Direktor niške firme utajio 32 miliona dinara poreza

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Poreska uprava saopštila je danas da je podnela krivičnu prijavu protiv direktora niške firme "Streco" zbog sumnje da je oštetio državni budžet za 32.131.784,48 dinara.

Krivična prijava je, u saradnji sa policijom podneta protiv T.B. zbog sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i falsifikovanje službene isprave, navodi se u saopštenju.

Prijavljeni se tereti da je izbegavao plaćanje poreza prilikom prodaje stambeno poslovnih objekata kao i da je radnicima isplaćivao zaradu bez plaćanja poreza i doprinosa za socijalno osiguranje.

Kriivična prijava podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, navodi se u saopštenju Poreske uprave koja je u sastavu Ministarstva finansija.


Poreska policija podnela je danas još dve krivične prijave zbog utaje poreza. Kako se navodi u saopštenju, direktor preduzeća "Ishimat" iz Popovca Z.P. osumnjičen je za falsifikovanje i utaju poreza kojim je ošteto budžet Srbije za 24,8 miliona dinara.


Poreska policija podnela je krivičnu prijavu i protiv direktora preduzeća "Integral prometiz" Kragujevca M.J. i odgovornog lica V.J. zbog sumnje da su utajili 20,1 milion dinara poreza.


http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/333108/Direktor-niske-firme-utajio-32-miliona-dinara-poreza
 

Back
Top