Dinosaurusi da li su jos zivi?

VitezKojaZmaj

Zainteresovan član
Poruka
360
Pa evo vako to ide citao sam da je jedan naucnik mozda 1940 ili tako nesta otisao u afriku da proucava valjda neke zivotinje.
Dok je bio u kanuu cuo je neke cudne zvuke,vidio je dva nosoroga kako bjeze i iza njih on je to opisao kao T-rexa.
Ima jos puno istih prica i tako to.
Sad da li je istina ili na ja sam vjerujem da sve vrste dinosaurusa nisu izumrli.Sta je vase misljenje??

Pa evo vako to ide citao sam da je jedan naucnik mozda 1940 ili tako nesta otisao u afriku da proucava valjda neke zivotinje.
Dok je bio u kanuu cuo je neke cudne zvuke,vidio je dva nosoroga kako bjeze i iza njih on je to opisao kao T-rexa.
Sad da li je istina ili na ja sam vjerujem da sve vrste dinosaurusa nisu izumrli.Sta je vase misljenje??

Ima onih koji tvrde da u Africi jos uvek postoje dinosaurusi.

U svakom slucaju postojali su sve do srednjeg veka i u Evropi.

naravno da jesu. a šta su aligatori, šta misliš? jedini preživeli :)

Dinosaurus nije plankton,pa da je neprimetljiv!

Komodo zmaj je poznat odavno. Sakriti nesto sto ina visinu od >15m nijebas lako. A za >60 miliona godina sigurno su evoluirali. Mislis da bi neki biljojed od 150 tona ostao neprimetan? Ziveli su davno, sada zive samo potomci ( krokodili, aligatori....) koji se nisu mnogo izmenili vec vise miliona godina.

Bas me interesuje gde je taj dinosaurus kog mi nismo videli :-))))) Izumrli su u to nema sumnje ....postoje samo potomci nekih vrsta reptila i sl koji su ziveli onda .

Ps:ljudima se svasta prividja ....vidjaju zmajeve ...bogove ...itd .....(sto nebi i dinosaurusa)

Ima raznih prica,ali velika je Afrika i Amazonija.
I nisu svi dinosaurusi bili preko 50t.Postoje i manji

Prilozi

• dinosaurs-page.jpg
    dinosaurs-page.jpg
    14,9 KB · Pregleda: 32

Sigurno da su opstale jos neke vrste.

Komodo zmaj je poznat odavno. Sakriti nesto sto ina visinu od >15m nijebas lako. A za >60 miliona godina sigurno su evoluirali. Mislis da bi neki biljojed od 150 tona ostao neprimetan? Ziveli su davno, sada zive samo potomci ( krokodili, aligatori....) koji se nisu mnogo izmenili vec vise miliona godina.

Sto logicno govori da je teorija evolucije totalno pogresna, netacna...

Verujem da se na neki primerak moze naleteti u dzunglama Afrike, sto da ne? Plus, tu su krokodili i ostali "savremeni" dinosaurusi.
Ali niko me nece ubediti da su fosili dinosaurusa stari preko 60 miliona godina. Sezdeset MILIONA!?! Malo sutra...

I bas zato sto danas postoji po koji primerak u raznim zabitima ne verujem da su ziveli pre >60 milki godina jer vrsta sa malim brojem jedinki nema sanse da opstane toliko dugo. Mogao bih se kladiti da se neko tesko za ebao oko karbon dejtinga. Valjalo bi da navataju neki primerak pa da zavrsimo s tom saradom zvanom carbon dating.

Dinosaurusi su, dokazano je, bili biljožderi i hranili se džinovskom paprati, ali najnovija otkrića kazuju i da su – pasli travu. Naučnici su naišli na prvi dokaz da su džinovski reptili, uz paprat i drugi „zeleniš”, čupali i busenove trave – što je veliko iznenađenje jer se do sada verovalo da se trava pojavila tek pošto su dinosaurusi nestali s naše planete.
Evo jedne zanimljivosti ...

Metoda koja je primenjena kako bi se dokazalo ovo neobično genetsko stablo je ista ona kojom je dokazano srodstvo između izumr lih mamuta i današnjih slonova. Do saznanja da su dinosaurusi i kokoške "jedno te isto", došlo se sasvim slučajno. 2003. godine u Montani pronađene su kosti dinosaurusa, koje su bile prevelike da bi stale u helikopter kojim bi bile prevežene u laboratoriju, pa su stručnjaci odlučili da ih "skrate" zbog lakšeg transporta. Kada su ih isekli, naučnici su u kostima pronašli ostatke krvnih žila koje nisu bile zahvaćene procesom fosilizacije. Kris Organ sa Harvarda i njegove kolege, analizirali su proteine dinosaurusa iz krvnih žila a potom ih upoređivali sa proteinima drugih životinja, između ostalog i sa kokoškama, čime je dokazano da su "koke" sigurni naslednici nekadašnjih vladara planete.

ec6fa54e4328t.jpg

Back