Dinar vrtoglavo pada, a Jorgovanka se ceslja i prima deeebelu platu!!!!!!

drdoktor

Elita
Banovan
Poruka
23.062
Evro 117,95 dinara
Beta pre 16 minuta

BEOGRAD, 2. septembar 2014. (Beta) - Dinar je u utorak oslabio prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 117,9514 dinara za jedan evro što je najslabija vrednost dinara prema evru.

Po podacima Narodne banke Srbije (www.nbs.rs), evro košta 12 para više nego u ponedeljak, kada je kurs bio 117,8341 dinara za jedan evro.

Dinar je ove godine izgubio 2,8 odsto vrednosti u odnosu na evro, tri odsto za godinu dana, a jedan odsto vrednosti za poslednjih mesec dana.

Dinar je ove godine bio najjači 1. januara, kada je jedan evro koštao 114,6421 dinara, a najslabiji će biti 1. septembra (117,8341 dinara za evro).

(Beta, 02.09.2014)
http://www.naslovi.net/2014-09-02/beta/evro-117-95-dinara/11484028

A gornji kurs je 118,50!!!!!!!

Bravo Jorgovanka!!!!!!!!!!!!!! Hocemo novu frizuru jer je to vaznije od kursa.

Koje su vase najcrnje prognoze? Mada uzmite u obzir da su Vuova obecanja toliko "cvrsta i utemeljena" da ce nam sve biti "bolje".

Већ сам негде написао да основано сумњам да власт намерно штампа и врши девалвацију динара како не би морали да смање плате и пензије. Ако оне остану исте, а вреде 10% мање, вук је сит, а овце к'о овце, остају верни гласачи.

Већ сам негде написао да основано сумњам да власт намерно штампа и врши девалвацију динара како не би морали да смање плате и пензије. Ако оне остану исте, а вреде 10% мање, вук је сит, а овце к'о овце, остају верни гласачи.

Mislim da ce se pre desiti da vlast oslabi dinar i jos da skine penzije i plate. To tako lici na njih.

- - - - - - - - - -

Ti ne verujesh praznim obecanjima? :eek:
Strashno!

Eb.iga, to mu dodje kao prazan stomak, a kada mi je prazan stomak nista ne cujem, ne vidim...

Има логике у овоме - ако примећујете уназад 2 недеље УОПШТЕ НИГДЕ НЕМА СИТНИНЕ....... а то је најбољи знак да нешто муљају са монетом...

Има логике у овоме - ако примећујете уназад 2 недеље УОПШТЕ НИГДЕ НЕМА СИТНИНЕ....... а то је најбољи знак да нешто муљају са монетом...

Проклети Господар. Нови начин геноцидисања сопственог народа је повлачење ситнине из оптицаја!!!

Evro 117,95 dinara
Beta pre 16 minuta

BEOGRAD, 2. septembar 2014. (Beta) - Dinar je u utorak oslabio prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 117,9514 dinara za jedan evro što je najslabija vrednost dinara prema evru.

Po podacima Narodne banke Srbije (www.nbs.rs), evro košta 12 para više nego u ponedeljak, kada je kurs bio 117,8341 dinara za jedan evro.

Dinar je ove godine izgubio 2,8 odsto vrednosti u odnosu na evro, tri odsto za godinu dana, a jedan odsto vrednosti za poslednjih mesec dana.

Dinar je ove godine bio najjači 1. januara, kada je jedan evro koštao 114,6421 dinara, a najslabiji će biti 1. septembra (117,8341 dinara za evro).

(Beta, 02.09.2014)
http://www.naslovi.net/2014-09-02/beta/evro-117-95-dinara/11484028

A gornji kurs je 118,50!!!!!!!

Bravo Jorgovanka!!!!!!!!!!!!!! Hocemo novu frizuru jer je to vaznije od kursa.

Koje su vase najcrnje prognoze? Mada uzmite u obzir da su Vuova obecanja toliko "cvrsta i utemeljena" da ce nam sve biti "bolje".

SELO GORI A BABA SE ČEŠLJA!!! HAHAHHA

do kraja decembra, gledacemo kurs na +130 dinara

to je dobro za izvoz i domacu proizvodnu ekonomiju na duge staze kad bi sad mogli da u roku od godinu dve da nabijemo kurs 250 to bi bilo fantasticno za izvoz, ali nas izvoz sada i nije neki, a siromasni ce da istrpe tezak udarac...jer siromasni nemaju sa cime da zive dok ne dodje efekat povecanog izvoza...to je proces za koji trebaju godine...

