Diplomatski incident u Banjaluci

niceboy

Elita
Poruka
20.047
Banjaluka -- Nakon diplomatskog incidenta, otkazan sastanak predsedavajućeg Predsedništva BiH Nebojše Radmanovića i ministra inostranih poslova Turske Ahmeta Davutoglua.

Kako je saopšteno iz Radmanovićevog kabineta, turska delegacija je tražila skidanje zastave Republike Srpske iz sale za sastanke u Palati Republike u Banjaluci.

Osim toga, u saopštenju se navodi da je sastanak otkazan i zbog kašnjenja turskog šefa diplomatije 75 minuta na već pomereni termin sastanka, koji je trebalo da se održi oko 16 sati.

"Smatramo ovakav postupak turske strane neprimerenim ponašanjem i diplomatskim incidentom koji će svakako imati posledice", navodi se u saopštenju i dodaje da je Radmanović prihvatio da se u Banajluci sastane sa turskim šefom diplomatije, iako je taj sastanak kasno zatražen , što je neuobičajeno u diplomatskoj praksi.

Radmanovićev kabinet nalazi se u zgradi Palate predsednika RS, gde je održan sastanak predsednika RS Milorada Dodika i turskog šefa diplomatije, koji je pozvao Dodika da poseti Tursku.


>>>
 

Back
Top