Direktna poruka Aleksandra Vučića Kurtiju: "Teroristički ološu, vodi računa..."!

Mačkoni

Poznat
Poruka
8.629
Ovo je u stvari udar na Vučića, udar na njegovu datu reč ili u krajnjem slučaju izazivanje nekog zdravstvenog problema kod njega .
Zato je Milošević bio pravi gospodin, svi su mu dolazili na ''noge'' ,nije išao kojekuda da moljaka i imao je veći autoritet od Vučića u celom svetu . I ostao bi Milošević na nogama u Srbiji da ga bagra nije uhapsila i isporučila.
Treba biti gospodin čovek, imati nivo '' .
Istina. Trebalo ga je obesiti u Srbiji da i ne doceka sudjenje u Hagu. Tamo je jos ispao pozitivan lik za pojedine budale.
 

Xicor

Iskusan
Poruka
6.126
Direktna poruka Aleksandra Vučića Kurtiju: "Teroristički ološu, vodi računa..."!!!

Aleksandar Vučić ooglasio se nakon odluke Aljbina Kurtija da Nenada Rašića protivustavno i protivno Briselskom sporazumu imenuje za ministra za zajednice.
Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

Predsednik je ponovio da je izjava Brisela sramna, i da je to najblaža reč koja može da se upotrebi.


"Izbor Rašića, čoveka koji je dobio manje od 1 odsto, kao i Rada Trajković, koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da oni žele progon, proterivanje i nestanak Srba na KiM. I sada nekoliko stvari da kažem, pre zvaničnog obraćanja i sastanka sa Varheljijem, ako do toga uopšte dođe", rekao je on.

Vučić dodaje da je u pitanju jedan bedni antisrpski odnos koji je pokazala EU, i da je ovo što je uradio "teroristički ološ Aljbin Kurti zaslužilo osudu".


"Ćutim mesecima i godinama, trpim gluposti od svih u regionu i svetu. Taj teroristički ološ je trebao da dobije zasluženu osudu Evropske unije. Naravno nije je dobio. Dobio je nešto što možda niko ne može da razume. I tako se stalno ponašaju, ne samo da su prekršili norme Briselskog sporazuma, međunarodnog javnog prava i sve demokratske norme" rekao je predsednik.

Vučić je istakao da je to u skladu sa interesima jedne evropske sile, koje treba neko da provede protiv Srba.

"Izabrali su najgori srpski ološ, sa dna kace, Rašića i Radu Trajković, ne postoje gori, koji ničije poverenje u Srbiji nemaju, ali imaju poverenje Aljbina Kurtija i zapadnih agentura. Misle da će time da nas uplaše. Nema problema. Možete da uništite predsednika Srbije, da organizujete proteste u Srbiji, da me ubijete. Ali za mene su Kosovo i Mertohija najveća srpska svetinja, za mene je Srbija svetinja. Bolje da me nema, nego da vam je predam u ruke, i neću vam je predati u ruke. I zato niko iz Srbije neće biti u Tirani, a vi lepo dolazite, putujte avionom, pričajte gluposti i lupetajte, svi vi iz Evrope i Zapadnog Balkana", rekao je on.

Predsednik je poručio da mogu da "baljezgaju o tome da je Srbija kriva", ali da njega to ne zanima, i da Srbija nije kriva nizašta.

"Pa da vidimo šta ćete to da napravite i kako ćete da napravite. Onda kada se sledeći put obratite Srbiji, vodite računa šta je usvojeno u Briselu, vodite računa o građanima Srbije, pošto oni nisu deveta rupa na svirali bilo kome, i neću vam dati da ih ponižavate. Srbija je svoja na svome. Imamo probleme u energetici, o čemu ću pričati u subotu građanima", rekao je Vučić, i poslao poruku Kurtiju i Briselu.

"A terorističkom ološu da poručim - vodi računa da ne povrediš nijednog Srbina, zajedno sa ovim kvislinzima koje si izabrao. Jer Srbi će znati da vam odgovore. A vi iz Evrope, sram vas bilo, a to je sitnica u odnosu na ono što želim da vam kažem" zaključio je.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=12&dd=01&nav_category=11&nav_id=2252249


Siptari gotovi ste sada predsednik se razgoropadio :klap:
Nije, nego prati politiku koja se vodi. On se nista ne pita. On radi kako mu je receno. Malo drami itd. Ne bi me cudilo da bude mala drama na kosovu kako bi se skrenula paznja i mediji zasipali stanjem na kosovu i na taj nacin skrenulo sa teme situacija u ukrajini
 

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
67.158
Siptari gotovi ste sada predsednik se razgoropadio :klap:

Како је лако напалити Тикомира.