Укра­ји­на „кри­ва” за пад ди­на­ра
НБС је у 2014. на де­ви­зном тр­жи­шту, ра­ди спре­ча­ва­ња пре­ко­мер­них осци­ла­ци­ја кур­са, пр­о­да­ла 920, а ку­пи­ла 200 ми­ли­о­на евра

Новица Коцић
На­ша ва­лу­та на­ста­вља да сла­би и за ку­по­ви­ну евра по­след­њих да­на по­треб­но је ви­ше од 118 ди­на­ра. Го­то­во 119 ди­на­ра. Ин­ди­ка­тив­ни курс На­род­не бан­ке за да­нас је 117,9 ди­на­ра за је­дан евро што је за не­ко­ли­ко па­ра ви­ше не­го ју­че. У од­но­су на исти пе­ри­од пре тач­но го­ди­ну да­на ди­нар је сла­би­ји за три од­сто, а у по­след­њих ме­сец да­на осла­био је чи­та­вих је­дан од­сто.

Да ли ће се и ка­да трен­да па­да за­у­ста­ви­ти не­по­зна­то је. За сла­бље­ње до­ма­ће ва­лу­те На­род­на бан­ка Ср­би­је кри­ви кри­зу у Укра­ји­ни, од­но­сно њен ути­цај на ме­ђу­на­род­но фи­нан­сиј­ско тр­жи­ште.

– Сла­бље­ње до­ма­ће ва­лу­те иза­зва­ла је по­ја­ча­на не­из­ве­сност на ме­ђу­на­род­ном фи­нан­сиј­ском тр­жи­шту, пре све­га у ве­зи са кри­зом у Укра­ји­ни и са бу­ду­ћом мо­не­тар­ном по­ли­ти­ком аме­рич­ких фе­де­рал­них ре­зер­ви (ФЕД), али и у ве­зи са еко­ном­ским опо­рав­ком у зо­ни евра. Све је то ути­ца­ло не са­мо на кре­та­ње на­ше, већ и ва­лу­та дру­гих зе­ма­ља у ре­ги­о­ну са слич­ним ре­жи­мом де­ви­зног кур­са ко­је та­ко­ђе днев­но сла­бе, као што су ма­ђар­ска фо­рин­та, пољ­ски злот, ру­мун­ски леј и че­шка кру­на. За­јед­нич­ки фак­тор сла­бље­ња, ка­ко оце­њу­ју и ме­ђу­на­род­ни кре­ди­бил­ни из­во­ри, пред­ста­вља си­ту­а­ци­ја у Укра­ји­ни, чи­је за­о­штра­ва­ње ути­че на по­на­ша­ње ин­ве­сти­то­ра ко­ји на­сто­је да ми­ни­ми­зи­ра­ју сво­је ри­зи­ке – на­во­де у цен­трал­ној бан­ци на на­ше пи­та­ње шта се де­ша­ва с кур­сом.

При­сут­ни су и дру­ги раз­ло­зи. 

„По­ред то­га, не­из­ве­сност у ве­зи са фи­скал­ном кон­со­ли­да­ци­јом у зе­мљи, по­ја­ча­на тра­жња де­ви­за од стра­не уво­зни­ка енер­ге­на­та у усло­ви­ма ни­ских пр­о­ме­та на де­ви­зном тр­жи­шту, та­ко­ђе су до­при­не­ли бла­гим по­ме­ра­њи­ма у кре­та­њу де­ви­зног кур­са”.

НБС ће на­ста­ви­ти да ра­ди свој по­сао – да одр­жа­ва ста­бил­ност у сва­ком сми­слу, и це­нов­ну и ма­кро­е­ко­ном­ску и из­ве­сност у по­сло­ва­њу при­вре­де. Исто­вре­ме­но, по­треб­на нам је и „не­ви­дљи­ва ру­ка” јав­ног и при­ват­ног сек­то­ра, јав­но­сти уоп­ште, ка­ко би­смо, уз на­ше на­по­ре и по­сти­за­ње оно­га што је до нас, сви за­јед­но до­при­не­ли укуп­ној ста­бил­но­сти.

