Dirigentkinja Narodnog pozorišta napadnuta nakon što je pred publiku izašla s crvenom rukavicom

Au brate i mene je zabrinuo, da ne kažem razočarao. 15 ljudi je ubijeno, ne poginulo, UBIJENO zbog korumpiranosti i nesposobnosti ove vlasti, a on razglaba o prigodnom mestu za protest? 🤔 Livada u nekoj vuko*ebini bi mozda bila ok? Jbt ne protestuju što ne radi semafor u nekoj normalnoj državi, već protestuju u autokratskoj ludnici zbog zločina.
Odavno su se neke stvari izkristalisale ovde.

realno ne treba poliitku mesati u sva desavanja.

zamisli kad bi svako poceo to da radi.
sledeci treba na binu da iskoci neko ko brani LGBT, posle neko ko brani prava roma..a na kraju neka feminiskinja

postoje mesta za politicke aktivnosti a to nisu predstave u pozoristima.
Reci mi, kada se postavlja uprava bilo koje institucije (medicinske, školske, umetničke, obrazovne, građevinske...) po partijskoj pripadnosti, a ne po stručnosti, da li je to mesto za političke aktivnosti?

u tome se razlikujemo
za razliku od vecine ja nisam politicki zadojen.

ti vidis da sam rekao da nije trebala crvena ruka
a ne vidis da sam rekao da ne treba nista... nijedan vid protesta

da za svaki vid protesta postoji mesto gde se radi.

U ovom drustvu, ako si iole pristojan covek koji zeli dobro svom narodu, MORAS biti politicki jasan.

Ko uvija, zna se ciji je.

Odavno je meni jasno da je to tako i da iza maski "prava" stoji necije pravo da vlada nad drugima, da im krade izbore, novac i da ne odgovara cak ni za smrt. I zato nije u pitanju politicko vec egzistencijalno pitanje.

Da imaju snagu i podrsku omiljenog im diktatora, ovi bi udarili po narodu pendrecima, puskama i mucili hapsenjima.
Jedino im je zao sto nemaju snagu.

Kada imaju snagu, maltretiraju i ucenjuju koga smeju i koga mogu, sa krajnjom namerom da ucene i zaplase sve.

Da li stvarno misliš da privatne firme zapošljavaju pvalerke,a ne one koji će mu ostvariti profit? Kako je tebi sve jednostavno?!
Izvini, ne ličiš mi na Alisu u zemlji čuda :mrgreen: Ne smem da navedem firmu, ali da sad glumim prosvetitelja, pa da ti kažem nešto što mnogi znaju. Većina privatnih firmi je iz mnogo razloga vlasništvo sns kadra a i ako nije, mora da plaća reket tom sns kadru. Na koji način, pa eto, jedan od načina je i zaposli mi švalerku pa neću da te diram jer radnicima isplaćuješ i ispod minimalca :mrgreen:

Reci mi, kada se postavlja uprava bilo koje institucije (medicinske, školske, umetničke, obrazovne, građevinske...) po partijskoj pripadnosti, a ne po stručnosti, da li je to mesto za političke aktivnosti?
to se resava izborima.
e sad sto vecini odgovara pa ili glasaju za vucica ili ne izlaze na glasanje je vec druga stvar.

Izvini, ne ličiš mi na Alisu u zemlji čuda :mrgreen: Ne smem da navedem firmu, ali da sad glumim prosvetitelja, pa da ti kažem nešto što mnogi znaju. Većina privatnih firmi je iz mnogo razloga vlasništvo sns kadra a i ako nije, mora da plaća reket tom sns kadru. Na koji način, pa eto, jedan od načina je i zapososli mi švalerku pa neću da te diram jer radnicima isplaćuješ i ispod minimalca :mrgreen:
To je notorna laž. I sam imam malu firmu i nikad mi niko nije tražio ništa. Čak ni na izbore ne izlazim. Znam sve ljude u okruženju koji se nečim bave, manjim ili većim poslom i nikad mi se niko nije požalio na takve stvari. U malom mestu to se brzo sazna. Do pre 7-8 godina vladali su drugi i isto niko nije tražio ništa. Ako znaš za malverzacije, a ne prijaviš, jednako si kriva kao i oni koji to rade. Reket plaćaju oni koji bi nešto mufte. To je dobrovoljno.

