- Poruka
- 47.947
Последње поглавље отворено децембра 2021. године, а сада је крај 2024.Geopolitički smer zemlje treba gledati po delima, ne nekim jeftinim populizmom. Pa tako na primer:
1. Da li smo nešto uradili sa pristupnim poglavljima unazad 12 godina? Jok.
Нисмо прекршили сопствени устав па признали дивље отцепљене Приштинце за самосталце.2. Da li smo uskladili spoljnu politiku sa EU? Jok
Нисмо се одсекли од руског гаса, јер у тим условима наша економија има осетно мању конкурентност (што сада изазива велике проблеме Немачкој)
А која нормална држава не гледа све своје интересе, свуда где може и колико год може?3. Da li sedimo na više stolica? Da.
Откад је слепило постало обавезујуће правило?
Треба ли да купујемо лудачки скуп гас од Америке? Европа ионако не извози ниједан енергент.
Тензије? А са киме то?4. Da li imamo tenzije sa komšijama? Da, razvlačimo decenijama.
Нисмо ми Хрвати, па да имамо граничне спорове са Словенијом, БиХ, Црном Гором и Србијом, а само са Мађарском не.
Ми имамо само тај "гранични спор" са хрватском похлепом око Дунава и ништа више.
Са Мађарском имамо најбоље односе у историји, са Румунијом, Бугарском и Македонијом смо разумно добри, са ЦГ смо ок после доласка нормалне власти тамо. Са БиХ... Прво да они виде сами са собом шта ће, па да јаве околини. Како сада изгледа, поделиће се пре или после. Једино је проблем хистерија оних који мисле да су победили у рату.
Имаш ти неке друге кривце осим Руса, пошто их наводиш за све по списку. Да нас сутра нападну марсовци или клингонци, и за то би Руси били криви...4. Da li nam je državno uređenje: koruptivna autokratija rusofilskog tipa. Da.
Ако ЕУ није заинтересована за нас, онда ће стићи неко други. Да ли то морам ја да им јавим или имају барем толико памети да то сами схвате?Znači ne idemo prema EU.
Samo fingiramo da tako izgleda.