Твој председник је у паници, зато је и овако причао.

Плус је био пијан. Сваким даном уноси у себе све више алкохола.


Нешто слично као што ти радиш.
 

Xicor

Iskusan
Poruka
6.126
E sad ako je covek , da povuce potpise sa Briselskog sporazuma da sve to potpisano proglasi nistavnim zbog nepridrzavanja ugovorenog od druge strane i vrati sve pregovore u UN i na rezoluciju 1244.
Tako ce i biti. Ali ne njegovom odlukom. Ova drama oko kosova je da se mediji zatrpaju novom krizom, kako ni se skrenula paznja sa Ukrajine. Posto se lomi front i uskoro ce u potpunosti biti probijen. Ukri beze i lazi koje su plasirali izlaze na videlo. Sada treba glupe mase hipnotisati drugom temom. Treba dodati da su se promenili pogledi i sa jedne i sa druge strane , Sebija je pouzdan partner i u novoj podeli sveta , potrebni su saveznici na koje mozes da se oslonos , sto nije slucaj sa aljbancima. Ali Srbi jesu pouzdan partner. U proslosti se jasno pokazalo da Srbi ispostuju svaki dogovor i potpisan dokument. Tacne su tvrdnje da ce ishod u Ukrajini odluciti i sudbinu kosova. Vucic to zna.
 

SURbel

Buduća legenda
Poruka
36.496
Можете да му пљунете под прозор! :lol:
Све ово што је рекао, одлично је рекао. За овим сваки нормалан Србин вапи да чује већ 20 и кусур година.
Надам се да су га у Бриселу добро чули!

Збогом лицемерној ЕУ! :bye:


Гудбај енд оревуар. :lol:
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
148.912
Vučić je u agoniji i ovo je neskrivena frustracija na današnji intervju Gabrijela Eskobara gdje je govorio o stavu SAD o Vučećevom Otvorenom Balkanu i regionalnim integracijama i kako ih one vide:

Otvoreni Balkan

Eskobar je rekao da Vašington podržava Otvoreni Balkan, ali samo na način na koji podržavaju sve ostale ekonomske, regionalne inicijative.

“Region će biti jači, dinamičniji ako se integriše. Procjene su da je da su do 22 miliona ljudi u regionu, i to tržište se razvija tri puta brže od ostatka Evrope”, rekao je Eskobar.

Dodao je da su dva uslova za podršku inicijativi Open Balkan.

Jedan je da uključuje sve regionalne zemlje kao punopravne članice. Kosovo treba da bude članica svih institucija. Treba da testiramo volju Vučića da prihvati Kosovo kao punopravnu članicu i prihvati njihove dokumente, to je interesantan aspekt OB. Ali, razlika između slobodne zone, i švercerske zone je kontrola granica. To znači da se granica Srbije sa Kosovom i Republikom Srpskom moraju gledati kao tri internacionalne granice koje kontroliše Beograd plus tri NATO članice”, naveo je Eskobar.

Ako se propisno sprovede, dodaje on, Otvoreni Balkan vidi kao dobru priliku da se “region zaliječi”.

Region

Berlinski proces je, prema njegovim riječima, ključan za zajedničku viziju regiona i sve što stvara integraciju i saradnju pozdravljaju.


“Potpisana su nedavno tri sporazuma, moramo vidjeti jasan put naprijed i punu implementaciju. To je ključan proces za zajedničku viziju regiona i sve ono što stvara integraciju i saradnju regionalnih vlada pozdravljamo”, rekao je Eskobar.

Istakao je da bi Vašington volio da vidi bliže usklađivanje Beograda sa spoljnom politikom Evropske unije, što je, kako je istakao, i njihova obaveza pristupnim pregovorima.

Ohrabrivao sam ih da uvedu sankcije Rusiji i da budu usklađeniji sa Briselom. Mogu reći da smo imali djelimičan uspjeh sa nekoliko glasanja u UN i Savjetu bezbjednosti. Učestvovali su i u nekoliko humanitarnih napora. Željeli bismo da urade više, i nastavićemo da pričamo na tu temu”, rekao je Eskobar.

