DIPL. BIOHEMICARI PMF

ksenam

Početnik
Poruka
4
Zanima me gde mogu da se zaposle biohemicari sa pmf-a u BG-u, u kojim tipovima laboratorija i da li mogu u medicinskim (klinickim) laboratorijama? Zavrsila sam ovaj smer na PMF -u u NS i mogucnost zaposlenja je ravna nuli. Zaposlenje je moguce samo kao hemicar, ali ne u klinickim laboratorijama. Hvala unapred!

Mozes raditi kao zdravstveni saradnik u klinicko biohemijskoj laboratoriji. Imas na sajtu Ministarstva Zdravlja pod opcijom polaganje strucnih ispita sve informacije. Javi mi molim te da li si uspela negde da se zaposlis, posto i ja imam slican problem i ja sam zavrsila P.M.F. ali dvopredmetne studije biologija-hemija. Imam isti problem oko zaposlenja. Pozdrav.

ok, hvala ti, pogledacu. Trenutno jos niko nije uspeo da se zaposli u struci, pregovaramo sa fakultetom sta da uradi kako bi promovisao smer, ali je sa njima malo otezana saradnja. Javljam ako bude nekih novosti, pozdrav

Pa bilo bi zaista lepo da se nas fakultet zauzme malo za nas. Samo mi znamo da nije naivno zavrsiti taj fakultet i sta je sve potrebno proci da bi dobio tu diplomu i onda posle svega ova agonija oko trazenja posla. Vec sam pomislila da sam usamljena u toj bitci, ali ima nas koliko vidim jos. Ja sam polozila i drzavni ispit za zdravstvenog saradnika pri Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, ali sada imam problem da se zaposlim. Cim pronadjem neku informaciju javicu. Pozdrav.

Back