НБС, под­се­ћа­ју, спре­ча­ва, у ре­жи­му флук­ту­и­ра­ју­ћег кур­са, пре­ко­мер­не днев­не осци­ла­ци­је и ре­а­гу­је на стра­ни пр­о­да­је или на стра­ни ку­по­ви­не де­ви­за у слу­ча­ју при­вре­ме­них шо­ко­ва, во­де­ћи ра­чу­на о одр­жа­ва­њу це­нов­не и фи­нан­сиј­ске ста­бил­но­сти. „На­род­на бан­ка Ср­би­је ће и у на­ред­ном пе­ри­о­ду на­ста­ви­ти да па­жљи­во пра­ти кре­та­ња на до­ма­ћем де­ви­зном тр­жи­шту и де­ша­ва­ња у ме­ђу­на­род­ном окру­же­њу и да пр­о­це­њу­је ка­рак­тер и трај­ност фак­то­ра ко­ји мо­гу да ути­чу на кре­та­ње де­ви­зног кур­са. У за­ви­сно­сти од тих кре­та­ња за­ви­си­ће смер, на­чин и ве­ли­чи­на уче­шћа НБС на де­ви­зном тр­жи­шту”.

НБС је у ав­гу­сту пр­о­да­ла 60 ми­ли­о­на евра. Цен­трал­на бан­ка је у 2014. на ме­ђу­бан­кар­ском де­ви­зном тр­жи­шту, ра­ди спре­ча­ва­ња пре­ко­мер­них осци­ла­ци­ја кур­са, пр­о­да­ла 920, а ку­пи­ла 200 ми­ли­о­на евра. У пр­вом тр­о­ме­сеч­ју 2014. го­ди­не НБС је пр­о­да­ла 820 и ку­пи­ла 20 ми­ли­о­на евра. У дру­гом је ку­пи­ла је 170, док је у ју­лу пр­о­да­ла 40 и ку­пи­ла 10 ми­ли­о­на евра. 

Чи­ни се да овог ле­та на­ши љу­ди из ино­стран­ства ни­су по­мо­гли ста­би­ли­за­ци­ју до­ма­ће ва­лу­те. Бо­ри­слав Бру­јић, пред­сед­ник Удру­же­ња ме­ња­ча ка­же да по­ну­да де­ви­за ни­ка­да ни­је би­ла ло­ши­ја не­го овог ле­та. Он на­ред­них да­на не оче­ку­је ве­ћа по­ме­ра­ња кур­са.

Ј. Рабреновић
објављено: 02.09.2014.

http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Ukrajina-kriva-za-pad-dinara.sr.html

Jbt opet Ukrajina kriva!!!

ali iskreno,

dok je bio Soskic guverner...redovno je drzao konferencije i podnosio javno izvestaj sta se radilo...bilo je koliko toliko transparentno

od kad je SNS vlast, konferencije guvernera gde se javnosti podnosi izvestaj u radu se obavljaju jednom godisnje...toliko se otprilike i radi nesto...

- - - - - - - - - -

A kada je bio onaj zaboravih mu ime svi su skakali da podnese ostavku. Sada i kvazi opozicija cuti. Nije normalno.

Soskic, Jelasic, Mladjan. na koga mislis?

ali iskreno,

dok je bio Soskic guverner...redovno je drzao konferencije i podnosio javno izvestaj sta se radilo...bilo je koliko toliko transparentno

od kad je SNS vlast, konferencije guvernera gde se javnosti podnosi izvestaj u radu se obavljaju jednom godisnje...toliko se otprilike i radi nesto...

- - - - - - - - - -

Soskic, Jelasic, Mladjan. na koga mislis?
Na Soskica. Tacno. Jahali su ga 24 sata. Nije mogao u wc da ode. A sada nista. Dinar divlja, a ovi krive nepovoljne vremenske uslove.

Mislim da si u pravu...

kada bi smakli plate mozda bi neki sindikat i organizovao proteste.na ovaj nacin ce realno smanjiti mozda i 20-ak posto a svi ce cutati.

mada veci kurs i nije los posebno za nasu zemlju koja sve uvozi i zaduzuje se da bi mogla uvoziti.

kada bi smakli plate mozda bi neki sindikat i organizovao proteste.na ovaj nacin ce realno smanjiti mozda i 20-ak posto a svi ce cutati.

mada veci kurs i nije los posebno za nasu zemlju koja sve uvozi i zaduzuje se da bi mogla uvoziti.

Како већи курс није лош? Па све што увозимо ће више коштати. Од нафте и гаса па надаље.

Back