Upitan što su barijere koje sprečavaju američke investicije Eskobar je odgovorio da je to korupcija.

“To je najveći problem regije. Etnička rivalstva su samo maska za to. Sve nacionalističke partije u regionu su i najkorumpiranije. To dokazuju i izvještaji Transperensi internešnala i drugih, evropskih organizacija, kao i nacionalnih u tim zemljama”, rekao je Eskobar.

https://www.cdm.me/politika/eskobar...ustavnog-suda-i-otici-na-prijevremene-izbore/

Znači SAD će podržati Vučićev Otvoreni Balkan samo ako:

1. U njega uđe Kosovo kao punopravan član, a Srbija prizna sva dokumenta Republike Kosovo
2. Granice među državama budu kontrolisali Srbija i zemlje NATO (čitaj NATO)
3. Sve države Otvorenog Balkana krenu u kratkom roku u usklađivanje sa pravilima i normama EU, a ne željenim nižim normama Srbije i Albanije

Ako nešto od ovoga Srbija odbije, onda Otvoreni Balkan ne bi imao podršku SAD, a podršku najvažnijih članica EU (Njemačke) nema ni sada.
Kako se Vučić odnosi prema vlastima Kosova koji treba da mu budu partneri u Otvorenom Balkanu čuli smo danas:

"Teroristički ološu, vodi računa da ne povrediš nijednog Srbina"

https://www.blic.rs/vesti/politika/...-nakon-kurtijeve-odluke-i-reakcije-eu/y2h8x7b

Evo portal Aktuelno danas piše prije svega ovoga:

Vučiću ostalo još tri mjeseca

Pogledajte prilog 1264324


Srpski autokrata Aleksandar Vučić sve dublje tone u živo blato sopstvenog političkog kalkulisanja i megalomanske potrebe da prevarama i demagogijom balansira između istoka i zapada.

S obzirom da se radi o individui krajnje limitiranih državničkih, ali i intelektualnih kapaciteta, njegovo sjeđenje na dvije ili čak na tri stolice na relaciji Vašington – Brisel – Moskva, veoma brzo će mu se ”obiti o glavu”.

Zbog prevrtljive i neiskrene politike srpskom autokrati polako ističe vrijeme, pročitan je od strane Zapada i Moskve i uskoro će biti prinuđen da bira između dvije, po njega, katastrofalno loše opcije – da doživi sudbinu Slobodana Miloševića ili da bude ostavljen na milost i nemilost ruskim nalogodavcima.

Izbor koji čeka psihotičnog srpskog demagoga, moramo se saglasiti, neće biti ni malo prijatan. Naprotiv – biće izuzetno neugodan i po njega po svemu sudeći, poguban.

Iznenadni dogovor

Na razgovorima srpskog autokrate Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u Briselu 21. novembra nije postignut dogovor između Kosova i Srbije oko registarskih tablica, izjavio je tada evropski šef diplomatije Žozep Borelj.

Ali samo dva dana nakon što se činilo da su stvari izgubljene, Borelj je iznenadio svakoga objavom na Tviteru da je postignut dogovor između Kosova i Srbije.

Glavni pregovarači Kosova i Srbije u Briselu su postigli dogovor o mjerama za izbjegavanje dalje eskalacije, što znači da će Srbija prestati da izdaje registarske tablice s oznakama kosovskih gradova, a Kosovo će prestati s daljim radnjama, odnosno najavljenim kažnjavanjem vozača koji do sada nisu obavili preregistraciju vozila.

Do marta da prizna Kosovo

Kako navode naši dobro upućeni diplomatski izvori, najnovija epizoda u Briselu je samo nastavak predstave, za Vučića tragedije, čiji je kraj već unaprijed poznat.

”Kosovski premijer Aljbin Kurti je zadnjih dana u seriji intervjua za regionalne medije lansirao tezu da će odnosi Srbije i Kosova biti normalizovani do marta 2023. godine, i da je to plan oko kojeg su se usaglasile Evropska unija i SAD. To objašnjava zašto je Priština pristala da se odrekne od realizacije plana sa tablicama i odlučila da ne kažnjava vozače koji do sad nijesu obavili preregistraciju”, rekli su naši izvori.

