Dinar odlazi u istoriju! Nove odredbe NBS nas spremaju za evro, evo kada menjamo valutu!

E sad imam ja tu dva pitanja:
1. Da li to NBS zna nešto više čim usvaja uredbe po sistemu ''kad budemo'', a ne ''ako budemo''. Hoću reći da li je ovo očigledan dokaz da je strateško opredeljenje vlasti EU, a ne recimo BRICS?
Da, ulazite u EU do 2030. najkasnije, hteli to ili ne.
Jer Nemcima treba radna snaga. Ni zbog cega drugoga.
2. Zašto se navodi da evro može biti valuta samo ako smo u EU kad recimo Crna Gora ima tu valutu odavno iako nije članica te organizacije?
CG je to odradila na foru, jer su prvo imali D. Marku kao valutu jos pre Evra, pa kad je DM povucena, EU im je (precutno) dozvolila da predju na evro.

Da, ulazite u EU do 2030. najkasnije, hteli to ili ne.
vid ovoga ?
mi ulazimo a ti ne ? ti nisi ''MI'' ?

al si se opapucio brzo preko zenine doktorske suknje i diplome u nemackoj...
Jer Nemcima treba radna snaga.
dakle ulayimo jer im trebaju sluge ... kao sto su zbog toga usli bugari rumuni hrvati...

ebes takvu eu

videces da srbi uci nece
Ni zbog cega drugoga.
dobr odobro, mi smo sljam , sto bi nas GOSPODA SVABOVI francuzi i ostla izapdanjaci i zvali negoda im slugerisemo za tepsiju ribe

lepo od tebe sto nam to tako fino napominjes

slugeranjo umisljena

euro i ujedinjena evropa lijepo na papiru zvuči.
a onda imaš situaciju da ti se slavonja pretvara u pustinju a mrkvu uvoze iz austrije. ili svinjetinu iz nizozemske.
od 5 ogromnih građevniskih firmi koje si nekad imao sada nam tunele, vijadukte, ceste, mostove... grade kinezi i austrijanci.
u naša brodogradilišta su kinezi svojevremeno dolazili kopirati tenologiju...sad kad nas gledaju otkupiti pitaju se jeli moguće da smo toliko zaostali
za svjetskom brodogradnjom. mogao bih do sutra. sunce i more nisu još uništili. nisu još...
Pa nije da je Hrvatska ili SFRJ bila cudo tehnoloskog razvoja za Kinu ili svet. Nista mi na Balkanu nismo izmislili, brodograditelji su se ucili i maznjavali tehnologiju od Italijana (Talijana), Svaba, graditelji kupili znanja i tehnologiju sa Zapada, fabrike (tvornice) su radile po zapadnim licencama ili opet krali dizajn i tehologiju iz Italije i Nemacke (Njemacke). Nisu balkanski univerziteti (sveucilista) skolovali vrhunske inzenjere, lekare i matematicare nego su pokusavali da kopiraju poznatije i bolje uzore sa Zapada. Bravari, elekrticari, stolari, zavarivaci, autolimari su radili na zapadnim alatima, po zapadnim standardima i 80-tih a ne po balkanskim.

Uzgred, 6 miliona ljudi iz Srbije nije nikakav rezervoar radne snage iz koga bi Nemacka ( i EU) crpela radnu snagu koja joj treba. Konkretno 250 hiljada ljudi koliko bi recimo Srbija mogla da "ispljune" za 2-3 godine u EU nije nista za tu zajednicu. Zbog takve cifre ne primaju oni nekoga preko reda u njihovu zajednicu. No, verovatno zele da zaokruze svoj prostor u Evropi, da nema "stranih" tela kao sto je Balkan - sto je na kraju i dobro za Balkan.

dakle ulayimo jer im trebaju sluge ... kao sto su zbog toga usli bugari rumuni hrvati...
Hajde stupio, odlelujaj sa takvim forama. Hebo bi se sa ti za par €....a izigravao bi velikog rusofila. Hrvate, Rumune, Bugare...kuri bolac jer bilmezarija kao ti neće u EU. Baš takvi trebaju.
Pokrij se ušima, žvači parizer i mojne njatke.

vid ovoga ?
mi ulazimo a ti ne ? ti nisi ''MI'' ?
Ja sam već ušo :D
al si se opapucio brzo preko zenine doktorske suknje i diplome u nemackoj...
Nope, ja sam došao ovde pre nje i utabao joj stazu, kao svaki pravi džentlmen 😎
Pa, ako nisi sposoban ni za šta drugo, onda budi sluga.
Ja sam šef 😎
ebes takvu eu

videces da srbi uci nece
Oće, oće, misliš da tebe neko nešto pita? :D
dobr odobro, mi smo sljam , sto bi nas GOSPODA SVABOVI francuzi i ostla izapdanjaci i zvali negoda im slugerisemo za tepsiju ribe

lepo od tebe sto nam to tako fino napominjes

Vidiš, ovo je sad ekstremno bezobrazno, jer nigde nisam napisao da ste šljam, niti sam napisao da im trebaju sluge već radna snaga.

A da imaš išta u toj glavi više od pandurske škole, znao bi da je radna snaga i doktor i inženjer i naučnik-istraživač, kao i milion zanata.

Upravo si ti taj koji se ovakvim pisanjem pišaš po svakom poštenom i radnom čoveku, i trebalo bi da te je sramota, ali ne znaš ti šta je to, inače bi i ti bio neki radnik, a ne pandur.