Када могу у САД да клекну у знак протеста током фудбалске утакмице, да носе слогане на дресовима, може и ово.
zaboravljas da je u tom trenutku najbolji kvoterbek kleknuo i zavrsio svoju NFL karijeru.
a imao je milionske ugovore.

mani me price o USA

To volovsko pracenje trendova je nesto najgluplje u srpskom drustvu,tacno se vidi da ova zamlacena opozicija nije zrela da bude vlast.
Ovde niko ne spominje nazovi opoziciju (šaka neuspešnih kalifa umesto kalifa) već studente koji su pokrenilu zahteve za odgovornošću. Bilo koga ko je na vlasti, nebitni su ti ljudi i stranke.

zaboravljas da je u tom trenutku najbolji kvoterbek kleknuo i zavrsio svoju NFL karijeru.
a imao je milionske ugovore.

mani me price o USA
Колико ми је познато, то не спречава данас ове да клекну и носе транспаренте. Не могу да манем приче о САД кад смо ми њихова колонија. Дакле ако може у колонијалној управи, може и овде.

To je notorna laž. I sam imam malu firmu i nikad mi niko nije tražio ništa. Čak ni na izbore ne izlazim. Znam sve ljude u okruženju koji se nečim bave, manjim ili većim poslom i nikad mi se niko nije požalio na takve stvari. U malom mestu to se brzo sazna. Do pre 7-8 godina vladali su drugi i isto niko nije tražio ništa. Ako znaš za malverzacije, a ne prijaviš, jednako si kriva kao i oni koji to rade. Reket plaćaju oni koji bi nešto mufte. To je dobrovoljno.
A ja pričam o firmama koje zapošljavaju stručnu radnu snagu, ne mislim na male firme koje mogu da zaposle i nestručnjake, nebitno jesu li članovi stranki ili ne.Nemate vi taj profit koji je njima zanimljiv...

A ja pričam o firmama koje zapošljavaju stručnu radnu snagu, ne mislim na male firme koje mogu da zaposle i nestručnjake, nebitno jesu li članovi stranki ili ne.Nemate vi taj profit koji je njima zanimljiv...
I da imam ne bih dao. Nas,doduše, ovde bije glas da smo nezgodni za takvu "saradnju" pa nas obilaze. Moj kum ima prevozničku firmu i vozi kamen i šljunak za ove vrste koje se grade. Niko mu ništa nije tražio. Ima ih mnogo u zadnje vreme i lepo zarađuju.

I da imam ne bih dao. Nas,doduše, ovde bije glas da smo nezgodni za takvu "saradnju" pa nas obilaze. Moj kum ima prevozničku firmu i vozi kamen i šljunak za ove vrste koje se grade. Niko mu ništa nije tražio. Ima ih mnogo u zadnje vreme i lepo zarađuju.
Imali su sreću da ovima ništa nije zatrebalo :( bude li im zatrebalo, setićeš se možda ovoga što sam pisala. I nije rekla-kazala, već iskustva koja ja imam :(

Retorika u fazonu "nemojte da politizujete" je SNS retorika.

Mada, opet, da se vratimo na ono sto je cinjenica, a to je spisak zahteva studenata, dakle na cinjenice, ne na izmisljotine i razne druge spinove i nebuloze:
Trazi se da institucije rade svoj posao, po Zakonu!
Nista ni manje ni više.

E, sad, što to implicira da će određeni političari, pa čak i sam predsednik, da zaglave ćorku jer su prekršili Zakone, pa sad ti isti političari sa sve predsednikom na čelu izmišljaju razne budalaštine pa te zahteve proglašavaju političkim napadom, obojenom revolucijom, i ko zna čime već, je posebna priča koja samo dokazuje njihovu krivicu.

Pazi ti tu bolesnu logiku, koju čak i administratori krstarice propagiraju:

-Čovek prekrši Zakon, i kao posledica ljudi izginu.
- Narod se digne, studenti se dignu i traže od institucija da hapse i sprovedu istragu pošteno, po Zakonu.
- Taj čovek je političar u vlasti.
- Taj čovek, ovo insistiranje da se Zakon sprovede i da on odgovara za svoje krivično delo, naziva političkim napadom, revolucijom, i slicnim nebulozama.

Jel sad malo jasnije?

Ne može za diktatorske+mafijaške+izdajničke režime da se kaže- to je politika. Sve i da se nije desila nadstrešnica koja je samo kao koja je prelila.
Ne postoji sličan autokratski režim koji je uspeo da izvede ovaj het trik.

Ovaj psiho da ima veću moć, da nije kukavica kao što jeste i da nismo u Evropi gde je već zatečena kakva takva demokratija - bio bi gori od svakog diktatora.

Razumljivo je što neka dirigentkinja mora da opravda svoje postavljenje od strane duboke države, a i montaža slike sa koncerta, šta bi drugo radili jadnici kada drugo ne znaju.....čak ni da izmisle nešto pametnije od crvene šake, nego ustaše moraju da im pokažu kako se to radi...Uostalom, ta saradnja sa ustašama i šiptarima je poznata od prvog svetskog rata i ubistva Kralja Aleksandra...kroz ceo rat protiv fašizma nastavljen i posle rata do dana današnjeg...

Back