Kako objašnjavaju, normalizacija odnosa Srbije i Kosova biće sprovedena na bazi njemačko-francuskog plana koji su podržale EU i SAD.

”Po tom planu nema formalnog priznanja Kosova od strane Srbije, ali Srbija se neće protiviti da Kosovo bude član svih međunarodnih organizacija uključujući i Ujedinjene nacije. Iako to nije formalno priznanje Kosova od strane Srbije i Vučićevog režima, faktički to jeste priznanje”, rekli su naši izvori.

Strah od Rusije

Kako kažu naši izvori, plan za Srbiju i Kosovo je sličan modelu po kojem su bile razgraničene dvije Njemačke.

”Taj plan je bio razrađen još u modelu dvije Njemačke. Tada je između Istočne i Zapadne Njemačke odnos, uslovno rečeno, normalizovan i one su postale članice Ujedinjenih nacija, ali bez nekog formalnog, verbalnog ili pisanog priznanja u vidu sporazuma jedne i druge”, rekli su naši izvori.

Indikativno je, kako navode, da o planu za normalizaciju koji je objelodanio Kurti, svih ovih dana ćuti Aleksandar Vučić. Kako navode naši izvori, srpski autokrata to očigledno ne radi zbog domaće, srpske javnosti kojoj može da proda bilo kakvu propagandu preko medija koje kontroliše.

”Vučić ćuti zbog straha od Rusije, jer njemu je najveći problem kako će Moskvi da proda priču da je priznao Kosovo. Kremlj se izričito protivi normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Jer kad do normalizacije dođe, put Kosova u NATO je otvoren. Ta država će postati nova članica NATO-a i to će potpuno srušiti rusku strategiju na Balkanu”, navode naši izvori.

Vučić u bezizlaznoj situaciji između Zapada i Moskve

Srpski autokrata Vučić, kako smo više puta pisali, se našao u bezizlaznoj situaciji, a njegove kalkulacije između Moskve, Vašingotna i Brisela će izvjesno je, za tri, najviše četiri mjeseca doći na naplatu.

Ako pristane na sporazum o normalizaciji, doći će u situaciju da bude neprijatelj broj jedan za Rusiju i biće proglašen za izdajnika nacionalnih interesa.

Sa druge strane ako ne pristane na sporazum o normalizaciji, čeka ga podjednako teška sudbina – jer će od strane Zapada biti označen eksplicitno kao ruski igrač i biće u nemilosti EU i SAD što je prije svega pogubno za srpsku ekonomiju i životni standard građana koji će biti najviše pogođeni.

U oba slučaja posljedice za srpskog autokratu su, čini se, katastrofalne i podsjećaju na scenario po kojem je završio pokojni srpski diktator Slobodan Milošević.

Podsjetimo, Milošević je 14. decembra 1995. godine potpisao Dejtonski sporazum kojim je okončan rat u Bosni i Hercegovini. Milošević je još nekoliko godina uz velike turbulencije ostao na vlasti da bi na kraju završio u Hagu nakon krize na Kosovu i NATO bombardovanja.

https://www.aktuelno.me/politika/vucicu-ostalo-jos-tri-mjeseca/


Te DPS narkodilerske nebuloze i lazi mozes da nabijes tamo gde sunce nikad ne sija.

Open Balkan je americki tj Sorosev projekt.
 

radeta62

Buduća legenda
Poruka
41.891
Можете да му пљунете под прозор! :lol:
Све ово што је рекао, одлично је рекао. За овим сваки нормалан Србин вапи да чује већ 20 и кусур година.
Надам се да су га у Бриселу добро чули!

Збогом лицемерној ЕУ! :bye:


Гудбај енд оревуар. :lol:
Srbijanci spremite se za novi Kosovski boj, otadzbina zove!:D
 

radeta62

Buduća legenda
Poruka
41.891
Šta vele mediji, jel se Kurti usrro od straha?
:think:
Kad Kurta ovako yebe sta ce tek Murta da radi.Da se malo uozbiljim,Vucicu ko je pregovarao sa Kurtijem zadnjih deset godina ti ili ja?Sad budi junak priznaj pred nacijom da si srbe sa Kosova i Metohije zajebao i da bi to isto uradio i sa Republikom Srpskom ali to ce ici malo teze.
 

Top