CG je to odradila na foru, jer su prvo imali D. Marku kao valutu jos pre Evra, pa kad je DM povucena, EU im je (precutno) dozvolila da predju na evro.

kad recimo Crna Gora ima tu valutu odavno iako nije članica te organizacije?
Crna Gora NIJE u evrozoni - to sto je sredstvo placanja evro je samo tehnicka stvar. Nije isto kao npr. upotreba evra u Hrvatskoj, Francuskoj, Grckoj koje jesu u evrozoni...
I na teritoriji *nezavisnog* Kosova je isto evro sredstvo placanja pa to ne znaci NISTA (a najmanje da su kosovska deca deo *normalnog sveta* posto Dlugomir naivno veruje da bi mu deca tako postala deo *normalnog* sveta) - novcanice kojima se vrse placanja, nazalost, NE CINE neku raspalu bananu *drzavu* samim tim delom normalnog sveta - potrebno je mnogo vise od toga (da to moze tako hokus-pokus metodama SVI bi preuzeli neku *svetsku* valutu i odmah bili bogati i *normalni* svet) :mrgreen:

Ebes ti to , uvek je bolja kontrola sopstvenog monetarnog trzista, a iskreni da budemo EU je prdnula u cabar, tj tamo kao da sve prevaranti i debili sede, dupeuvlakaci i necije svalerke...

Tako da sto se mene tice, manje poverenja imam u EU bankarski sistem, vise puta dokazano , nego u sistem ovih koje ako ne budu valjali i platimo 120 000e , ode im glava....vrlo jednostavno...

To cak nije ni puc nije ni terorizam, to je cista ekonomija, a zaebes onog ko ima 10 mil evra, ode ti glava jer mu je jeftinije da te makne sa te funkcije..

EU je suvise otisla u rusenje svog pravnog sistema ustupcima...i jednostavno to vise nije to...neka decija organizacija koja se zove radost evrope...

Tek ce te da vidite onda kolika ste sirotinja.
Koliko moras biti retardiran da se odreknes sam svoje valute i monetarne nezavisnosti.
Onda se vi rugate Hrvatima :lol:
Od kljucne je vaznosti da klosarske drzave imaju neki zlatni standard, fiksni kurs, ili valutu koju ne mogu da stampaju.

To je danas za klosarske drzave bitnije nego da imaju svoju vojsku.

TIpa, jedini razlog zasto Zapadna Afrika ne udje u potpuni krvavi rat i haos kamenog doba je sto nemaju centralne Banke koje mogu da stampaju.

Ne treba dati bandi da vodi monetarnu politiku, ima da ti uniste zivot u roku od mesec dana.

Znaci opet, ukinuti Centralne banke u svim klosarskim drzavama, i samo currency board.

Najveca graska DOS-a, posebno kasnije onog bolida Soskica koji sada lupa gluposti po N1, je to sto su oni mislili da su naucnici koji su provalili kako se vodi dobra monetarna politika. To su bili takvi naucnici da niti jedna firma nije htela da prizna potrazivanja u dinarima, dok su na svim medijima lupali kako se oni zalazu za 'dinarizaciju srpske ekonomije'. Dinarizacija, a niti jedna firma ne prihvata potrazivanje u dinarima, lol.

Nema sta oni da vode monetarnu politiku, kljuc, paljba i gotovo.

Poslednja izmena:
2. Zašto se navodi da evro može biti valuta samo ako smo u EU kad recimo Crna Gora ima tu valutu odavno iako nije članica te organizacije?

Ma jok, dovoljno je da samo imas dovoljno deviznih rezerva da to odradis. Eno Ekvador je tako presao na dolar.

Postoji drugi nacini u tom istom smeru, cija je poenta ista kao 'zlatni standard', 'fiksni kurs', i sl., a poenta svega toga je ne dati genijalcima da vode monetarnu politiku, jer ce sve da upropaste.

Tu cak nije stvar ni ko je bolji ili gori, vec je fora da NIKO, cak ni AI sa IQ-om od 2424324324 milijardi ne moze da vodi monetarnu politiku, a to desetostruko vazi za klosarske drzave.

izdaja-narode.gif
Која је ово издајничка стока СНС, незабележена у нашој историји... Ових би се и Вук Бранковић постидео...

Прво се одрекли Космета, а сад би и самосталне валуте...

Још само да војску и цркву комплет да расходују, па да буду Коше® 100%

Dakle SNS sektasi definitivno prodali Kosovo...

....
Праве од Србије банана републику попут Црне Горе и Албаније...

Само се тотална будала одриче своје валуте док је још неразвијена економски...

Ma jok, dovoljno je da samo imas dovoljno deviznih rezerva da to odradis. Eno Ekvador je tako presao na dolar.

Postoji drugi nacini u tom istom smeru, cija je poenta ista kao 'zlatni standard', 'fiksni kurs', i sl., a poenta svega toga je ne dati genijalcima da vode monetarnu politiku, jer ce sve da upropaste.

Tu cak nije stvar ni ko je bolji ili gori, vec je fora da NIKO, cak ni AI sa IQ-om od 2424324324 milijardi ne moze da vodi monetarnu politiku, a to desetostruko vazi za klosarske drzave.
Преласком на евро, нестају девизне резерве Србије...

То је главни план ових лопужа, још и то да покраду

Back