Dinkić: 2011. bolja od prethodne

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.396
Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić kaže da u 2011. očekuje privredni rast do četiri odsto uz povećanje izvoza i intenzivniji skok stranih investicija."Ja lično naravno ne mogu da budem zadovoljan kao ministar ekonomije sve dok rast ne bude 4,5 procenata", naglasio je Dinkić.

Dinkić je istakao da trenutno postoji izuzetno veliki interes za investiranje u Srbiju u nekoliko sektora - pre svega u automobilskoj industriji, ali i tekstilnoj grani.

S druge strane, podsetio je Dinkić, elektronika kao grana industrije u Srbiji počela je da se budi posle 20 godina, a jedna od najznačajnijih svetskih kompanija, japanski Panasonik, treba početkom sledeće godine da otvori svoju prvu fabriku u Srbiji.

Prema njegovoj oceni, ova godina će biti nešto lakša i bolja od prethodne dve sasvim sigurno i to prvo zato što će biti odmrznute plate i penzije već od Nove godine, kroz tri usklađivanja tokom 2011.U celini gledano, imajući u vidu nova ulaganja i rast prehrambene industrije, postoji osnova za realan optimizam u pogledu napretka privrede u ovoj godini, koja će, kako ističe Dinkić, biti bolja od prethodne.

On je najavio i nastavak odobravanja subvencionisanih kredita privredi i građanima.

"Možda će nivo subvencija biti manji. Kako budemo imali veći privredni rast smanjivaćemo nivo subvencija, ali u svakom slučaju ulazimo u novu 2011. godinu sa tim programom kredita", kaže ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Srbije.

Dinkić je podsetio da je u protekloj godini država pomogla preduzećima da ublaže najveći deo negativnih posledica krize i da obezbede veću likvidnost, odobravajući im subvencionisane kredite u ukupnom iznosu od oko 1,7 milijardi evra, što je za oko 600 miliona evra više nego tokom 2009.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=01&dd=08&nav_id=484262

Ето и бата Динкић помаже предузећима и јавља му се да ће ова година бити боља од прошле.Колико Србија има деда мразева?z:shock:
 

Back
Top