnije i sposobnije uspeju da vide prihvatljivu korist od radne aseksualne atmosfere...gde nije dozvoljeno to preskakanje obaveza ili dzentlmenstvo , da ga tako nazovem za seoske citaoce...
I puno su sretnije...samo treba par nedelja ili meseci da se prilagode takvom okruzenju...
I saradnja je bolja u takvim kolektivima...
Svet animalizovanih firmi ili svet aseksualnih firmi....
Samo da pojasnim, kad je pravilima ili zakonom zabranjeno seksualno uplitanje zaposlenih , nisi nista uradio...Samo se napravi isto kao kod feminizma neprijateljska ili frustraciona atmosfera...Mnogo je bolja stvar , kad je slobodno seksualno uplitanje ali svi znaju da ce onda biti monitorisani pa izvolite...U prevodu, bice im puno teze na poslu...jer ce morati da izmedju sebe naprave kineski zid profesionalno vs privatno...
A price za malu decu da se to ne moze uraditi su samo propaganda najanimalnijih ili cesto i feminacista....kod njih je motiv drugacije, politicke prirode...
Zaboravih da kazem jednu vrlo vaznu stvar kod frustracionih odnosa i osoba..
Cak i ambicija dobija oblik frustracije kod takvih osoba...
Znaci kod normalne osobe ambicija je neka zelja , ne obaveza, nego zelja, prilika i cilj...
Medjutim kod frustracionih osoba, to postaje frustracija, i onda obaveza i onda se javljaju i posledice po tu osobu , depresije, pritisci, makijavelizam, a i na ostale u okruzenju, bez skrupula, nasilnost, agresivnost, ultimativnost, ucene....
Najcesce reci koje cujes od takvih osoba su.....dok je fino , moc....a kad gubi tlo , onda.....Spremna sam za rat....