Direktorka OŠ "Vladislav Ribnikar" podnela ostavku

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
316.167
193364_microsoftteams-image-1_s.jpg

V. d. direktorka Osnovne ogledne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu Anđela Petrović, podnela je ostavku na tu fukciju, rekao je za Euronews Srbija predsednik Saveta roditelja Igor Đorđević.

Ona je za vršioca dužnosti OŠ "Vladislav Ribnikar" imenovana početkom jula. Zamenila je dotadašnju direktorku škole Snežana Knežević.
Petrović je za Tanjug rekla da je motiv za ostavku lične prirode i da nema više snage da bude na toj funkciji. Ona je dodala da bi želela da više vremena posveti svojoj porodici.
Inače, izborom učiteljice Petrović za v.d. direktora Ribnikara nisu bili zadovoljni članovi Saveta roditelja.
Đorđević kaže da roditelji nisu bili zadovoljni saradnjom sa novom direktorkom i da su i ranije tražili da direktor ustanove bude neko iz kolektiva.

"Podržavamo izbor koji kolektiv bude napravio. Koga oni izaberu mi ćemo podržati. Nadamo se da će nas ovoga puta saslušati i da će biti neko iz kolektiva", rekao je Đorđević.

Podsećamo, u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja dogodilo se masovno ubistvo kada je učenik sedmog razreda ubio devetoro đaka i čuvara škole, i ranio šest osoba.
link
 
Izbor direktora škole je obično stranačka stvar. Forimraju Školski odbor, formiraju Savet roditelja od ljudi koji su ima naklonjeni, montiraju izbor i tako se dobije direktor škole. Kolektiv glasa, ali ako njihov izbor ne prođe odbor, nema svrhe. Postoji mnogo škola koje su izglasale jednog direktora ali im je nametnut neki drugi. Takve škole su i štrajkovale i protestvovale i ništa time nisu dobile..ućutkani i skrajnuti.
 

Back
Top