Дир. Аленка Орешчанин прекречила „Бој на Косову”

Каква реакција је одговарајућа?

  • никаква

  • јавна вербална осуда

  • отказ по кратком поступку

  • одштета

  • робија

  • одштета и робија


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Shade_

Zainteresovan član
Poruka
366
Сигуран сам да је модератор грешком преместио ову тему у подфорум „Дом и породица”, па да је освежим.
Проблематика је итекако политичка, јер је у питању гнусан чин омаловажавања историје једне земље и њеног народа, на најбахатији могући начин. Мотив за ово може да буде само национална мржња. Када би овако бруталним методама неко затирао трагове и знамења националних мањина у Србији, то би преко ноћи постао светски проблем.
Питање: Каква треба да буде реакција власти на ову срамоту?


Цитат:

Директорка Основне школе „Милица Стојадиновић Српкиња” у Врднику Аленка Орешчанин наредила је да се слика „Бој на Косову” на зиду у школи прекречи. Молер је то урадио ноћу, па је на зиду, уместо слике широке шест и високе два метра, осванула белина.
„Jep су сцене на слици штетне за савремено образовање деце, а белина је потребна за мултимедијалну наставу.”
O Tempora! O Mores!! (O vremena! O morala)
Директорка наредила да се у школи прекречи слика-мурал „Косовски бој” академског сликара Воје Стаменића, димензија пет са два и по метра, која је насликана пре 40 година, и која је била својеврсни симбол школе - „Милица Стојадиновић Српкиња” „.

Ови ”евроСрби„ мисле да ће се представити као прави Европљани ако забораве ко су и одакле су. Они тако јадни неће више бити ни Срби чега се гаде али ни Европљани чему теће, јер је истински европљанин само онај који поштује своју традицији з на ко је и којој заједници припада. Они неће бити ни исток ни запад, они су нико и ништа јер су прекречили своје памћење. Онај који ништа не памти нити ишта зна нити се може назвати паметним.
Неки од њих иду и даље па су објавили прави крсташки рат против свега што је српско, против српске вере, цркве, традиције, нације, историје, обичаја и институција. Сада им највише смета српска црква, војска, академија и држава јер у њима види главне противнике свог пројекта денацификације Срба то јест пројекта цивилизацијског унијаћења.

икона српске традиције коју они тако ирационално презиру и мрзе, kолико год они кречеили – џаба су кречили јер ће oнa поново и поново избијати, да ће се и поред свих наслага креча на крају избити на видело врлине и вредности видовданске идеје и светосавске традиције
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top