Dinkic krije ugovor o privatizaciji RTB BOR kao zmija noge

zvezdannn

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
441
BEOGRAD - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potpisao je ugovor o prodaji Rudarsko-topioničarskog basena Bor RTB sa Mirkom Kovačem, osuđivanim za privredni kriminal, iako Kovač prethodno nije dostavio bankarsku garanciju, tvrdi dobro obavešteni izvor Kurira.

- Pre nekoliko dana rekao sam vam da Kovač nije obezbedio bankarsku garanciju. Niste mi verovali. Ako mislite da ne govorim istinu, zapitajte se zašto vam je Agencija za privatizaciju i nadležna ministarstva nisu dostavili. Zašto vam nisu dostavili barem kupoprodajni ugovor? - pita naš sagovornik i dodaje da kompanija "A-Tek", i pored ugovora koji je sa njom potpisao ministar Dinkić, još nije obezbedila sredstva kojima treba da plati RTB.
- Nijedna austrijska banka ne želi da Kovaču odobri kredit jer su dugovanja "A-Teka" tolika da ih ni imovina RTB ne može pokriti. Pored toga, radi se o čoveku koji je osuđivan zbog namernog izazivanja stečaja, a trenutno austrijsko tužilaštvo protiv njega vodi i nov postupak zbog istog dela, što znači da Kovač lako može da završi u zatvoru. Verujte, nijedna banka nije rada da odobri kredit nekome kome preti robija - kaže naš sagovornik.

Proveravajući navode našeg sagovornika kontaktirali smo s centralom kompanije "A-Tek" u Beču, u kojoj su nam rekli da u ovom trenutku "ne žele da se obraćaju medijima na tu temu".
- Ne, ne mogu da vam kažem koja banka je izdala garanciju - rekao je Bernard Ripe, bliski Kovačev saradnik, inače zadužen za realizaciju kupoprodajnog ugovora sa RTB Bor. On nas je zamolio da se obratimo marketinškoj agenciji u Beogradu koju je "A-Tek" angažovao. Na naše insistiranje da nam kaže da li je u trenutku potpisivanja ugovora "A-Tek" uopšte imao garanciju bilo koje banke, Ripe je rekao da o tome ne može da kaže ništa.

- Ne, zaista ne mogu da komentarišem da li smo imali bankarsku garanciju, niti mogu da kažem bilo šta u vezi sa potpisivanjem ugovora - naglasio je Ripe.
U Agenciji za privatizaciju i juče su odbili da Kuriru dozvole uvid u ugovor o prodaji RTB Bor. U Agenciji su odbili i da nam dostave kopiju bankarske garancije jer, kako su rekli, za to imaju zakonski rok od 15 dana.
 
SINDIKAT: MUTNE RADNJE

Činjenica da Agencija za privatizaciju krije ugovor koji je Vlada Srbije potpisala sa austrijskom kompanijom "A-Tek" u vlasništvu Mirka Kovača dokaz je da je tu reč o mutnim radnjama, tvrdi u izjavi za Kurir Zvonko Živavljević, predsednik Samostalnog sindikata metalaca za više opština u istočnoj Srbiji.
- Sve mi ovo liči na situaciju kada je Vlada Srbije pokušala da rumunskoj kompaniji "Kuprom" proda RTB. Tada nismo dozvolili da se rudnik proda na kriminalan način, pa to nećemo dozvoliti ni sada - rekao je Živavljević. On je naglasio i da su mnogi radnici uplašeni činjenicom da je vlasnik "A-Teka" Mirko Kovač u Austriji osuđivan za namerno izazivanje stečaja.
 
Znaci demokrate su prodale RTB BOR, coveku osudjenom pravosnazno ZA NAMERNO IZAZIVANJE STECAJA.

To znaci da je ovaj Covek koji je novi vlasnik RTB BOR osudjen jer je namerno upropastavao preduzeca ciji je bio direktor ili suvlasnik.

"Svetla demokratska buducnost" nalazi se prema radnicima RTB Bora :(

Оно што ми је најтужније то је да је Динкић данима таласао како је РТБ Бор продат Аустријанцима - а оно из помијаре вири Мирко Ковач...

Само ме интересује где су сада оне дежурне крешталице ДА ТРАЖЕ ДА СЕ ОВАЈ УГОВОР ЈАВНО ОБЈАВИ - јер грађани на то имају право, не чујем нешто ни оног Чупића...???
 

Back
Top